İBADİ ve ABD’ye Özkan’dan tepki

SİYASET 13.10.2016 - 09:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İBADİ ve ABD’ye Özkan’dan tepki

denizli haber / denizli 20 haber / İBADİ ve ABD’ye Özkan’dan tepki

AK Parti Milletvekili Av. Cahit Özkan, Irak Başbakanı İbadi ve ABD’ni Türkiye’ye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.   TBMM’deki konuşmasında, Irak Başbakanı İbadi’nin Musul operasyonlarına ilişkin Türkiye’yi "Irak'taki Türk askerlerinin yerinden kıpırdamamaları tavsiyelerinde bulunuyoruz." şeklindeki tehditlerini hadsiz bir açıklama olarak değerlendiren Denizli Milletvekili Özkan, Irak'ı 3'e bölen ABD’nin de Irak'ı sözde savunarak müttefiki Türkiye'ye yönelik "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterin." sözlerine de sert tepki gösterdi.   Özkan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Irak ve ABD iyi bilsin ki artık eski Türkiye yok. Birilerinin sözleriyle hareket edecek değiliz. Meşru müdafaa hakkımızı kullanarak bin yıldır beraber, kardeşçe yaşadığımız bu gönül coğrafyasında tek gayemiz kendi topraklarımızın güvenliğini sağlamak ve bölge halklarının barış ve güvenliğini tesis etmektir. Irak ve Suriye'de terörle mücadele için bulunduklarını söyleyenler altı yıldır gözyaşlarını dindiremedikleri gibi, bölgeyi kan gölüne çevirdikleri de bir vakıadır. Bu sebeple, İbadi'nin ve ABD'nin bu hadsiz sözlerini kınıyorum”dedi.  
denizli haber / denizli 20 haber / İBADİ ve ABD’ye Özkan’dan tepki

AK Parti Milletvekili Av. Cahit Özkan, Irak Başbakanı İbadi ve ABD’ni Türkiye’ye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

 

TBMM’deki konuşmasında, Irak Başbakanı İbadi’nin Musul operasyonlarına ilişkin Türkiye’yi "Irak'taki Türk askerlerinin yerinden kıpırdamamaları tavsiyelerinde bulunuyoruz." şeklindeki tehditlerini hadsiz bir açıklama olarak değerlendiren Denizli Milletvekili Özkan, Irak'ı 3'e bölen ABD’nin de Irak'ı sözde savunarak müttefiki Türkiye'ye yönelik "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterin." sözlerine de sert tepki gösterdi.

 

Özkan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Irak ve ABD iyi bilsin ki artık eski Türkiye yok. Birilerinin sözleriyle hareket edecek değiliz. Meşru müdafaa hakkımızı kullanarak bin yıldır beraber, kardeşçe yaşadığımız bu gönül coğrafyasında tek gayemiz kendi topraklarımızın güvenliğini sağlamak ve bölge halklarının barış ve güvenliğini tesis etmektir. Irak ve Suriye'de terörle mücadele için bulunduklarını söyleyenler altı yıldır gözyaşlarını dindiremedikleri gibi, bölgeyi kan gölüne çevirdikleri de bir vakıadır. Bu sebeple, İbadi'nin ve ABD'nin bu hadsiz sözlerini kınıyorum”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.