İlahiyatçılardan ve STK’lardan velilere çeçmeli ders uyarısı

EĞİTİM 15.02.2018 - 12:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İlahiyatçılardan ve STK’lardan velilere çeçmeli ders uyarısı

Ortaöğretimde okuyan öğrenciler için seçmeli ders süreci başladı. Öğrenciler, önümüzdeki yıl öğrenim göreceği seçmeli derslerle ilgili 23 Şubat tarihine kadar tercih yapabilecek.   İlkokul 4. sınıf, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin 23 Şubat’a kadar okul müdürlüklerine seçmeli ders dilekçelerini vermeleri gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları, ilahiyatçılar, öğrenci velilerini “Kur’an-ı Kerim”, “Peygamberimizin Hayatı”, “Temel Dini Bilgiler” gibi seçmeli dersler konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.      Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “Nüfusumuzun 99’u Müslüman bir ülkede Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamamız gerekir. Allah’ın Kitabı ve Kutlu Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün velilerimizi ve eğitimcilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz” dedi.   İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin ise,  “Kur’an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmez. Bütün veliler çocuklarının kendilerine yakışır bir evlat olmasını beklerler. Onun için velilerin Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer dersini seçerek çocuklarını yönlendirmelerini bekliyoruz. Bu çocukların hem geleceği için hem de dini noktada daha iyi yetişebilmesi için çok önemlidir.  

Ortaöğretimde okuyan öğrenciler için seçmeli ders süreci başladı. Öğrenciler, önümüzdeki yıl öğrenim göreceği seçmeli derslerle ilgili 23 Şubat tarihine kadar tercih yapabilecek.

 

İlkokul 4. sınıf, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrencilerin 23 Şubat’a kadar okul müdürlüklerine seçmeli ders dilekçelerini vermeleri gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları, ilahiyatçılar, öğrenci velilerini “Kur’an-ı Kerim”, “Peygamberimizin Hayatı”, “Temel Dini Bilgiler” gibi seçmeli dersler konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.   

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, “Nüfusumuzun 99’u Müslüman bir ülkede Kur’ân-ı Kerim ve Siyer derslerini bütün öğrencilerimizin almasını sağlamamız gerekir. Allah’ın Kitabı ve Kutlu Peygamberinin örnek ahlâkı ile tanışmayan bir gençliğin, kendi öz değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün velilerimizi ve eğitimcilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz” dedi.

 

İlahiyatçı Yazar Ekrem Çetin ise,  “Kur’an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmez. Bütün veliler çocuklarının kendilerine yakışır bir evlat olmasını beklerler. Onun için velilerin Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer dersini seçerek çocuklarını yönlendirmelerini bekliyoruz. Bu çocukların hem geleceği için hem de dini noktada daha iyi yetişebilmesi için çok önemlidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.