İmam hatip okullarının 68. Kuruluş yıl dönümü kutlandı

EĞİTİM 14.10.2019 - 16:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İmam hatip okullarının 68. Kuruluş yıl dönümü kutlandı

İmam Hatip Okullarının 68. Kuruluş yıldönümü Merkezefendi Servergazi İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programla kutlandı.

Törene Denizli ValisiHasan Karahan,22. Dönem Denizli Milletvekili M.Salih Erdoğan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki,İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Milli Eğitm Şube Müdürü Ramazan Kayayurt, kamu kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler ve  öğrenciler katıldı.   Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Cedide Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Burak Coşkun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.     İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “İmam Hatip Okullarının 68. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Programda emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. İmam Hatip Okulları dendiğinde çalışkanlığı ile çevresine örnek olan öğrencilerimiz aklımıza geliyor. Tüm okullarımız da olduğu gibi İmam Hatip okullarımızında marka olması için gece gündüz çalışıyoruz. İlimizde 28 İmam Hatip Lisesi ve 28 İmam Hatip Ortaokulumuz mevcut. Sevgili gençler bizler sizlerin en modern eğitim ortamlarında eğitim almanız için gecemizi gündümüze katmaktayız. Sizler de ilimizi ve ülkemizi daha yukarılara taşımak adına çok çalışmalısınız. Bugün ülkemizde İmam Hatipli valilerimiz, hakimlerimiz, savcılarımız, iş adamlarımız, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz  en önemlisi de Cumhurbaşkanımız var. Sizler geleceğimizsiniz. Başta sayın valimiz olmak üzere bizlere eğitim alanında destek veren herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl üniversite ve liseye geçiş sınavlarında imam hatipli öğrencilerimizin önemli dereceleri mevcut. Tüm öğrencilerimize de eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.     Protokol konuşmalarından sonraİmam Hatip Liselerinin tarihçesi konulu video gösterildi. Servergazi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Neslihan Tahracı tarafından “İmam Hatip Gencisin”  isimli şiir seslendirildi. İlimizde imam hatip okullarının kuruluşundan bugüne geçen tarihçeyi anlatan sunum izleyicilere sunuldu. Servergazi İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Fizlilenmesi” konulu gösteri ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatip okulları ile ilgili görüşlerinin yer aldığı video ile devam eden program İmam Hatip davasına gönül veren, emek sarfeden ve edebiyete intikal edenler için okulunan hatimlerin duasını okulun meslek dersleri öğretmeni Murat Demirhan tarafından yapılarak program son buldu.
İmam Hatip Okullarının 68. Kuruluş yıldönümü Merkezefendi Servergazi İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programla kutlandı.

Törene Denizli ValisiHasan Karahan,22. Dönem Denizli Milletvekili M.Salih Erdoğan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki,İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Milli Eğitm Şube Müdürü Ramazan Kayayurt, kamu kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmenler ve  öğrenciler katıldı.

 

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Cedide Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Burak Coşkun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında “İmam Hatip Okullarının 68. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Programda emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. İmam Hatip Okulları dendiğinde çalışkanlığı ile çevresine örnek olan öğrencilerimiz aklımıza geliyor. Tüm okullarımız da olduğu gibi İmam Hatip okullarımızında marka olması için gece gündüz çalışıyoruz. İlimizde 28 İmam Hatip Lisesi ve 28 İmam Hatip Ortaokulumuz mevcut. Sevgili gençler bizler sizlerin en modern eğitim ortamlarında eğitim almanız için gecemizi gündümüze katmaktayız. Sizler de ilimizi ve ülkemizi daha yukarılara taşımak adına çok çalışmalısınız. Bugün ülkemizde İmam Hatipli valilerimiz, hakimlerimiz, savcılarımız, iş adamlarımız, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz  en önemlisi de Cumhurbaşkanımız var. Sizler geleceğimizsiniz. Başta sayın valimiz olmak üzere bizlere eğitim alanında destek veren herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl üniversite ve liseye geçiş sınavlarında imam hatipli öğrencilerimizin önemli dereceleri mevcut. Tüm öğrencilerimize de eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

 

 

Protokol konuşmalarından sonraİmam Hatip Liselerinin tarihçesi konulu video gösterildi. Servergazi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Neslihan Tahracı tarafından “İmam Hatip Gencisin”  isimli şiir seslendirildi. İlimizde imam hatip okullarının kuruluşundan bugüne geçen tarihçeyi anlatan sunum izleyicilere sunuldu. Servergazi İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Fizlilenmesi” konulu gösteri ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatip okulları ile ilgili görüşlerinin yer aldığı video ile devam eden program İmam Hatip davasına gönül veren, emek sarfeden ve edebiyete intikal edenler için okulunan hatimlerin duasını okulun meslek dersleri öğretmeni Murat Demirhan tarafından yapılarak program son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.