Hac kuraları çekildi...

GÜNDEM 28.12.2018 - 19:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Hac kuraları çekildi...

2018 hac kuraları bugün Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen törenle çekildi. Bu yıl 2 milyondan fazla hacı adayı kuraya katıldı. Kura sonucunda ise sadece 80 bin kişi hacı adayı olma hakkı kazandı.Sonuçlar 23.00'ten itibaren yayınlanacak.   Milyonların merakla beklediği hac kuraları bugün çekildi. Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı genel merkezinde çekildi. Hac kura sonuçları açıklanır açıklanmaz buradan sizlerle paylaşılacaktır. Türkiye'de 2 milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği hac kurası,  günü çekildi.   Hac kuraları saat 15.00'te Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık yapıldı 2019 yılında hacı olmak isteyenler vatandaşların gözü kulağı hac kura sonuçlarında. Hac kura sonuçları saat 23.00'ten itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının "//hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek. Bugün gerçekleştirilen hac kuralarına 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı katıldı. Kura sonucunda ise 80 bin kişi Diyanet kontenjanından hacı adayı olmak hakkı kazandı.   SONUÇLAR SMS OLARAK GÖNDERİLECEK Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çekilen hac kuraları sonuçları hacı adaylarının cep telefonlarına kısa mesaj olarak da gönderilecek. Hac kuraları iki ayrı kategoride yapılacak. Buna göre "Oda Tercihli" hacı adayları ile "Otel tercihli" hacı adayları ayrı kategorilerde kuraya dahil edilecekler.   HAC KAYITLARI NE ZAMAN? Kura sonucunda hacı adayı olma hakkı kazanan vatandaşlar kesin kayıtlarını 2 Ocak ile 11 Ocak 2019 tarihleri arasında yaptırmak zorundadır.    HAC KAYITLARI NEREDEN YAPILIYOR?   Hacı adayı olmaya hak kazanan vatandaşlar, hac kayıtlarını "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesiyle birlikte internet üzerinden yaptırabilir. İsteyen hacı adayları kayıtlarını müftülüklerden de yapabilir.    KAYIT YAPTIRMAYAN HACI ADAYLARI NE OLACAK   Hacı adayı olma hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan hacı adayları bu hakkını kaybediyor. Kayıt yaptırmayan hacı adaylarının yerine 17 Ocak 2019 tarihinde kura sırasına göre yedek hacı adaylarından isimlerin kayıtları alınacak. Yedek hacı adaylarının kayıtları 25 Acak 2019 tarihine kadar sürecek.   ŞEHİT YAKINI VE GAZİ HACI ADAYLARI   Hacı adayı olmak isteyen şehit yakını ve gazilerin durumu ise şöyle: 2007 ile 2019 yılları arasında kayıt yaptıran şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenler kurasız olarak hacca götürülecek. Ancak bunlardan hiçbirinin daha önce hacca gitmemiş olması gerekiyor.  

2018 hac kuraları bugün Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen törenle çekildi. Bu yıl 2 milyondan fazla hacı adayı kuraya katıldı. Kura sonucunda ise sadece 80 bin kişi hacı adayı olma hakkı kazandı.Sonuçlar 23.00'ten itibaren yayınlanacak.

 

Milyonların merakla beklediği hac kuraları bugün çekildi. Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı genel merkezinde çekildi. Hac kura sonuçları açıklanır açıklanmaz buradan sizlerle paylaşılacaktır. Türkiye'de 2 milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği hac kurası,  günü çekildi.

 

Hac kuraları saat 15.00'te Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık yapıldı 2019 yılında hacı olmak isteyenler vatandaşların gözü kulağı hac kura sonuçlarında. Hac kura sonuçları saat 23.00'ten itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının "//hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek. Bugün gerçekleştirilen hac kuralarına 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı katıldı. Kura sonucunda ise 80 bin kişi Diyanet kontenjanından hacı adayı olmak hakkı kazandı.

 

SONUÇLAR SMS OLARAK GÖNDERİLECEK

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çekilen hac kuraları sonuçları hacı adaylarının cep telefonlarına kısa mesaj olarak da gönderilecek. Hac kuraları iki ayrı kategoride yapılacak. Buna göre "Oda Tercihli" hacı adayları ile "Otel tercihli" hacı adayları ayrı kategorilerde kuraya dahil edilecekler.

 

HAC KAYITLARI NE ZAMAN?

Kura sonucunda hacı adayı olma hakkı kazanan vatandaşlar kesin kayıtlarını 2 Ocak ile 11 Ocak 2019 tarihleri arasında yaptırmak zorundadır. 

 

HAC KAYITLARI NEREDEN YAPILIYOR?

 

Hacı adayı olmaya hak kazanan vatandaşlar, hac kayıtlarını "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesiyle birlikte internet üzerinden yaptırabilir. İsteyen hacı adayları kayıtlarını müftülüklerden de yapabilir. 

 

KAYIT YAPTIRMAYAN HACI ADAYLARI NE OLACAK

 

Hacı adayı olma hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayan hacı adayları bu hakkını kaybediyor. Kayıt yaptırmayan hacı adaylarının yerine 17 Ocak 2019 tarihinde kura sırasına göre yedek hacı adaylarından isimlerin kayıtları alınacak. Yedek hacı adaylarının kayıtları 25 Acak 2019 tarihine kadar sürecek.

 

ŞEHİT YAKINI VE GAZİ HACI ADAYLARI

 

Hacı adayı olmak isteyen şehit yakını ve gazilerin durumu ise şöyle: 2007 ile 2019 yılları arasında kayıt yaptıran şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenler kurasız olarak hacca götürülecek. Ancak bunlardan hiçbirinin daha önce hacca gitmemiş olması gerekiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.