Hayvan sevgisini küçük yaşta öğreniyorlar

DENİZLİ 28.05.2019 - 13:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Hayvan sevgisini küçük yaşta öğreniyorlar

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret eden minikler küçük yaşta hayvan sevgisi öğreniyor. Hayvanların beslenmesi, bakımı ve onlara nasıl davranılacağı öğretilen miniklere kentin simgesi Denizli Horozu da anlatılıyor.   Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı açıldığı ilk günden bu yana başta çocuklar olmak üzere yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Özellikle okullardan ziyaret için yoğun talep alan tesiste, çocuklara hayvanların beslenmesi, bakımı, onlara nasıl davranılacağı veteriner hekimler tarafından anlatılıyor. Küçük yaşta çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla yapılan etkinliklerde miniklere sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması hedefleniyor. Çocukların tesiste bakımı yapılan hayvanları sevmesi ve şefkat göstermesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.     Çocuklara Denizli Horozu anlatılıyor   Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı aynı zamanda kentin simgesi olan Denizli Horozu'na da ev sahipliği yapıyor. Denizli Horozları tesis içerisinde özel olarak yer alan kümeslerde bulunuyor. Tesisi ziyaret eden çocuklara şehrin doğal mirası olan Denizli Horozlarının tanıtımı yapılıyor. Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda Pamuk Kırı, Pekmez Kefi, Al Horoz ve Demir Kırı ırkına ait Denizli Horozları bulunuyor.     Küçük yaşta hayvan sevgisi aşılanıyor   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarına sahip çıkmak adına kente kazandırdıkları tesisin 135 bin metrekare alana kurulduğunu belirtti. Tesisin sokak hayvanlarına sahip çıkmanın yanında gelecek nesillere hayvan sevgisi aşılama anlamında da önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Çocuklarımız burada küçük yaşta hayvan sevgisini öğreniyor. Tesisimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızı sevip onlarla zaman geçirme imkanı buluyor. Gelecek nesillerimizin hayvan sevgisiyle yetişmeleri için bu etkinlikleri çok önemsiyoruz" diye konuştu.        

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret eden minikler küçük yaşta hayvan sevgisi öğreniyor. Hayvanların beslenmesi, bakımı ve onlara nasıl davranılacağı öğretilen miniklere kentin simgesi Denizli Horozu da anlatılıyor.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı açıldığı ilk günden bu yana başta çocuklar olmak üzere yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor. Özellikle okullardan ziyaret için yoğun talep alan tesiste, çocuklara hayvanların beslenmesi, bakımı, onlara nasıl davranılacağı veteriner hekimler tarafından anlatılıyor. Küçük yaşta çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla yapılan etkinliklerde miniklere sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması hedefleniyor. Çocukların tesiste bakımı yapılan hayvanları sevmesi ve şefkat göstermesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oluyor.

 

 

Çocuklara Denizli Horozu anlatılıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı aynı zamanda kentin simgesi olan Denizli Horozu'na da ev sahipliği yapıyor. Denizli Horozları tesis içerisinde özel olarak yer alan kümeslerde bulunuyor. Tesisi ziyaret eden çocuklara şehrin doğal mirası olan Denizli Horozlarının tanıtımı yapılıyor. Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda Pamuk Kırı, Pekmez Kefi, Al Horoz ve Demir Kırı ırkına ait Denizli Horozları bulunuyor.

 

 

Küçük yaşta hayvan sevgisi aşılanıyor

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanlarına sahip çıkmak adına kente kazandırdıkları tesisin 135 bin metrekare alana kurulduğunu belirtti. Tesisin sokak hayvanlarına sahip çıkmanın yanında gelecek nesillere hayvan sevgisi aşılama anlamında da önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Çocuklarımız burada küçük yaşta hayvan sevgisini öğreniyor. Tesisimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızı sevip onlarla zaman geçirme imkanı buluyor. Gelecek nesillerimizin hayvan sevgisiyle yetişmeleri için bu etkinlikleri çok önemsiyoruz" diye konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.