İmamlar Tütün Bağımlılığı ile mücadele edecek

DENİZLİ 09.02.2019 - 08:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

İmamlar Tütün Bağımlılığı ile mücadele edecek

Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan imamlar, 65 yaş üstü kimsesiz yaşayan yaşlıları ziyaret etmelerinin ardından başka bir toplumsal sorun olan Tütün Bağımlılığı ile Mücadeleye de başladı.   Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulu ve İlkokullarda yürütülmekte olan “Tütün Bağımlılığı İle Mücadele Projesi” kapsamında Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri de projeye dahil olarak vatandaşların Tütün Bağımlılığından kurtulmaları için destek veriyor.   Bu kapsamda; ilk olarak 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle Ulu Camiinde vatandaşlarımıza Cuma Namazı öncesinde, İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Osman Verim tarafından Tütün Bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.     Devlet politikası haline gelen, insanlığımızın sağlığına ve ekonomisine büyük zarar veren bir meseleye, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da kayıtsız kalmadığı, Pamukkale İmamları olarak da Bağımlılıklarla mücadele konusunda daha aktif şekilde mücadele etmeye başladıklarını; vatandaşlarımızı sadece camilerde değil sokakta, kıraathanelerde her yerde her zaman gerek dini konularda gerekse diğer konularda bilgilendirmeye devam edecekleri bildirildi.   Cuma namazı sonrasında vatandaşlarımızla görüşülmüş ve alınan görüşlerin birçoğunda; camilerde bu tarz sunumlara alışık olmadıklarını bu nedenle şaşırdıklarını ancak camilerde de bu konuların ele alınmasının çok yararlı olduğunu ve etkilendiklerini belirttiler.    

Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan imamlar, 65 yaş üstü kimsesiz yaşayan yaşlıları ziyaret etmelerinin ardından başka bir toplumsal sorun olan Tütün Bağımlılığı ile Mücadeleye de başladı.

 

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anaokulu ve İlkokullarda yürütülmekte olan “Tütün Bağımlılığı İle Mücadele Projesi” kapsamında Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri de projeye dahil olarak vatandaşların Tütün Bağımlılığından kurtulmaları için destek veriyor.

 

Bu kapsamda; ilk olarak 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle Ulu Camiinde vatandaşlarımıza Cuma Namazı öncesinde, İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Osman Verim tarafından Tütün Bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

 

Devlet politikası haline gelen, insanlığımızın sağlığına ve ekonomisine büyük zarar veren bir meseleye, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da kayıtsız kalmadığı, Pamukkale İmamları olarak da Bağımlılıklarla mücadele konusunda daha aktif şekilde mücadele etmeye başladıklarını; vatandaşlarımızı sadece camilerde değil sokakta, kıraathanelerde her yerde her zaman gerek dini konularda gerekse diğer konularda bilgilendirmeye devam edecekleri bildirildi.

 

Cuma namazı sonrasında vatandaşlarımızla görüşülmüş ve alınan görüşlerin birçoğunda; camilerde bu tarz sunumlara alışık olmadıklarını bu nedenle şaşırdıklarını ancak camilerde de bu konuların ele alınmasının çok yararlı olduğunu ve etkilendiklerini belirttiler.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.