Haziran’da Çift Haneli İhracat Artışı

EKONOMİ 02.07.2020 - 15:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Haziran’da Çift Haneli İhracat Artışı

Haziran ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu; “Ülkemiz ihracatı Haziran’da yüzde 15,8 artarak 13,5 milyar USD oldu” dedi.   Memişoğlu; “ Denizli ve DENİB ihracatında da geçen yılın aynı dönemine kıyasla çift haneli ihracat artışları yaşandı. Haziran ayında, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı Haziran'da yüzde 19,7 yükselişle 247 milyon USD olurken, DENİB üyelerince yapılan ihracat ise yüzde 20 artışla 183 milyon USD olarak gerçekleşti.   Mayıs ayında DENİB ihracatı 126 milyon USD olarak kaydedilmişti. Birliğimiz üyelerince haziranda yapılan ihracatın mayıs ayına kıyasla da yüzde 45’in üzerinde artması, Covid-19 salgınının ihracatımız üzerindeki etkilerinin giderek azaldığını gösteriyor. Bu noktada, yaşadığımız olağanüstü süreç boyunca mücadele azimlerini kaybetmeyen ve ilimiz ihracatına katkılarını sürdüren ihracatçılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.   DENİB’DEN 154 ÜLKEYE İHRACAT Daha önceki değerlendirmelerimizde haziran ayıyla birlikte birçok ihracat pazarımızın normalleşme sürecine girmesinin ihracat taleplerinde ivmelenmeye yol açacağını belirtmiştik. Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdiğimizde, en önemli ihracat pazarlarımızda güçlü artışlar yaşandığını ifade edebiliriz.   Birliğimiz üyeleri tarafından haziranda İngiltere’ye gerçekleştirilen ihracat yüzde 13 artışla 25,6 milyon USD, Almanya’ya yüzde 51 artışla 25,5 milyon USD, ABD’ye yüzde 55 artışla 16,1 milyon USD, Fransa’ya yüzde 34 artışla 11,1 milyon USD oldu. Yılın ilk yarısında ise toplam 154 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.   LOKOMOTİF SEKTÖRLERİMİZDE GÜÇLÜ ARTIŞ Bilindiği gibi ilimiz ihracatında tekstil ve konfeksiyon her ne kadar en önde gelen sektör olsa da; elektrik-elektronik, madencilik, makine ve aksamları gibi sektörler de ihracatımızda önemli rol oynuyor. Haziran ayında tekstil ve konfeksiyon sektöründe yaşanan yüzde 23,2 oranında artışın yanı sıra, madencilik sektörü yüzde 73,4, makine ve aksamları sektörü yüzde 41,7, elektrik-elektronik sektörü yüzde 31,50 oranında ihracat artışlarına imza attı.   Yılın ikinci yarısında haziran ayıyla birlikte yakaladığımız ivmenin devamını ve iyi başladığımız 2020’yi, hedeflerimiz doğrultusunda yine iyi bir noktada bitirmeyi umuyoruz.

Haziran ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu; “Ülkemiz ihracatı Haziran’da yüzde 15,8 artarak 13,5 milyar USD oldu” dedi.

 

Memişoğlu; “ Denizli ve DENİB ihracatında da geçen yılın aynı dönemine kıyasla çift haneli ihracat artışları yaşandı. Haziran ayında, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı Haziran'da yüzde 19,7 yükselişle 247 milyon USD olurken, DENİB üyelerince yapılan ihracat ise yüzde 20 artışla 183 milyon USD olarak gerçekleşti.

 

Mayıs ayında DENİB ihracatı 126 milyon USD olarak kaydedilmişti. Birliğimiz üyelerince haziranda yapılan ihracatın mayıs ayına kıyasla da yüzde 45’in üzerinde artması, Covid-19 salgınının ihracatımız üzerindeki etkilerinin giderek azaldığını gösteriyor. Bu noktada, yaşadığımız olağanüstü süreç boyunca mücadele azimlerini kaybetmeyen ve ilimiz ihracatına katkılarını sürdüren ihracatçılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

DENİB’DEN 154 ÜLKEYE İHRACAT

Daha önceki değerlendirmelerimizde haziran ayıyla birlikte birçok ihracat pazarımızın normalleşme sürecine girmesinin ihracat taleplerinde ivmelenmeye yol açacağını belirtmiştik. Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdiğimizde, en önemli ihracat pazarlarımızda güçlü artışlar yaşandığını ifade edebiliriz.

 

Birliğimiz üyeleri tarafından haziranda İngiltere’ye gerçekleştirilen ihracat yüzde 13 artışla 25,6 milyon USD, Almanya’ya yüzde 51 artışla 25,5 milyon USD, ABD’ye yüzde 55 artışla 16,1 milyon USD, Fransa’ya yüzde 34 artışla 11,1 milyon USD oldu. Yılın ilk yarısında ise toplam 154 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

 

LOKOMOTİF SEKTÖRLERİMİZDE GÜÇLÜ ARTIŞ

Bilindiği gibi ilimiz ihracatında tekstil ve konfeksiyon her ne kadar en önde gelen sektör olsa da; elektrik-elektronik, madencilik, makine ve aksamları gibi sektörler de ihracatımızda önemli rol oynuyor. Haziran ayında tekstil ve konfeksiyon sektöründe yaşanan yüzde 23,2 oranında artışın yanı sıra, madencilik sektörü yüzde 73,4, makine ve aksamları sektörü yüzde 41,7, elektrik-elektronik sektörü yüzde 31,50 oranında ihracat artışlarına imza attı.

 

Yılın ikinci yarısında haziran ayıyla birlikte yakaladığımız ivmenin devamını ve iyi başladığımız 2020’yi, hedeflerimiz doğrultusunda yine iyi bir noktada bitirmeyi umuyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.