Hesap sorma zamanı referandumda olacaktır

SİYASET 24.01.2017 - 14:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Hesap sorma zamanı referandumda olacaktır

Denizli CHP Milletvekili Kazım Arslan, iktidarı suçlayarak, hesap sorma zamanının tarihi nisan referandumu olacaktır dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Adalet ve Demokrasi Haftası’yla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Hesap sorma zamanı tarihi dönemeç olan Nisan referandumudur" dedi.    CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın açıklaması şöyle:   “OHAL şartlarında özgürlükleri, haber alma hakkını, insan haklarını yok sayan bir iktidar varken, Türkiye’yi bölgesinde ateşe atan, rejime açıkça düşman bir parti devleti ortadayken anayasa referandum süreci son çıkıştır. Faili meçhul cinayetleri aydınlatmaktan korkan, artık kendisi istihbarat ve güvenlik zafiyeti haline gelmiş bu iktidar, Uğur Mumcu’nun bizi yıllar önce uyardığı Rabıta’nın kaçınılmaz bir sonucudur.   Hala devletin yetkilerini tarikatlar ile paylaşan, eğitimde gericiliğe şube açtıran, üniversite özerkliğini ortadan kaldıran, laikliği yok sayan bu iktidar anayasa referandumunda Türk Milletinden en ağır yanıtı alacaktır.   Devlet malını yok pahasına satan, esnafı, çiftçiyi borca batıran, Türkiye’yi terör sarmalının içine sokan, “tarikat-siyaset-ticaret” üçgeninde ülkeyi paylaşan bu iktidara karşı, Uğur Mumcu’nun aydınlattığı yolda mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.   Bunca yanlışın ve gafletin hesabı elbette sorulacaktır. Hesabın tarihi ve adresi belli, Nisan ayında sandıktadır. Milletimiz, devletine, geleceğine, ülkesine sahip çıkacak, yarınını belirsiz ve karanlık hesaplara, tek adamlık rejimine terk etmeyecektir. Laik ve demokratik Cumhuriyet, saltanat sevdalılarına, Saray kaynaklı hilafet arayışlarına bırakılmayacak kadar değerlidir. Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet idealleri ve mücadelesi için elbette hesap sormaya devam edeceğiz. Bu hesabın görüleceği ve sorulacağı en yakın gün Anayasa referandumudur. Bunu da halkımız yapacaktır.   Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Usta gazeteci Uğur Mumcu’yu, terörle mücadele şehidimiz Gaffar Okkan’ı ve sosyal demokrasinin, diplomasinin büyük değeri İsmail Cem’i vefat yıldönümlerinde saygı ve rahmetle sevgiyle anıyorum. Onların aydınlanma mücadelesini sonsuza dek sürdüreceğimizin sözünü veriyorum.”  
Denizli CHP Milletvekili Kazım Arslan, iktidarı suçlayarak, hesap sorma zamanının tarihi nisan referandumu olacaktır dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Adalet ve Demokrasi Haftası’yla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Hesap sorma zamanı tarihi dönemeç olan Nisan referandumudur" dedi.

 

 CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın açıklaması şöyle:

 

“OHAL şartlarında özgürlükleri, haber alma hakkını, insan haklarını yok sayan bir iktidar varken, Türkiye’yi bölgesinde ateşe atan, rejime açıkça düşman bir parti devleti ortadayken anayasa referandum süreci son çıkıştır. Faili meçhul cinayetleri aydınlatmaktan korkan, artık kendisi istihbarat ve güvenlik zafiyeti haline gelmiş bu iktidar, Uğur Mumcu’nun bizi yıllar önce uyardığı Rabıta’nın kaçınılmaz bir sonucudur.

 

Hala devletin yetkilerini tarikatlar ile paylaşan, eğitimde gericiliğe şube açtıran, üniversite özerkliğini ortadan kaldıran, laikliği yok sayan bu iktidar anayasa referandumunda Türk Milletinden en ağır yanıtı alacaktır.

 

Devlet malını yok pahasına satan, esnafı, çiftçiyi borca batıran, Türkiye’yi terör sarmalının içine sokan, “tarikat-siyaset-ticaret” üçgeninde ülkeyi paylaşan bu iktidara karşı, Uğur Mumcu’nun aydınlattığı yolda mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz.

 

Bunca yanlışın ve gafletin hesabı elbette sorulacaktır. Hesabın tarihi ve adresi belli, Nisan ayında sandıktadır. Milletimiz, devletine, geleceğine, ülkesine sahip çıkacak, yarınını belirsiz ve karanlık hesaplara, tek adamlık rejimine terk etmeyecektir. Laik ve demokratik Cumhuriyet, saltanat sevdalılarına, Saray kaynaklı hilafet arayışlarına bırakılmayacak kadar değerlidir. Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet idealleri ve mücadelesi için elbette hesap sormaya devam edeceğiz. Bu hesabın görüleceği ve sorulacağı en yakın gün Anayasa referandumudur. Bunu da halkımız yapacaktır.

 

Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Usta gazeteci Uğur Mumcu’yu, terörle mücadele şehidimiz Gaffar Okkan’ı ve sosyal demokrasinin, diplomasinin büyük değeri İsmail Cem’i vefat yıldönümlerinde saygı ve rahmetle sevgiyle anıyorum. Onların aydınlanma mücadelesini sonsuza dek sürdüreceğimizin sözünü veriyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.