İnşaat Mühendislerine yeni deprem yönetmeliği anlatıldı

EKONOMİ 25.10.2018 - 15:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

İnşaat Mühendislerine yeni deprem yönetmeliği anlatıldı

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği” hakkında iki günlük bilgilendirme toplantısı düzenledi.   23 Ekim Salı, 24 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen bilgilendirme toplantısının sunumunu Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel yaptı. İnşaat Mühendisleri tarafından yoğun katılım sağlandı. İki gün süren bilgilendirme toplantısında, şuan yürürlükte olan 2007 Bina Deprem Yönetmeliği arasındaki farklardan ve yeni eklenen hesaplama yöntemlerinden bahsedildi. Ayrıca, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğinde yer alan bölümler, Deprem Tehlike Haritaları, Deprem Yer Hareketi Düzeyleri, Deprem etkisi altında bina taşıyıcı sistemleri için Bina Performans Düzeyleri, Etkin Kesit Rijitlikleri, Taşıyıcı Sistem Davranış Katsayısı, Hesapta izlenecek adımlar, Deprem Tasarım Sınıfları, Yerinde Dökme Betonarme Elemanlar ve Modelleme Önerileri konularından bahseden Şenel, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak, konular ile ilgili detaylı eğitim ve seminerlerimiz devam edecektir" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği” hakkında iki günlük bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 

23 Ekim Salı, 24 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen bilgilendirme toplantısının sunumunu Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel yaptı. İnşaat Mühendisleri tarafından yoğun katılım sağlandı. İki gün süren bilgilendirme toplantısında, şuan yürürlükte olan 2007 Bina Deprem Yönetmeliği arasındaki farklardan ve yeni eklenen hesaplama yöntemlerinden bahsedildi. Ayrıca, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğinde yer alan bölümler, Deprem Tehlike Haritaları, Deprem Yer Hareketi Düzeyleri, Deprem etkisi altında bina taşıyıcı sistemleri için Bina Performans Düzeyleri, Etkin Kesit Rijitlikleri, Taşıyıcı Sistem Davranış Katsayısı, Hesapta izlenecek adımlar, Deprem Tasarım Sınıfları, Yerinde Dökme Betonarme Elemanlar ve Modelleme Önerileri konularından bahseden Şenel, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak, konular ile ilgili detaylı eğitim ve seminerlerimiz devam edecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.