Halkın can güvenliği mi şirketin cep güvenliği mi?

DENİZLİ 08.12.2019 - 13:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Halkın can güvenliği mi şirketin cep güvenliği mi?

Taş Ocağı sahipleri halkın can güvenliğini tehdit eden çalışmalara devam ederken arkalarındaki hangi siyasi güce güveniyor? CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Honaz’da Aşağıdağdere Mahallesi’nde, geçen hafta yaşanan olay yerinde inceleme yaptı. Aşağıdağderelilerin yaşadığı sorunları dinleyen CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca taş ocağının çalışmaları nedeniyle, konutların 22 adım ötesine, çocukların oyun alanına düşen ve can güvenliği riski yaratan dev kayanın düştüğü alanda incelemelerde bulundu. Çocukların oynadığı alana düşen kayayla konutların arasındaki mesafeyi adım adım hesaplayan CHP Milletvekili dev kayanın düştüğü alanda olası faciaya ramak kaldığını hatırlattı.     DİNAMİTLE PATLATMA YAPILMAS I KÖYLÜLERİ TEHTİT EDİYOR   CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “2014 yılından beri burada yaşayan vatandaşlarımız taş ocağının dinamitle patlatma yapması nedeniyle Aşağıdağdere’nin üzerine düşen kayalarla mücadele etmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde dev bir kaya daha hız keserek durabildi, toprak zemin yumuşak olmasaydı, kayanın hızı irtifa kaybetmeseydi köye ulaşıp can kayıplarıyla karşılaşacağımız bir sonuçla karşılaşabilecektik.Daha önce burada evin içine kaya parçası fırladı. Önlem alınması için daha ne bekleniyor?” dedi.      "HER TÜRLÜ MÜCADELE VE EYLEMİ VERECEĞİZ"   Gülizar Biçer Karaca “Bu saatten sonra gereken önlemlerin alınması noktasında her türlü eylemi ve mücadeleyi vereceğiz. Vatandaşlarımız gündelik hayatlarını felç eder hale getiren, tepelerinden yağacak olan dev kayalar ve kayalardan kopan parçalarla mücadele etmek zorunda kalmamalı. Bu riski ortadan kaldırmak ve önlem almak konusunda sorumluluk idarecilere düşüyor.” Diyerek soruna kalıcı çözüm üretilmesi için takipçisi olacağını belirtti.      KAYALARI PATLATIRKEN ARKALARINDAKİ HANGİ SİYASİ PARTİYE GÜVENİYORLAR   “Kayaları patlatanlar arkalarındaki hangi siyasi güce güveniyorlar?” Diye soran CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca tepkisini “ Vatandaşlarımızın yaşamı ve can güvenliği mi işletmenin sahibinin cep güvenliği! Mi? Diyerek tepkisini dile getirdi.        MUHTAR: "VALİLİK VE  KAYMAKAMLIK BİLMESİNE RAĞMEN SORUN YOK SAYILIYOR"   Muhtar Murat Efe yıllardır mücadele verdiklerini, Valiliğin, Kaymakamlığın, basında yer alan haberler nedeniyle kamuoyunun bu sorundan haberdar olmasına rağmen ilgilenenin olmadığını belirtti.         

Taş Ocağı sahipleri halkın can güvenliğini tehdit eden çalışmalara devam ederken arkalarındaki hangi siyasi güce güveniyor? CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Honaz’da Aşağıdağdere Mahallesi’nde, geçen hafta yaşanan olay yerinde inceleme yaptı. Aşağıdağderelilerin yaşadığı sorunları dinleyen CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca taş ocağının çalışmaları nedeniyle, konutların 22 adım ötesine, çocukların oyun alanına düşen ve can güvenliği riski yaratan dev kayanın düştüğü alanda incelemelerde bulundu. Çocukların oynadığı alana düşen kayayla konutların arasındaki mesafeyi adım adım hesaplayan CHP Milletvekili dev kayanın düştüğü alanda olası faciaya ramak kaldığını hatırlattı.

 

 

DİNAMİTLE PATLATMA YAPILMAS I KÖYLÜLERİ TEHTİT EDİYOR

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “2014 yılından beri burada yaşayan vatandaşlarımız taş ocağının dinamitle patlatma yapması nedeniyle Aşağıdağdere’nin üzerine düşen kayalarla mücadele etmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde dev bir kaya daha hız keserek durabildi, toprak zemin yumuşak olmasaydı, kayanın hızı irtifa kaybetmeseydi köye ulaşıp can kayıplarıyla karşılaşacağımız bir sonuçla karşılaşabilecektik.Daha önce burada evin içine kaya parçası fırladı. Önlem alınması için daha ne bekleniyor?” dedi. 

 

 

"HER TÜRLÜ MÜCADELE VE EYLEMİ VERECEĞİZ"

 

Gülizar Biçer Karaca “Bu saatten sonra gereken önlemlerin alınması noktasında her türlü eylemi ve mücadeleyi vereceğiz. Vatandaşlarımız gündelik hayatlarını felç eder hale getiren, tepelerinden yağacak olan dev kayalar ve kayalardan kopan parçalarla mücadele etmek zorunda kalmamalı. Bu riski ortadan kaldırmak ve önlem almak konusunda sorumluluk idarecilere düşüyor.” Diyerek soruna kalıcı çözüm üretilmesi için takipçisi olacağını belirtti. 

 

 

KAYALARI PATLATIRKEN ARKALARINDAKİ HANGİ SİYASİ PARTİYE GÜVENİYORLAR

 

“Kayaları patlatanlar arkalarındaki hangi siyasi güce güveniyorlar?” Diye soran CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca tepkisini “ Vatandaşlarımızın yaşamı ve can güvenliği mi işletmenin sahibinin cep güvenliği! Mi? Diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

 

 

MUHTAR: "VALİLİK VE  KAYMAKAMLIK BİLMESİNE RAĞMEN SORUN YOK SAYILIYOR"

 

Muhtar Murat Efe yıllardır mücadele verdiklerini, Valiliğin, Kaymakamlığın, basında yer alan haberler nedeniyle kamuoyunun bu sorundan haberdar olmasına rağmen ilgilenenin olmadığını belirtti. 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.