Hakan Urhan;“Elektrikte indirim iş dünyası için hayatı önem arz etmekte”

EKONOMİ 29.11.2018 - 15:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Hakan Urhan;“Elektrikte indirim iş dünyası için hayatı önem arz etmekte”

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, dövizdeki dalgalanmanın ardından yükselen elektrik fiyatlarının sanayi ve iş dünyasınca mağduriyet oluşturduğuna yönelik yazılı açıklamada bulundu.   Başkan Hakan Urhan; “2018 yılı içerisinde ülkemizde yaşanan ani döviz artışlarından kaynaklı yükselen elektrik fiyatları sanayici ve üreticimizin maliyetlerini büyük oranda artırmıştır. Çoğu işletme ve üreticimiz bu yüksek maliyetlerden dolayı rekabet ettiği piyasalarda fiyat tutturmakta zorlanmakta ve hatta mali sıkıntı içerisine girmektedir. Son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan normalleşme elektrik fiyatlarında yapılacak bir indirim beklentisini de beraberinde getirmiştir. DEGİAD olarak yetkililer ve hükümete çağrımız; sanayici, esnaf ve üreticimizin üzerindeki bu maliyet kaleminde indirim yapılması yönündedir. Elektrik fiyatlarında yapılacak olan indirimin, enflasyonla yapılan mücadelede hayati önem arz ettiği de bir gerçektir” dedi.

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, dövizdeki dalgalanmanın ardından yükselen elektrik fiyatlarının sanayi ve iş dünyasınca mağduriyet oluşturduğuna yönelik yazılı açıklamada bulundu.

 

Başkan Hakan Urhan; “2018 yılı içerisinde ülkemizde yaşanan ani döviz artışlarından kaynaklı yükselen elektrik fiyatları sanayici ve üreticimizin maliyetlerini büyük oranda artırmıştır. Çoğu işletme ve üreticimiz bu yüksek maliyetlerden dolayı rekabet ettiği piyasalarda fiyat tutturmakta zorlanmakta ve hatta mali sıkıntı içerisine girmektedir. Son zamanlarda döviz kurlarında yaşanan normalleşme elektrik fiyatlarında yapılacak bir indirim beklentisini de beraberinde getirmiştir. DEGİAD olarak yetkililer ve hükümete çağrımız; sanayici, esnaf ve üreticimizin üzerindeki bu maliyet kaleminde indirim yapılması yönündedir. Elektrik fiyatlarında yapılacak olan indirimin, enflasyonla yapılan mücadelede hayati önem arz ettiği de bir gerçektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.