Honaz Pınarbaşı Sulamasının % 75’i Tamamlandı

DENİZLİ 08.02.2017 - 15:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Honaz Pınarbaşı Sulamasının % 75’i Tamamlandı

Denizli ilinde sulu tarım potansiyeli çok fazla. Sulu tarıma geçmek demek, Milli gelirin artması demektir.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu; ‘’Sulu tarım daha çok ve çeşitli ürün yetiştirerek birim alandan daha kaliteli daha verimli yüksek kaliteli ürünler elde edebilme ve en önemlisi birim alandan daha çok gelir elde etmenin gerçeği olduğunu belirterek, kuru tarım yapılan alanlarda yılda bir defa mahsul elde ederken sulu tarım alanlarında ise yılda 2,3 ürün ekilebiliyor ve daha fazla gelir elde etmiş oluyorsunuz. Sulu tarımla daha fazla gelir elde edilecektir. DSİ Genel Müdürü Murat Acu; Denizli ilimizde yapılan barajlar, sulama projeleri ve göletler sulu tarıma geçilmesinde önemli bir faktördür. Bu yatırımların yapılması ile bölgede katma değeri yüksek ürünleri yönelme imkânı artacaktır. Genel Müdür Acu;‘’Bu kapsamda yapımı devam eden ve % 75 fiziki gerçekleşme sağlanan Honaz Pınarbaşı sulaması ile 15 bin 520 dekar zirai arazi tamamen damlama sulama ile modern bir şekilde sulanacaktır. Genel Müdür Acu;‘’Honaz Pınarbaşı sulaması muhtevasında 4186 m CTP boru ve 33884 m HDPE boru olmak üzere toplam 38070 m sulama hattı bulunmaktadır.   Projede toplam 4186 m CTP boru, 28500 m’si muhtelif çapta HDPE boru olmak üzere toplam 32686 m borunun döşenme işlemi tamamlanmıştır. Proje kapsamında 5384m uzunluğunda muhtelif çaplarda HDPE boru ve 354 adet çeşitli sanat yapısı yapılacaktır. Acu’’ Denizli Honaz Pınarbaşı Sulamasının 2017 sulama sezonunda işletmeye açılmasının hedeflendiğini belirterek, Projenin tamamlanması ile 2016 fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 18.000.000 TL katkı sağlayacaktır. DSİ Genel Müdür Murat Acu;  Son olarak; Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.  
Denizli ilinde sulu tarım potansiyeli çok fazla. Sulu tarıma geçmek demek, Milli gelirin artması demektir.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu; ‘’Sulu tarım daha çok ve çeşitli ürün yetiştirerek birim alandan daha kaliteli daha verimli yüksek kaliteli ürünler elde edebilme ve en önemlisi birim alandan daha çok gelir elde etmenin gerçeği olduğunu belirterek, kuru tarım yapılan alanlarda yılda bir defa mahsul elde ederken sulu tarım alanlarında ise yılda 2,3 ürün ekilebiliyor ve daha fazla gelir elde etmiş oluyorsunuz.


Sulu tarımla daha fazla gelir elde edilecektir.


DSİ Genel Müdürü Murat Acu;


Denizli ilimizde yapılan barajlar, sulama projeleri ve göletler sulu tarıma geçilmesinde önemli bir faktördür. Bu yatırımların yapılması ile bölgede katma değeri yüksek ürünleri yönelme imkânı artacaktır.


Genel Müdür Acu;‘’Bu kapsamda yapımı devam eden ve % 75 fiziki gerçekleşme sağlanan Honaz Pınarbaşı sulaması ile 15 bin 520 dekar zirai arazi tamamen damlama sulama ile modern bir şekilde sulanacaktır.


Genel Müdür Acu;‘’Honaz Pınarbaşı sulaması muhtevasında 4186 m CTP boru ve 33884 m HDPE boru olmak üzere toplam 38070 m sulama hattı bulunmaktadır.

 

Projede toplam 4186 m CTP boru, 28500 m’si muhtelif çapta HDPE boru olmak üzere toplam 32686 m borunun döşenme işlemi tamamlanmıştır. Proje kapsamında 5384m uzunluğunda muhtelif çaplarda HDPE boru ve 354 adet çeşitli sanat yapısı yapılacaktır.


Acu’’ Denizli Honaz Pınarbaşı Sulamasının 2017 sulama sezonunda işletmeye açılmasının hedeflendiğini belirterek, Projenin tamamlanması ile 2016 fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 18.000.000 TL katkı sağlayacaktır.


DSİ Genel Müdür Murat Acu; 


Son olarak; Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.