Hafta Sonu Binlerce Öğrenci Siyer-i Nebi sınavı için ter dökecek

EĞİTİM 17.04.2019 - 15:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Hafta Sonu Binlerce Öğrenci Siyer-i Nebi sınavı için ter dökecek

Gençlerle Peygamber Efendimizin hayatını (s.a.v) buluşturan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye genelinde ve Denizli’de düzenleyeceği Siyer-i Nebi Yarışması ile büyük bir programa imza atacak. Cumartesi günü düzenlenecek olan anlamlı yarışmada Ortaokul düzeyi binlerce Peygamber sevdalısı öğrenci, Peygamber Efendimizin hayatı için ter dökecek.   Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) geleneksel hale getirdiği ve ülke çapında düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması için Denizli’den ortaokul düzeyindeki yarışmaya binlerce öğrenci başvuruda bulundu. Denizli genelinde 15 merkezde sınavın yapılacağı belirtilerek, sınav merkezleri denizliagd.org sitelerinde ve sosyal medya sayfalarında yayınlandı.   20 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak olan yarışma ile ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk,  Denizli’miz genelinde binlerce öğrencimiz bu yarışmaya başvurmuştur.  Bizler Ortaokulları ağacın kökü olarak görüyor, yarına yön verecek gençlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz” dedi.     AMACIMIZ GENÇLERE PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN HAYATINI ANLATMAK Düzenledikleri yarışmanın amacına değinen Öztürk, şunları kaydetti: “Siyer-i Nebi sınavıyla en önemli amacımız bir gencimize daha Peygamberimiz’in hayatını ulaştırmaktır. Peygamber Efendimiz’in hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini İslam’ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır. Hayatta en güzel şey, Allah ve Resul’ünü bilmek ve Müslümanca düşünüp Müslümanca yaşamaktır. Siyer-i Nebi Yarışmamıza katılan bütün gençlerimize başarılar diler, Sevgili Peygamberimiz’in (s.av) izinde bir ömür niyaz ederim.  O’nun hayatını öğrenerek herkesin kazanacağı bu yarışmaya ve yıl boyunca devam eden etkinliklerimize tüm ortaokullu öğrencilerimizi davet ediyoruz.  Siyer-i Nebi yarışmasının dışında ara dönem kış etkinlikleri, Çanakkale Şehitleri anısına ağaç dikimleri, yaz döneminde yaz etkinlikleri ve yıl boyunca devam eden okuma gruplarımız sayesinde ortaokul öğrencileriyle bir araya geliyoruz.” dedi      

Gençlerle Peygamber Efendimizin hayatını (s.a.v) buluşturan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye genelinde ve Denizli’de düzenleyeceği Siyer-i Nebi Yarışması ile büyük bir programa imza atacak. Cumartesi günü düzenlenecek olan anlamlı yarışmada Ortaokul düzeyi binlerce Peygamber sevdalısı öğrenci, Peygamber Efendimizin hayatı için ter dökecek.

 

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) geleneksel hale getirdiği ve ülke çapında düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması için Denizli’den ortaokul düzeyindeki yarışmaya binlerce öğrenci başvuruda bulundu. Denizli genelinde 15 merkezde sınavın yapılacağı belirtilerek, sınav merkezleri denizliagd.org sitelerinde ve sosyal medya sayfalarında yayınlandı.

 

20 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacak olan yarışma ile ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk,  Denizli’miz genelinde binlerce öğrencimiz bu yarışmaya başvurmuştur.  Bizler Ortaokulları ağacın kökü olarak görüyor, yarına yön verecek gençlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

AMACIMIZ GENÇLERE PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN HAYATINI ANLATMAK

Düzenledikleri yarışmanın amacına değinen Öztürk, şunları kaydetti:

“Siyer-i Nebi sınavıyla en önemli amacımız bir gencimize daha Peygamberimiz’in hayatını ulaştırmaktır. Peygamber Efendimiz’in hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini İslam’ı insanlara nasıl aktardığını gençlere aktarmaktır. Hayatta en güzel şey, Allah ve Resul’ünü bilmek ve Müslümanca düşünüp Müslümanca yaşamaktır. Siyer-i Nebi Yarışmamıza katılan bütün gençlerimize başarılar diler, Sevgili Peygamberimiz’in (s.av) izinde bir ömür niyaz ederim.  O’nun hayatını öğrenerek herkesin kazanacağı bu yarışmaya ve yıl boyunca devam eden etkinliklerimize tüm ortaokullu öğrencilerimizi davet ediyoruz.  Siyer-i Nebi yarışmasının dışında ara dönem kış etkinlikleri, Çanakkale Şehitleri anısına ağaç dikimleri, yaz döneminde yaz etkinlikleri ve yıl boyunca devam eden okuma gruplarımız sayesinde ortaokul öğrencileriyle bir araya geliyoruz.” dedi    

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.