İhtiyaçların aciliyetine göre hareket edin

GÜNDEM 10.01.2017 - 09:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İhtiyaçların aciliyetine göre hareket edin

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yeni kimlik kartlarını alımında yaşanan izdiham nedeni ile vatandaşların ihtiyaç dahilinde müracaat etmeleri, 2020 yılına kadar kimlik kartlarının dağıtılacağı belirtildi. Denizli halkının kimliklerini almak için acele etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; "T.C.Kimlik Kartı dağıtımı işlemlerinin, İlimizde olduğu gibi ülke genelindeki tüm nüfus müdürlüklerinde çok büyük bir izdihama yol açtığı görülmektedir.   T.C.Kimlik Kartı dağıtımının tamamlanması, Bakanlığımızca 2020 yılı sonuna kadar hedeflenmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın mevcut nüfus cüzdanları halen geçerli olup, herhangi bir mağduriyet yaşanmayacaktır.Vatandaşlarımızın nüfus müdürlüklerine akın ederek izdiham yaşamalarına gerek yoktur. Bu nedenle vatandaşlarımızdan ricamız bir panik havasında değil de, ihtiyaçlarının aciliyetine göre hareket etmelerinin daha sağlıklı olacağı değerlendirilmektedir.   12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YGS ve diğer sınavlara girecek olan öğrencilerin mevcut kullandıkları nüfus cüzdanları 2020 yılı sonuna kadar geçerli olup, ancak nüfus cüzdanı fotoğrafsız, yıpranmış ya da kayıp olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için, sınav tarihinden en az 15 gün önce T.C.Kimlik Kartı başvurusu yapmaları gerekmektedir.             Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla yapılmaktadır. Ancak randevu alan vatandaşlarımızın randevu saatinden 15 dakika önce nüfus müdürlüklerine gelerek işlem yaptırması gerekmektedir. Ayrıca randevusuz olarak da nüfus müdürlüklerinden sıra alarak işlem yapılmaktadır.   2017 yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir.                 Nüfus müdürlüklerimizin başarıları vatandaş memnuniyeti ile ölçülmektedir. Dolayısıyla sorumluluk alanımıza giren iş ve işlemlerin yürütülmesi esnasında insan odaklı, toplam kaliteyi esas alan yaklaşımlarla kamu yönetimi anlayışına uygun hizmetler üretmeye ve vatandaşların memnuniyetlerini ön planda tutmaya özen gösterilmektedir.   Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  
Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yeni kimlik kartlarını alımında yaşanan izdiham nedeni ile vatandaşların ihtiyaç dahilinde müracaat etmeleri, 2020 yılına kadar kimlik kartlarının dağıtılacağı belirtildi. Denizli halkının kimliklerini almak için acele etmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; "T.C.Kimlik Kartı dağıtımı işlemlerinin, İlimizde olduğu gibi ülke genelindeki tüm nüfus müdürlüklerinde çok büyük bir izdihama yol açtığı görülmektedir.

 

T.C.Kimlik Kartı dağıtımının tamamlanması, Bakanlığımızca 2020 yılı sonuna kadar hedeflenmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın mevcut nüfus cüzdanları halen geçerli olup, herhangi bir mağduriyet yaşanmayacaktır.Vatandaşlarımızın nüfus müdürlüklerine akın ederek izdiham yaşamalarına gerek yoktur. Bu nedenle vatandaşlarımızdan ricamız bir panik havasında değil de, ihtiyaçlarının aciliyetine göre hareket etmelerinin daha sağlıklı olacağı değerlendirilmektedir.

 

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YGS ve diğer sınavlara girecek olan öğrencilerin mevcut kullandıkları nüfus cüzdanları 2020 yılı sonuna kadar geçerli olup, ancak nüfus cüzdanı fotoğrafsız, yıpranmış ya da kayıp olan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için, sınav tarihinden en az 15 gün önce T.C.Kimlik Kartı başvurusu yapmaları gerekmektedir.          

 

Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla yapılmaktadır. Ancak randevu alan vatandaşlarımızın randevu saatinden 15 dakika önce nüfus müdürlüklerine gelerek işlem yaptırması gerekmektedir. Ayrıca randevusuz olarak da nüfus müdürlüklerinden sıra alarak işlem yapılmaktadır.

 

2017 yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 32 TL’dir.

               

Nüfus müdürlüklerimizin başarıları vatandaş memnuniyeti ile ölçülmektedir. Dolayısıyla sorumluluk alanımıza giren iş ve işlemlerin yürütülmesi esnasında insan odaklı, toplam kaliteyi esas alan yaklaşımlarla kamu yönetimi anlayışına uygun hizmetler üretmeye ve vatandaşların memnuniyetlerini ön planda tutmaya özen gösterilmektedir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.