Halk Oyunları Büyüledi

DENİZLİ 13.02.2017 - 10:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Halk Oyunları Büyüledi

Hafta sonu yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmasında seyirciler müthiş bir şölen izledi. Sene boyunca bugüne hazırlanan ekipler, sahnede en iyi performanslarını ortaya koyarak ayakta alkışlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu Denizli Temsilciliğinin birlikte yaptığı organizasyonda 11 Şubat Cumartesi günü Denizli’de Halk Oyunları şöleni yaşandı. Hasan Güngör Spor Salonunda ki şölende minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde okul ve kulüp yarışmalarında 17 ekipten 533 sporcu sahne aldı. Dolu tribünler önünde gösterilerini sunan takımlardan ilk olarak okul ekipleri yarıştı.  Minikler kategorisinden başlayarak sırayla sahne alan ekiplere, uyum ve performansları dikkate alınarak, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan 7 kişilik jüri tarafından puan verildi. Yarışma sonunda dereceye giren takımlara kupaları yapılan törenle takdim edildi.  GÜVEN HALK OYUNLARI KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ Açılış seremonisinde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tayfun Güven; “halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.  Yarışma sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları yetkililer tarafından verildi. Birinci olan ekipler, grup yarışmalarında Denizli’yi temsil edecek. İŞTE ŞAMPİYONLAR Kulüpler Geleneksel Düzenlemesiz Dal  Yıldızlar    :    Yüksek Çıta Spor Kulübü Gençler    :    Sarayköy Spor Kulübü Büyükler    :     Sarayköy Spor Kulübü Kulüpler Geleneksel Düzenlemeli Dal  Minikler    :    Çengi Gençlik Spor Kulübü Yıldızlar    :    Sarayköy Spor Kulübü Gençler    :    Sarayköy Spor Kulübü Büyükler    :    Destan Halk Oyunları Spor Kulübü  Okullar Geleneksel Düzenlemesiz Dal  Minikler    :    Pamukkale Atatürk İlkokulu Yıldızlar    :    Pamukkale Atatürk Ortaokulu Gençler    :    Cumhuriyet Lisesi Okullar Geleneksel Düzenlemeli Dal  Minikler    :    Buldan Ahmet Terzioğlu İlkokulu Yıldızlar    :    Sarayköy Atatürk Ortaokulu Gençler    :    Cumhuriyet Lisesi
Hafta sonu yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmasında seyirciler müthiş bir şölen izledi. Sene boyunca bugüne hazırlanan ekipler, sahnede en iyi performanslarını ortaya koyarak ayakta alkışlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu Denizli Temsilciliğinin birlikte yaptığı organizasyonda 11 Şubat Cumartesi günü Denizli’de Halk Oyunları şöleni yaşandı.


Hasan Güngör Spor Salonunda ki şölende minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde okul ve kulüp yarışmalarında 17 ekipten 533 sporcu sahne aldı. Dolu tribünler önünde gösterilerini sunan takımlardan ilk olarak okul ekipleri yarıştı. 


Minikler kategorisinden başlayarak sırayla sahne alan ekiplere, uyum ve performansları dikkate alınarak, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan 7 kişilik jüri tarafından puan verildi. Yarışma sonunda dereceye giren takımlara kupaları yapılan törenle takdim edildi. 


GÜVEN HALK OYUNLARI KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ


Açılış seremonisinde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tayfun Güven; “halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. 


Yarışma sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları yetkililer tarafından verildi. Birinci olan ekipler, grup yarışmalarında Denizli’yi temsil edecek.


İŞTE ŞAMPİYONLAR


Kulüpler Geleneksel Düzenlemesiz Dal 


Yıldızlar    :    Yüksek Çıta Spor Kulübü


Gençler    :    Sarayköy Spor Kulübü


Büyükler    :     Sarayköy Spor Kulübü


Kulüpler Geleneksel Düzenlemeli Dal 


Minikler    :    Çengi Gençlik Spor Kulübü


Yıldızlar    :    Sarayköy Spor Kulübü


Gençler    :    Sarayköy Spor Kulübü


Büyükler    :    Destan Halk Oyunları Spor Kulübü 


Okullar Geleneksel Düzenlemesiz Dal 


Minikler    :    Pamukkale Atatürk İlkokulu


Yıldızlar    :    Pamukkale Atatürk Ortaokulu


Gençler    :    Cumhuriyet Lisesi


Okullar Geleneksel Düzenlemeli Dal 


Minikler    :    Buldan Ahmet Terzioğlu İlkokulu


Yıldızlar    :    Sarayköy Atatürk Ortaokulu


Gençler    :    Cumhuriyet Lisesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.