Hayırlı Cumalar Projesi Yaşlılara Ziyaretle Başladı

YAŞAM 08.11.2016 - 07:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Hayırlı Cumalar Projesi Yaşlılara Ziyaretle Başladı

denizli haber / denizli 20 haber / Hayırlı Cumalar Projesi Yaşlılara Ziyaretle Başladı

Sosyal belediyecilik kapsamında her zaman ön planda olan Tavas Belediyesi, 2015 yılında başlattığı "Hayırlı Cumalar" projesini Tavas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ve üniversite öğrencileriyle gerçekleştirmeye devam ediyor.   Proje kapsamında merkez ve mahallerindeki yaşlılarla bir araya gelip onların geçmiş yaşantılarını, örf ve adetlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla değerli kültür hazinelerine ziyaretlerin ilkini Gümüşdere Mahallesi’nden stard verdi. Geçmişten günümüze kültürel etkileşimin önemini vurgulayan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimiz ve projelerimiz devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi "Hayırlı Cumalar" geleceğimizin kültür mirası olan yaşlı çınarlarımızı ziyaretlerimiz başladı. Ziyaretlerin asıl amacı Tavas'ta yüksek öğrenim görmek için memleketimizin değişik yerlerinden gelen öğrencilerimizin halkla uyumunu kolaylaştırmak, kültürel etkileşimi ve örf ve adetlerin yeni nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Bizim en önemli önceliğimiz projelerimizin devamlı olması. Bu zamana kadar başlattığımız projeler, sürdürülebilirliği olan projelerdir" dedi.   Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Tekin Kazak, “Öğrencilerimiz yapılan bu güzel projede yer almaktan duydukları memnuniyeti her defasında tekrarlıyorlar. Her hafta değişik gruplarla büyüklerimizi ziyaret edip onların geçmiş yaşantılarında yaşadıklarını, günümüz şartlarıyla gençlerin kıyaslamalarını ve bundan ders çıkarmaları için ortam hazırlanmış oluyor. Yaşlı çınarlarımız bizler için çok değerlidir. Onlara saygı ve hürmetlerimizi her defasında tekrarlıyoruz. Bu sene ihtiyaç halinde öğrencilerimiz, ziyaretlerde bulunduğumuz yaşlılarımızın evlerinde gerekli düzenlemeleri yaparak ihtiyaçlarını gidereceğiz ” dedi.  
denizli haber / denizli 20 haber / Hayırlı Cumalar Projesi Yaşlılara Ziyaretle Başladı

Sosyal belediyecilik kapsamında her zaman ön planda olan Tavas Belediyesi, 2015 yılında başlattığı "Hayırlı Cumalar" projesini Tavas Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ve üniversite öğrencileriyle gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

Proje kapsamında merkez ve mahallerindeki yaşlılarla bir araya gelip onların geçmiş yaşantılarını, örf ve adetlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla değerli kültür hazinelerine ziyaretlerin ilkini Gümüşdere Mahallesi’nden stard verdi.

Geçmişten günümüze kültürel etkileşimin önemini vurgulayan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimiz ve projelerimiz devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi "Hayırlı Cumalar" geleceğimizin kültür mirası olan yaşlı çınarlarımızı ziyaretlerimiz başladı. Ziyaretlerin asıl amacı Tavas'ta yüksek öğrenim görmek için memleketimizin değişik yerlerinden gelen öğrencilerimizin halkla uyumunu kolaylaştırmak, kültürel etkileşimi ve örf ve adetlerin yeni nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Bizim en önemli önceliğimiz projelerimizin devamlı olması. Bu zamana kadar başlattığımız projeler, sürdürülebilirliği olan projelerdir" dedi.

 

Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Tekin Kazak, “Öğrencilerimiz yapılan bu güzel projede yer almaktan duydukları memnuniyeti her defasında tekrarlıyorlar. Her hafta değişik gruplarla büyüklerimizi ziyaret edip onların geçmiş yaşantılarında yaşadıklarını, günümüz şartlarıyla gençlerin kıyaslamalarını ve bundan ders çıkarmaları için ortam hazırlanmış oluyor. Yaşlı çınarlarımız bizler için çok değerlidir. Onlara saygı ve hürmetlerimizi her defasında tekrarlıyoruz. Bu sene ihtiyaç halinde öğrencilerimiz, ziyaretlerde bulunduğumuz yaşlılarımızın evlerinde gerekli düzenlemeleri yaparak ihtiyaçlarını gidereceğiz ” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.