İclal Aydın’dan TED Denizli KOLEJİ’nin ‘Eşit Bir Gelecek’ Projesi’ne Tam Destek!

EĞİTİM 28.03.2018 - 09:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İclal Aydın’dan TED Denizli KOLEJİ’nin ‘Eşit Bir Gelecek’ Projesi’ne Tam Destek!

Türk Eğitim Derneği ve Hollanda Büyükelçiliği ile ortak yürütülen ve ‘eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasını’ hedef alan ‘Eşit Bir Gelecek’ projesi kapsamında proje danışmanları Funda Dağdelen ve Hakan Şahin tarafından TED Denizli Koleji veli ve öğretmenlerine yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.   Farklı bir program için Denizli’de olan ve ‘Eşit Bir Gelecek’ projesinin ayrıntılarını öğrenen ünlü oyuncu – yazar İclal Aydın, "Eşit Bir Gelecek" projesine destek vermek için TED Denizli Koleji’ni ziyaret etti.   İclal Aydın; projenin hedef aldığı ‘cinsiyet eşitliği’ konusunun tüm dünyada tartışılmakta olan derin bir yara olduğunu ve bu yaraya en doğru dokunuşları yapabilecek insanların öğretmenler olduğunu dile getirdi. Aydın, öğrenim hayatı boyunca kendisine katkı sağlayan öğretmenlerinden minnetle bahsederken, projeye katılan tüm paydaşlara teşekkür etti.   Eşit Bir Gelecek Projesi! Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği 90.yılında da çok önemli bir projeye daha imza atıyor.   Hollanda büyükelçiliği işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Eşit Bir Gelecek’ projesi Türk Eğitim Derneği tarafından TED Adana, TED Batman, TED Denizli, TED Diyarbakır ve TED Zonguldak Kolejlerinin okul öncesi ve ilkokul birimlerinde hazırlanan eylem planlarına göre bu eğitim öğretim yılının başından beri uygulanmaktadır. Proje kapsamında ayrıca ortaokul ve lise öğretmenlerine de eğitimler verilmektedir. ‘Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasını’ amaçlayan bu proje, 280 öğretmen ve yöneticinin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalıklarının arttırılması ve farkındalıkla beraber iyi uygulamaların geliştirilmesi için yapılan çalışmaları kapsıyor.  

Türk Eğitim Derneği ve Hollanda Büyükelçiliği ile ortak yürütülen ve ‘eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasını’ hedef alan ‘Eşit Bir Gelecek’ projesi kapsamında proje danışmanları Funda Dağdelen ve Hakan Şahin tarafından TED Denizli Koleji veli ve öğretmenlerine yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.

 

Farklı bir program için Denizli’de olan ve ‘Eşit Bir Gelecek’ projesinin ayrıntılarını öğrenen ünlü oyuncu – yazar İclal Aydın, "Eşit Bir Gelecek" projesine destek vermek için TED Denizli Koleji’ni ziyaret etti.

 

İclal Aydın; projenin hedef aldığı ‘cinsiyet eşitliği’ konusunun tüm dünyada tartışılmakta olan derin bir yara olduğunu ve bu yaraya en doğru dokunuşları yapabilecek insanların öğretmenler olduğunu dile getirdi. Aydın, öğrenim hayatı boyunca kendisine katkı sağlayan öğretmenlerinden minnetle bahsederken, projeye katılan tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

Eşit Bir Gelecek Projesi!

Türkiye’nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği 90.yılında da çok önemli bir projeye daha imza atıyor.

 

Hollanda büyükelçiliği işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Eşit Bir Gelecek’ projesi Türk Eğitim Derneği tarafından TED Adana, TED Batman, TED Denizli, TED Diyarbakır ve TED Zonguldak Kolejlerinin okul öncesi ve ilkokul birimlerinde hazırlanan eylem planlarına göre bu eğitim öğretim yılının başından beri uygulanmaktadır. Proje kapsamında ayrıca ortaokul ve lise öğretmenlerine de eğitimler verilmektedir. ‘Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasını’ amaçlayan bu proje, 280 öğretmen ve yöneticinin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalıklarının arttırılması ve farkındalıkla beraber iyi uygulamaların geliştirilmesi için yapılan çalışmaları kapsıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.