İlk çeyrekte % 4,8 lik büyüme neyi ifade eder?

DİĞER 14.06.2016 - 12:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

İlk çeyrekte % 4,8 lik büyüme neyi ifade eder?

Türkiye 2016 yilinin ilk çeyreğinde beklentilerin de üzerinde % 4,8 büyüyerek yine bir çok kesimi şaşirtti.

Müsiad Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin yaptığı yazılı açıklamada, “Sinirlarimizdaki kaosa ,küresel piyasalardaki belirsizliklere  rağmen gerçekleşen %4,8 lik büyümenin bir çok açidan önemi ve anlami vardir. %4,8 lük büyümeye  asgari ücret artişinin  tüketimi canlandirarak ekonomiye olumlu katki yapmasinin çok ciddi katkilari olmuştur. Türk insaninin ekonomik ve siyasi istikrar açisindan Türkiye ekonomisine güven duyduğunu, ge gelecekle ilgili bir endişe ve tereddüt yaşamadiğini ifade ettiği gibi risk ve belirsizlik iddaalarini da çöpe atmiştir. Ihracatin büyümeye negatif etki etmesine rağmen bu büyümenin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi türkiye’de sanayinin çarklarinin iyi işlediğinin de bir göstergesidir.Türkiye 2009 yilindan beri 26 çeyrektir araliksiz büyüyen ender ülkelerden birisidir. Bu konuyu pozitif istikrar olarak niteleyebiliriz. Etrafimizdaki ateş çemberine rağmen,terör ve küresel belirsizliklere rağmen bu pozitif istikrar artik Türkiye’nin orta gelirli ülkeler sinifindan üst gelirli ülkeler sinifina  yükselme hedefine bir adim daha yaklaştirmiştir. Türkiye %4,8 lik büyüme ile hem OECD hem de AB ülkeleri arasinda en yüksek büyüme oranini gerçekleştiren ülke olmuştur. %4,8 lik büyümenin bir anlami da OECD , dünya bankasi , imf başta olmak üzere bir çok finansal derecelendirme kuruluşunun da Türkiye’nin büyüme tahminlerini revize etmek zorunda birakmiş olmasidir. Türkiye’nin geleceğine olan inancimiz tamdir.Tam da bu başariyi yakalamişken 65. Hükümetten beklentilerimiz: yeni bir başari hikayesini yakalayacak yeni somut  reformlardir. Bu reformlara ilave olarak, büyümeye  ihracatin ve de bacasiz ekonomi turizmin de olumlu katkisini ekleyebiliesek birilerini şaşirtarak büyümeye devam edebilir, yeni başari hikayeleri yazmaya devam edebiliriz.”  
Türkiye 2016 yilinin ilk çeyreğinde beklentilerin de üzerinde % 4,8 büyüyerek yine bir çok kesimi şaşirtti.

Müsiad Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin yaptığı yazılı açıklamada, “Sinirlarimizdaki kaosa ,küresel piyasalardaki belirsizliklere  rağmen gerçekleşen %4,8 lik büyümenin bir çok açidan önemi ve anlami vardir.

%4,8 lük büyümeye  asgari ücret artişinin  tüketimi canlandirarak ekonomiye olumlu katki yapmasinin çok ciddi katkilari olmuştur.

Türk insaninin ekonomik ve siyasi istikrar açisindan Türkiye ekonomisine güven duyduğunu, ge gelecekle ilgili bir endişe ve tereddüt yaşamadiğini ifade ettiği gibi risk ve belirsizlik iddaalarini da çöpe atmiştir.

Ihracatin büyümeye negatif etki etmesine rağmen bu büyümenin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi türkiye’de sanayinin çarklarinin iyi işlediğinin de bir göstergesidir.Türkiye 2009 yilindan beri 26 çeyrektir araliksiz büyüyen ender ülkelerden birisidir. Bu konuyu pozitif istikrar olarak niteleyebiliriz. Etrafimizdaki ateş çemberine rağmen,terör ve küresel belirsizliklere rağmen bu pozitif istikrar artik Türkiye’nin orta gelirli ülkeler sinifindan üst gelirli ülkeler sinifina  yükselme hedefine bir adim daha yaklaştirmiştir.

Türkiye %4,8 lik büyüme ile hem OECD hem de AB ülkeleri arasinda en yüksek büyüme oranini gerçekleştiren ülke olmuştur.

%4,8 lik büyümenin bir anlami da OECD , dünya bankasi , imf başta olmak üzere bir çok finansal derecelendirme kuruluşunun da Türkiye’nin büyüme tahminlerini revize etmek zorunda birakmiş olmasidir.

Türkiye’nin geleceğine olan inancimiz tamdir.Tam da bu başariyi yakalamişken 65. Hükümetten beklentilerimiz: yeni bir başari hikayesini yakalayacak yeni somut  reformlardir.

Bu reformlara ilave olarak, büyümeye  ihracatin ve de bacasiz ekonomi turizmin de olumlu katkisini ekleyebiliesek birilerini şaşirtarak büyümeye devam edebilir, yeni başari hikayeleri yazmaya devam edebiliriz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.