İftar bereketi Yenişehir ve Bahçelievler’de

GÜNDEM 15.06.2017 - 18:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İftar bereketi Yenişehir ve Bahçelievler’de

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları devam ediyor. Yenişehir ve Bahçelievler mahallerinde kurulan mahalle iftarlarında binlerce kişi birlikte oruç açtı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları devam ediyor. Yenişehir ve Bahçelievler mahallerinde kurulan mahalle iftarlarında binlerce kişi birlikte oruç açtı.    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Mesele yemek yeme meselesi değil. Mesele bir araya gelebilmek” dedi.   Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle kültürünü canlandırdığı, birlik ve beraberliği arttırdığı mahalle iftarları Yenişehir ve Bahçelievler’de kuruldu.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan’ın katıldığı mahalle iftarlarına katılımda oldukça yoğun oldu. Yenişehir ve Bahçelievler iftarlarına katılanlarla tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, vatandaşların Ramazan’ını tebrik etti. İki mahallede kurulan iftar sofralarında binlerce vatandaş dualarla oruç açtı.   ‘Kimse evinde tek başına iftar yapmayacak’   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bütün mahallelerdeki vatandaşlarla buluşmak için gayret sarf ettiklerini belirterek,” Ramazanımızın gün sayısı belli. Her gün bir iftar yaptığımız zaman mahalle sayısıyla denk gelmiyor. Onun için bazı günlerde çift mahalleye gidiyoruz. Yenişehir Mahallesi’ndeki kardeşlerimizin Ramazanlarını tebrik ettik, o manevi havayı teneffüs ettik. Oradan da koşturarak Bahçelievler Mahallemizde vatandaşlarımızla aynı sofrada oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşadık. Her iki mahallemizde de vatandaşlarımızla kucaklaşmış olduk. Ramazanlarını tebrik ettik. Tabi mesele yemek yeme meselesi değil. Mesele bir araya gelebilmek. Burada gördüğümüz birçok vatandaşlarımız evlerinden çıkarak komşularıyla aynı sofrada buluşuyor ve her geçen gün bu mahalle iftarlarımız vatandaşlarımız arasında da yaygınlaşıyor. Gelecekte göreceğiz ki sokaklarda iftarlar olacak ve hiç kimse evinde tek başına iftar yapmayacak. Herkes komşusuna akrabasına mahalledeki birisine misafir olacak. Ben Ramazan ayının böyle güzellikler içerisinde geçmesini istiyorum” dedi.     ‘Vatandaşlarımızla aynı sofrada olmaktan mutlu oluyoruz’   Çocukların ve gençlerin dağarcıklarında güzel şeyler bırakılması gerektiğini söyleyen Başkan Zolan şöyle konuştu; “Deriz ya bizim çocukluğumuzda Ramazan şöyle güzeldi böyle iyiydi, işte o çocuklarımızda bundan on yıl sonra yirmi yıl sonra desinler ki bizim çocukluğumuzda ramazanlar çok güzeldi. İnşallah bu geleneği oturtmak istiyoruz. Bu ramazan gerçekten yoğun bir talep var. Biz de mutlu oluyoruz vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmaktan ve yoğunluktan. İnşallah bundan sonra mümkün mertebe her gün iki mahalle şeklinde yapmaya gayret göstereceğiz. Her mahalleye ulaşmaya gayret ediyoruz. Ramazan ayında gün sayımız az mahalle sayısı çok. Gidemediğimiz mahallelerimizdeki vatandaşlarımız bizi affetsinler ama inşallah başka bir Ramazanda başka bir günde o mahallelerimizle de buluşmak istiyoruz.”
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları devam ediyor. Yenişehir ve Bahçelievler mahallerinde kurulan mahalle iftarlarında binlerce kişi birlikte oruç açtı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları devam ediyor. Yenişehir ve Bahçelievler mahallerinde kurulan mahalle iftarlarında binlerce kişi birlikte oruç açtı. 

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Mesele yemek yeme meselesi değil. Mesele bir araya gelebilmek” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle kültürünü canlandırdığı, birlik ve beraberliği arttırdığı mahalle iftarları Yenişehir ve Bahçelievler’de kuruldu.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan’ın katıldığı mahalle iftarlarına katılımda oldukça yoğun oldu. Yenişehir ve Bahçelievler iftarlarına katılanlarla tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, vatandaşların Ramazan’ını tebrik etti. İki mahallede kurulan iftar sofralarında binlerce vatandaş dualarla oruç açtı.

 

‘Kimse evinde tek başına iftar yapmayacak’

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bütün mahallelerdeki vatandaşlarla buluşmak için gayret sarf ettiklerini belirterek,” Ramazanımızın gün sayısı belli. Her gün bir iftar yaptığımız zaman mahalle sayısıyla denk gelmiyor. Onun için bazı günlerde çift mahalleye gidiyoruz. Yenişehir Mahallesi’ndeki kardeşlerimizin Ramazanlarını tebrik ettik, o manevi havayı teneffüs ettik. Oradan da koşturarak Bahçelievler Mahallemizde vatandaşlarımızla aynı sofrada oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşadık. Her iki mahallemizde de vatandaşlarımızla kucaklaşmış olduk. Ramazanlarını tebrik ettik. Tabi mesele yemek yeme meselesi değil. Mesele bir araya gelebilmek. Burada gördüğümüz birçok vatandaşlarımız evlerinden çıkarak komşularıyla aynı sofrada buluşuyor ve her geçen gün bu mahalle iftarlarımız vatandaşlarımız arasında da yaygınlaşıyor. Gelecekte göreceğiz ki sokaklarda iftarlar olacak ve hiç kimse evinde tek başına iftar yapmayacak. Herkes komşusuna akrabasına mahalledeki birisine misafir olacak. Ben Ramazan ayının böyle güzellikler içerisinde geçmesini istiyorum” dedi.

 

 

‘Vatandaşlarımızla aynı sofrada olmaktan mutlu oluyoruz’

 

Çocukların ve gençlerin dağarcıklarında güzel şeyler bırakılması gerektiğini söyleyen Başkan Zolan şöyle konuştu; “Deriz ya bizim çocukluğumuzda Ramazan şöyle güzeldi böyle iyiydi, işte o çocuklarımızda bundan on yıl sonra yirmi yıl sonra desinler ki bizim çocukluğumuzda ramazanlar çok güzeldi. İnşallah bu geleneği oturtmak istiyoruz. Bu ramazan gerçekten yoğun bir talep var. Biz de mutlu oluyoruz vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmaktan ve yoğunluktan. İnşallah bundan sonra mümkün mertebe her gün iki mahalle şeklinde yapmaya gayret göstereceğiz. Her mahalleye ulaşmaya gayret ediyoruz. Ramazan ayında gün sayımız az mahalle sayısı çok. Gidemediğimiz mahallelerimizdeki vatandaşlarımız bizi affetsinler ama inşallah başka bir Ramazanda başka bir günde o mahallelerimizle de buluşmak istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.