İki Lider'den Fikir Birliği

EKONOMİ 13.08.2016 - 14:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

İki Lider'den Fikir Birliği

denizli haber / denizli 20 haber / İki Lider'den Fikir Birliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti dönüşü ifade ettiği Ruble ve TL ile ticarete Rusya’dan da ‘olur’ geldi. Putin, iki ülkenin TL ve Ruble ile ticaret yapması gerektiğini belirtip, euro ve doların oyun dışı kalacağını söyledi.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinden milli paralarla ticaret çıktı. Ziyaret sonrası Erdoğan'ın açıkladığı anlaşma ile ilgili Putin de konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ziyaretin elbette olumlu yansımaları olacak. Sayın Putin'e dedik ki 'Alışverişleri Ruble ve Türk Lirası ile yaparsak daha yararlı olur." Dolar daha da düşer. Döviz, kur baskısından kurtulmuş oluruz. Hem Rusya, hem biz kazanacağız. Hakikaten geciktirdik, halletmemiz lazım. Üzerinde çalışacağız. İlgili bakanlarımızın muhataplarıyla bunları konuşmaları gerekiyor. İnşallah yakında bir KİK toplantısı da olacak. Aralıktaki YÜDİK'te de gündeme getirilebilir" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine Putin'den de olumlu cevap geldi. Putin, ulusal para kullanımını vurgulayarak, "Türkiye Rusya arasındaki dış ticarette Lira ve Ruble kullanılmalı" diye konuştu.  FİKİR BİRLİĞİ VAR Son olarak Rusya ve Çin, ülkelerinin dolar karşısında bağımsız olması için ticarette ulusal para kullanımını arttırmak için düğmeye basmıştı. Öte yandan Kasım 2015'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle ticarette dolar ve euroyu 'oyun dışı bırakacak' bir yasa tasarısı hazırladığı belirtilmişti..    
denizli haber / denizli 20 haber / İki Lider'den Fikir Birliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti dönüşü ifade ettiği Ruble ve TL ile ticarete Rusya’dan da ‘olur’ geldi. Putin, iki ülkenin TL ve Ruble ile ticaret yapması gerektiğini belirtip, euro ve doların oyun dışı kalacağını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinden milli paralarla ticaret çıktı. Ziyaret sonrası Erdoğan'ın açıkladığı anlaşma ile ilgili Putin de konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ziyaretin elbette olumlu yansımaları olacak. Sayın Putin'e dedik ki 'Alışverişleri Ruble ve Türk Lirası ile yaparsak daha yararlı olur." Dolar daha da düşer. Döviz, kur baskısından kurtulmuş oluruzHem Rusya, hem biz kazanacağız. Hakikaten geciktirdik, halletmemiz lazım. Üzerinde çalışacağız. İlgili bakanlarımızın muhataplarıyla bunları konuşmaları gerekiyor. İnşallah yakında bir KİK toplantısı da olacak. Aralıktaki YÜDİK'te de gündeme getirilebilir" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine Putin'den de olumlu cevap geldi. Putin, ulusal para kullanımını vurgulayarak, "Türkiye Rusya arasındaki dış ticarette Lira ve Ruble kullanılmalı" diye konuştu

FİKİR BİRLİĞİ VAR
Son olarak Rusya ve Çin, ülkelerinin dolar karşısında bağımsız olması için ticarette ulusal para kullanımını arttırmak için düğmeye basmıştı. Öte yandan Kasım 2015'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'inBağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle ticarette dolar ve euroyu 'oyun dışı bırakacak' bir yasa tasarısı hazırladığı belirtilmişti..

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.