Herşey Çocuklar Kimyayı Sevsin Diye

YAŞAM 25.04.2019 - 10:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Herşey Çocuklar Kimyayı Sevsin Diye

Denizli’de emekli kimya öğretmeni Didem Saracel, çocuklara kimyayı sevdirebilmek için ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ kitaplarını yazdı.   Merkezefendi ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’ndeki L’arche Cafe’de minik okurlarıyla buluşan yazar Saracel, kitaplarını imzaladı. Yazdığı üç kitabında TÜBİTAK tarafından onaylandığını, ancak yaşanan olaylar nedeniyle basımının yapılamadığını, kitapları kendisinin bastırdığını anlatan emekli kimya öğretmenini ve yazar Didem Saracel, “TÜBİTAK tarafından onaylanan ‘Evrenin Müziği Kimya’ adındaki üç serim olan; ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ kitaplarını minik okurlarım için hazırladım. Yıllarca çeşitli okullarda kimya öğretmenliği yaparak binlerce öğrenci yetiştirdim. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilimden uzak kalmalarını ufuklarının geniş olmalarını istiyorum. Bu yüzden çocuklarımız için üç kitap yazdım. İmza günüme yoğun katılım oldu. Minik okurlarla kitaplarımı buluşturduğum için çok mutluyum. Çocuklarımız benim kitaplarımdan bir şeyler öğrenirse ne mutlu bana” dedi. Yazar Saracel’in ‘Yavuz’ adında daha önce yayınlanmış romanı da bulunuyor.   DİDEM SARAÇEL KİMDİR?  Ankara doğumlu olan Didem Saracel, ilkokulu İstanbul Maçka İlkokulu’nda, ortaokulu Amerika’da, liseyi Ankara TED Koleji’nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Saracel, Gazi Anadolu ve TEV Anadolu Liseleri’nde öğretmenlik yaptı. ‘Yavuz’ adında yayınlanmış romanı olan Saraçel, 2016 yılında yazdığı masal serisi TÜBİTAK tarafından onaylandı. ‘Evrenin Müziği Kimya’ adındaki bu seri, ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ olmak üzere 3 kitapçıktan oluşuyor. Yazar Saracel, 2017 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) organize ettiği 29’uncu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında yarışan iki Denizlili’den biriydi.  

Denizli’de emekli kimya öğretmeni Didem Saracel, çocuklara kimyayı sevdirebilmek için ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ kitaplarını yazdı.

 

Merkezefendi ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’ndeki L’arche Cafe’de minik okurlarıyla buluşan yazar Saracel, kitaplarını imzaladı. Yazdığı üç kitabında TÜBİTAK tarafından onaylandığını, ancak yaşanan olaylar nedeniyle basımının yapılamadığını, kitapları kendisinin bastırdığını anlatan emekli kimya öğretmenini ve yazar Didem Saracel, “TÜBİTAK tarafından onaylanan ‘Evrenin Müziği Kimya’ adındaki üç serim olan; ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ kitaplarını minik okurlarım için hazırladım. Yıllarca çeşitli okullarda kimya öğretmenliği yaparak binlerce öğrenci yetiştirdim. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilimden uzak kalmalarını ufuklarının geniş olmalarını istiyorum. Bu yüzden çocuklarımız için üç kitap yazdım. İmza günüme yoğun katılım oldu. Minik okurlarla kitaplarımı buluşturduğum için çok mutluyum. Çocuklarımız benim kitaplarımdan bir şeyler öğrenirse ne mutlu bana” dedi. Yazar Saracel’in ‘Yavuz’ adında daha önce yayınlanmış romanı da bulunuyor.

 

DİDEM SARAÇEL KİMDİR?

 Ankara doğumlu olan Didem Saracel, ilkokulu İstanbul Maçka İlkokulu’nda, ortaokulu Amerika’da, liseyi Ankara TED Koleji’nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Saracel, Gazi Anadolu ve TEV Anadolu Liseleri’nde öğretmenlik yaptı. ‘Yavuz’ adında yayınlanmış romanı olan Saraçel, 2016 yılında yazdığı masal serisi TÜBİTAK tarafından onaylandı. ‘Evrenin Müziği Kimya’ adındaki bu seri, ‘Oksijenin Masalı’, ‘Karbonun Masalı’ ve ‘Evrenin Masalı’ olmak üzere 3 kitapçıktan oluşuyor. Yazar Saracel, 2017 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) organize ettiği 29’uncu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışında yarışan iki Denizlili’den biriydi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.