HEKTAŞ Denizli’de çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak

DENİZLİ 21.10.2019 - 10:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

HEKTAŞ Denizli’de çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak

HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Yılın ilk yarısında Akıllı Tarım Köylerde etkinliği kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde çiftçilerle buluşan HEKTAŞ, yeni rotasıyla yola devam ediyor. Bu kapsamda HEKTAŞ, 21-25 Ekim tarihleri arasında Denizli’nin Güney, Buldan, Çivril, Merkez ve Kale ilçelerinde çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak.   OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor.Akıllı Tarım Köylerde projesi kapsamında HEKTAŞ,bu kez 21-25 Ekim tarihleri arasında Denizli’nin Güney ilçesine bağlı Cindere ve Yenikonak, Buldan ilçesine bağlı Merkez ve Yenicekent, Çivril ilçesine bağlı Emirhisar ve Haydan, Merkez’e bağlı Akköy ve Kızılyer ve Kale ilçesine bağlı Gülbağlık ve Gölbaşı köylerinde çiftçilerle buluşacak ve akıllı tarım yöntemlerini anlatacak.   Akıllı Tarım uygulamaları 250’ye yakın köye ulaşacak   Bir yıl boyunca 25 bin kilometre yol yaparak250’ye yakın köye ulaşacak proje ile çiftçiler, akıllı tarım uzmanlarıyla bir araya gelecek ve tarımdaki son teknolojik gelişmeleri öğrenecek. Proje kapsamında çiftçilere ve ziyaretçilere tarımda uzaktan görüntüleme sistemleri (drone) kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makineleri, iyi tarım uygulamaları anlatılacak ve çocuklar için aktiviteler düzenlenecek.   Çiftçilerin yenilikçi tarım teknolojilerine hazırlanması vemilli tarımın güçlendirilmesi hedeflenen proje ile15 bin çiftçiye ve 45 bin ziyaretçiye ulaşılması planlanıyor.     HEKTAŞ Denizli programı:   Planlanan Tarih  İl             İlçe        Köy 21.Eki    Denizli   Güney   Cindere 21.Eki    Denizli   Güney   Yenikonak 22.Eki    Denizli   Buldan  Merkez 22.Eki    Denizli   Buldan  Yenicekent 23.Eki    Denizli   Çivril      Emirhisar 23.Eki    Denizli   Çivril      Haydan (yeşilyaka mahallesi-ekomini haydan) 24.Eki    Denizli   Merkez Akköy 24.Eki    Denizli   Merkez Kızılyer 25.Eki    Denizli   Kale       Gülbağlık 25.Eki    Denizli   Kale       Gölbaşı    

HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Yılın ilk yarısında Akıllı Tarım Köylerde etkinliği kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde çiftçilerle buluşan HEKTAŞ, yeni rotasıyla yola devam ediyor. Bu kapsamda HEKTAŞ, 21-25 Ekim tarihleri arasında Denizli’nin Güney, Buldan, Çivril, Merkez ve Kale ilçelerinde çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak.

 

OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor.Akıllı Tarım Köylerde projesi kapsamında HEKTAŞ,bu kez 21-25 Ekim tarihleri arasında Denizli’nin Güney ilçesine bağlı Cindere ve Yenikonak, Buldan ilçesine bağlı Merkez ve Yenicekent, Çivril ilçesine bağlı Emirhisar ve Haydan, Merkez’e bağlı Akköy ve Kızılyer ve Kale ilçesine bağlı Gülbağlık ve Gölbaşı köylerinde çiftçilerle buluşacak ve akıllı tarım yöntemlerini anlatacak.

 

Akıllı Tarım uygulamaları 250’ye yakın köye ulaşacak

 

Bir yıl boyunca 25 bin kilometre yol yaparak250’ye yakın köye ulaşacak proje ile çiftçiler, akıllı tarım uzmanlarıyla bir araya gelecek ve tarımdaki son teknolojik gelişmeleri öğrenecek. Proje kapsamında çiftçilere ve ziyaretçilere tarımda uzaktan görüntüleme sistemleri (drone) kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makineleri, iyi tarım uygulamaları anlatılacak ve çocuklar için aktiviteler düzenlenecek.

 

Çiftçilerin yenilikçi tarım teknolojilerine hazırlanması vemilli tarımın güçlendirilmesi hedeflenen proje ile15 bin çiftçiye ve 45 bin ziyaretçiye ulaşılması planlanıyor.

 

 

HEKTAŞ Denizli programı:

 

Planlanan Tarih  İl             İlçe        Köy

21.Eki    Denizli   Güney   Cindere

21.Eki    Denizli   Güney   Yenikonak

22.Eki    Denizli   Buldan  Merkez

22.Eki    Denizli   Buldan  Yenicekent

23.Eki    Denizli   Çivril      Emirhisar

23.Eki    Denizli   Çivril      Haydan (yeşilyaka mahallesi-ekomini haydan)

24.Eki    Denizli   Merkez Akköy

24.Eki    Denizli   Merkez Kızılyer

25.Eki    Denizli   Kale       Gülbağlık

25.Eki    Denizli   Kale       Gölbaşı

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.