Hedef Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması

EĞİTİM 28.12.2018 - 19:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Hedef Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürlüğünce 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönem Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması toplantısı gerçekleştirildi.   İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Şube Müdürü Fikret Sarısoy, mesleki eğitim veren okulların müdürleri katıldı.   Toplantının ana başlıklarını Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılmasına yönelik çalışmalar ile teknoloji ve madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları oluşturdu.   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmada “Toplumumuzda ve okullarımızda karşılaşılan şiddet olaylarının en aza indirilmesi ve çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan madde ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele konusunda il olarak rehber öğretmenlerimiz vasıtasıyla okullarımızda önemli çalışmalar yapmaktayız. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Başında il olarak; Psikososyal Müdahale Hizmetleri Eylem Planı, Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Eylem Planı, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Eylem Planı ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı İl Eylem Planı hazırladık.   Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerimizde bulunan Rehberlik Araştırma Merkezlerimize (RAM) sorumluluk bölgeleri oluşturduk. Pamukkale Ram Sorumluluk Bölgeleri: Acıpayam, Beyağaç, Çameli, Çardak, Kale, Pamukkale, Serinhisar, Tavas oldu. Merkezefendi Ram Sorumluluk Bölgeleri: Babadağ, Sarayköy, Buldan, Güney, Çal, Bekilli, Baklan, Çivril, Honaz, Bozkurt ve Merkezefendi oldu.   Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması ve Bağımlılıkla Mücadele ile ilgili gerçekleştirilen Seminer, Panel, Konferanslarla; Öfke Yönetimi, Stresle Başa Çıkma, Şiddet, İhmal, İstismar, Çatışma Çözme, Sosyal Beceriler vb. konularda 180.147 öğrenci, 42.409 veli ve 10.237 öğretmene ulaşıldı.   Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamında anket, seminer, etkinlik, afiş-broşür ve video çalışmaları ile de öğretmen, öğrenci ve velilere ulaştık. Yerel TV kanallarında rehberlik alanında uzmanlarımız çeşitli programlara katıldı. Böylelikle toplumun her kesimde bağımlılık mücadele ve şiddet konularında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürlüğünce 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönem Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması toplantısı gerçekleştirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Şube Müdürü Fikret Sarısoy, mesleki eğitim veren okulların müdürleri katıldı.

 

Toplantının ana başlıklarını Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılmasına yönelik çalışmalar ile teknoloji ve madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları oluşturdu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmada “Toplumumuzda ve okullarımızda karşılaşılan şiddet olaylarının en aza indirilmesi ve çağımızın en büyük hastalıklarından biri olan madde ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele konusunda il olarak rehber öğretmenlerimiz vasıtasıyla okullarımızda önemli çalışmalar yapmaktayız. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Başında il olarak; Psikososyal Müdahale Hizmetleri Eylem Planı, Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Eylem Planı, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Eylem Planı ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı İl Eylem Planı hazırladık.

 

Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerimizde bulunan Rehberlik Araştırma Merkezlerimize (RAM) sorumluluk bölgeleri oluşturduk. Pamukkale Ram Sorumluluk Bölgeleri: Acıpayam, Beyağaç, Çameli, Çardak, Kale, Pamukkale, Serinhisar, Tavas oldu. Merkezefendi Ram Sorumluluk Bölgeleri: Babadağ, Sarayköy, Buldan, Güney, Çal, Bekilli, Baklan, Çivril, Honaz, Bozkurt ve Merkezefendi oldu.

 

Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması ve Bağımlılıkla Mücadele ile ilgili gerçekleştirilen Seminer, Panel, Konferanslarla; Öfke Yönetimi, Stresle Başa Çıkma, Şiddet, İhmal, İstismar, Çatışma Çözme, Sosyal Beceriler vb. konularda 180.147 öğrenci, 42.409 veli ve 10.237 öğretmene ulaşıldı.

 

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele kapsamında anket, seminer, etkinlik, afiş-broşür ve video çalışmaları ile de öğretmen, öğrenci ve velilere ulaştık. Yerel TV kanallarında rehberlik alanında uzmanlarımız çeşitli programlara katıldı. Böylelikle toplumun her kesimde bağımlılık mücadele ve şiddet konularında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.