"Hukukun Üstünlüğü Sağlanacak"

SİYASET 07.04.2017 - 14:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

"Hukukun Üstünlüğü Sağlanacak"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Babadağ ilçesinde vatandaşlara anayasa değişikliği ile yeni hükümet sistemini anlattı. Milletvekili Şahin Tin; “Vesayet rejiminin uzantısı olan üstünlerin hukuku bitecek ve her alanda hukukun üstünlüğü sağlanacak” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Babadağ ilçe merkezinde ve kelleci mahallesinde vatandaşlarla biraraya gelerek anayasa değişiklik paketinde yer alan maddeleri ve kurulacak olan yeni hükümet sistemini anlattı.     Milletvekili Şahin Tin, buralarda yaptığı konuşmasında 16 Nisan’da sandıktan ‘evet’ oylarının çıkmasıyla birlikte vesayet rejiminin uzantısı olan üstünlerin hukukunun biteceğini ve her alanda hukukun üstünlüğünün sağlanacağını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, “Tüm vatandaşlarımız birbirlerine karşı kanun önünde eşittirler. Hukuk nezdinde hiç kimsenin birbirinden farkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhu ‘üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü’ ilkesi çerçevesinde oluşmaktadır. Hukuk kuralları kişi veya gruplar düşünülerek değil, yeni sistemin kabulüyle birlikte tüm insanlarımız düşünülerek işletilecektir” dedi.   HESABI MİLLET SORACAK   Milletvekili Şahin Tin, yeni kurulacak olan hükümet sistemiyle birlikte Cumhurbaşkanı’nın direk halka karşı sorumlu olacağını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Mevcut parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı’nın halka karşı herhangi bir sorumluluğu bulunmuyor. Cumhur’a karşı sorumlu olmayan bir anlayış Cumhur’un istek ve taleplerini ne kadar dikkate alabilir ki? 16 Nisan’da gerçekleştirecek olduğumuz halk oylamasında halkımızın tercihine sunulan yeni anayasa sistemiyle beraber Cumhurbaşkanı artık halka karşı sorumlu olacak. Cumhurbaşkanı halkı yok sayamayacak. Cumhurbaşkanı milletin tercihiyle seçilecek ve halka doğrudan hesap vermeye zorunlu olacak. Cumhurbaşkanının denetleme görevi de yine halkın iradesiyle şekillenen Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılacak” dedi.   Milletvekili Şahin Tin’e Babadağ ziyaretinde Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen ve Babadağ İlçe Başkanı Suat Kaçamaz eşlik etti.  
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Babadağ ilçesinde vatandaşlara anayasa değişikliği ile yeni hükümet sistemini anlattı. Milletvekili Şahin Tin; “Vesayet rejiminin uzantısı olan üstünlerin hukuku bitecek ve her alanda hukukun üstünlüğü sağlanacak” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Babadağ ilçe merkezinde ve kelleci mahallesinde vatandaşlarla biraraya gelerek anayasa değişiklik paketinde yer alan maddeleri ve kurulacak olan yeni hükümet sistemini anlattı.  

 

Milletvekili Şahin Tin, buralarda yaptığı konuşmasında 16 Nisan’da sandıktan ‘evet’ oylarının çıkmasıyla birlikte vesayet rejiminin uzantısı olan üstünlerin hukukunun biteceğini ve her alanda hukukun üstünlüğünün sağlanacağını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, “Tüm vatandaşlarımız birbirlerine karşı kanun önünde eşittirler. Hukuk nezdinde hiç kimsenin birbirinden farkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhu ‘üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü’ ilkesi çerçevesinde oluşmaktadır. Hukuk kuralları kişi veya gruplar düşünülerek değil, yeni sistemin kabulüyle birlikte tüm insanlarımız düşünülerek işletilecektir” dedi.

 

HESABI MİLLET SORACAK

 

Milletvekili Şahin Tin, yeni kurulacak olan hükümet sistemiyle birlikte Cumhurbaşkanı’nın direk halka karşı sorumlu olacağını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Mevcut parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı’nın halka karşı herhangi bir sorumluluğu bulunmuyor. Cumhur’a karşı sorumlu olmayan bir anlayış Cumhur’un istek ve taleplerini ne kadar dikkate alabilir ki? 16 Nisan’da gerçekleştirecek olduğumuz halk oylamasında halkımızın tercihine sunulan yeni anayasa sistemiyle beraber Cumhurbaşkanı artık halka karşı sorumlu olacak. Cumhurbaşkanı halkı yok sayamayacak. Cumhurbaşkanı milletin tercihiyle seçilecek ve halka doğrudan hesap vermeye zorunlu olacak. Cumhurbaşkanının denetleme görevi de yine halkın iradesiyle şekillenen Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılacak” dedi.

 

Milletvekili Şahin Tin’e Babadağ ziyaretinde Babadağ Belediye Başkanı Salim Demirezen ve Babadağ İlçe Başkanı Suat Kaçamaz eşlik etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.