Honaz tanıtım günleri başladı

GÜNDEM 21.12.2016 - 15:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Honaz tanıtım günleri başladı

denizli haber / denizli 20 haber / Honaz tanıtım günleri başladı

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde her hafta düzenlenen ilçe tanıtım günlerinin bu haftaki konuğu Honaz ilçesi oldu.   Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım günleri açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.   Honaz Tanıtım Günleri’nin açılışı kurdele kesimi ile başladı. İlçe tanıtım günleri kapsamında Honaz’a ait yöresel ürünler tanıtıldı. Cennet elması kurusu, Hicaz narı, Honaz salçası, üzüm, armut, erik, kiraz gibi yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlikte Organize Sanayi Bölgesinin Honaz sınırları içerisinde bulunması dolayısıyla Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nden birçok firma da tanıtım günlerinde stand açtı.   Honaz’da yeni göreve başlayan kaymakam Zafer Öz ise ayağının tozuyla açılışa katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Öz, Honaz’ın Denizli ekonomisi ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. Kaymakam Öz,’’ Honaz ilçemiz 35 bin nüfuslu bir ilçe ama bu rakam çalışan nüfusuyla gündüzleri 70 bin’e kadar yükseliyor. Honaz İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi'nide içerisinde barındırdığı için, tekstil sektöründe ve tarımsal ürünler nezdinde Denizli'nin ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır" dedi. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, tanıtım günlerinin Honaz ilçesinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı.   Kurdele kesiminin ardından konuklar, Honaz’ın yöresel tarım ve sanayi ürünlerinin tanıtıldığı standları gezdi. Yörenin ziraat, sanayi ve bölgesel gelişimi konularında yetkililerden bilgi aldı.   MUHACİR BÖREK VE TATLILARI STANTDA YERİNİ ALDI Honaz İlçesi'ne 1924 yılında Yunanistan'dan mübadele kapsamında gelip, Hisar Mahallesi'ne yerleşen muhacirler, 100 yıla yakın süre geçmesine rağmen gelenek ve göreneklerini yaşatıyor. Pamukkale Üniversitesi'ndeki Honaz Tanıtım Günleri'nde stant açan muhacirler yaptıkları börek, tatlı ve ekmekleri Yunanca isimleriyle sergileyip, vatandaşlara dağıttı.     REKTÖR BAĞ’A GÜZEL SÜRPRİZ Honaz Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden Beyza Bayrak tarafından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın karakalem portre resmi yapıldı. Tanıtım günleri standında büyük ilgi gören karakalem portresi, stantları gezenler tarafından büyük beğeni topladı.       ÖĞRENCİLERDEN  3 BOYUTLU ÇALIŞMA PAÜ Honaz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri,  resimlere verdikleri 3 boyutla ilgin çalışmalara imza attı. Öğretmenler gününde yapmış oldukları kokulu taşlarla hediye kutuları oluşturarak öğretmenlere verdiklerini belirttiler. Normal resimleri 3 boyutlu hale koyan öğrenciler, ilgin görseller oluşturdu.      
denizli haber / denizli 20 haber / Honaz tanıtım günleri başladı

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde her hafta düzenlenen ilçe tanıtım günlerinin bu haftaki konuğu Honaz ilçesi oldu.

 

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım günleri açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Honaz Tanıtım Günleri’nin açılışı kurdele kesimi ile başladı. İlçe tanıtım günleri kapsamında Honaz’a ait yöresel ürünler tanıtıldı. Cennet elması kurusu, Hicaz narı, Honaz salçası, üzüm, armut, erik, kiraz gibi yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlikte Organize Sanayi Bölgesinin Honaz sınırları içerisinde bulunması dolayısıyla Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nden birçok firma da tanıtım günlerinde stand açtı.

 

Honaz’da yeni göreve başlayan kaymakam Zafer Öz ise ayağının tozuyla açılışa katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Öz, Honaz’ın Denizli ekonomisi ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti. Kaymakam Öz,’’ Honaz ilçemiz 35 bin nüfuslu bir ilçe ama bu rakam çalışan nüfusuyla gündüzleri 70 bin’e kadar yükseliyor. Honaz İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi'nide içerisinde barındırdığı için, tekstil sektöründe ve tarımsal ürünler nezdinde Denizli'nin ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, tanıtım günlerinin Honaz ilçesinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

 

Kurdele kesiminin ardından konuklar, Honaz’ın yöresel tarım ve sanayi ürünlerinin tanıtıldığı standları gezdi. Yörenin ziraat, sanayi ve bölgesel gelişimi konularında yetkililerden bilgi aldı.

 

MUHACİR BÖREK VE TATLILARI STANTDA YERİNİ ALDI

Honaz İlçesi'ne 1924 yılında Yunanistan'dan mübadele kapsamında gelip, Hisar Mahallesi'ne yerleşen muhacirler, 100 yıla yakın süre geçmesine rağmen gelenek ve göreneklerini yaşatıyor. Pamukkale Üniversitesi'ndeki Honaz Tanıtım Günleri'nde stant açan muhacirler yaptıkları börek, tatlı ve ekmekleri Yunanca isimleriyle sergileyip, vatandaşlara dağıttı.

 

 

REKTÖR BAĞ’A GÜZEL SÜRPRİZ

Honaz Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden Beyza Bayrak tarafından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın karakalem portre resmi yapıldı. Tanıtım günleri standında büyük ilgi gören karakalem portresi, stantları gezenler tarafından büyük beğeni topladı.
 

 

 

ÖĞRENCİLERDEN  3 BOYUTLU ÇALIŞMA

PAÜ Honaz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri,  resimlere verdikleri 3 boyutla ilgin çalışmalara imza attı. Öğretmenler gününde yapmış oldukları kokulu taşlarla hediye kutuları oluşturarak öğretmenlere verdiklerini belirttiler. Normal resimleri 3 boyutlu hale koyan öğrenciler, ilgin görseller oluşturdu.

 

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.