İŞKUR'dan aldığı eğitimle hayatı değişti

YAŞAM 31.10.2019 - 12:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İŞKUR'dan aldığı eğitimle hayatı değişti

Denizli İŞKUR'un eğitimlerine katılan eski hükümlü Eyüp Koyuncu hayata küsmek yerine hayatına yön verdi.   Katıldığı eğitim ve hayatı hakkında açıklama yapan Eyüp Koyuncu, sözlerine şöyle devam etti; "Ailemin 5 çocuğundan biriyim, Küçük yaşlarda annemi kaybettim ve kendimi kaybetmelerim de o zamanlarda başladı. Eski hükümlü olduğunuzda hayata geri dönüş yapmak o kadar da kolay olmuyor".dedi.   Koyuncu konuşmasının devamında ise, Denizli İşkur İş Kulübü ile tanışmam şöyle, İŞKUR’dan bilgi alan bir arkadaşımdan, İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere hibe destek verdiğini duydum. Denizli İŞKUR’a detaylarını sormak için gittiğimde ise, O sırada iş kulübünde kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik proje yazma eğitiminin ilk günü olduğunu öğrendim. İş kulübü lideri beni hemen gruba dâhil etti ve eğitime başladım.   Projenin her başlığı ayrı ayrı incelenerek eğitimimiz 4 günde tamamlandı Koyuncu, Eğitime katılmadan önce aklımda bu iş olur mu olmaz mı soruları dolaşırken, eğitim tamamlandığında artık net biçimde kendi işletmemi kurmak istiyordum. Bu hibe desteği alabilmem için aranan şartlardan biri de girişimcilik belgesi idi, Denizli İŞKUR’a başvuru yaparak Girişimcilik kursuna giderek belgemi aldım. Kurmak istediğim işletmenin ne olacağını ise, iş kulübü eğitimlerinde karar verdim. Projemi teslim ettim ve bir süre sonra kabul edildiği haberi geldi. Ne kadar sevindiğimi anlatamam.   Koyuncu, mahallemde, “Senin iş olmaz” diyen çoğunluğa umut oldu. Hatta bu dönemde arkadaşlarımdan biri de beni örnek alarak projesini İŞKUR’a sundu.   Kurduğu Büyükbaş hayvancılığında gelirim şu şekilde,  İşletmemi şubat ayında kurdum, ilk aşamada işletmeyi, 4 büyükbaş hayvan başladım, Bugün itibari ile 7 büyükbaş hayvanım var, Aylık ortalama 600 litre sütün 400 litresini süt kooperatifine, 200 litresini perakende satarak gelir elde ediyorum" dedi. 

Denizli İŞKUR'un eğitimlerine katılan eski hükümlü Eyüp Koyuncu hayata küsmek yerine hayatına yön verdi.

 

Katıldığı eğitim ve hayatı hakkında açıklama yapan Eyüp Koyuncu, sözlerine şöyle devam etti; "Ailemin 5 çocuğundan biriyim, Küçük yaşlarda annemi kaybettim ve kendimi kaybetmelerim de o zamanlarda başladı. Eski hükümlü olduğunuzda hayata geri dönüş yapmak o kadar da kolay olmuyor".dedi.

 

Koyuncu konuşmasının devamında ise, Denizli İşkur İş Kulübü ile tanışmam şöyle, İŞKUR’dan bilgi alan bir arkadaşımdan, İŞKUR’un kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere hibe destek verdiğini duydum. Denizli İŞKUR’a detaylarını sormak için gittiğimde ise, O sırada iş kulübünde kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik proje yazma eğitiminin ilk günü olduğunu öğrendim. İş kulübü lideri beni hemen gruba dâhil etti ve eğitime başladım.

 

Projenin her başlığı ayrı ayrı incelenerek eğitimimiz 4 günde tamamlandı

Koyuncu, Eğitime katılmadan önce aklımda bu iş olur mu olmaz mı soruları dolaşırken, eğitim tamamlandığında artık net biçimde kendi işletmemi kurmak istiyordum. Bu hibe desteği alabilmem için aranan şartlardan biri de girişimcilik belgesi idi, Denizli İŞKUR’a başvuru yaparak Girişimcilik kursuna giderek belgemi aldım. Kurmak istediğim işletmenin ne olacağını ise, iş kulübü eğitimlerinde karar verdim. Projemi teslim ettim ve bir süre sonra kabul edildiği haberi geldi. Ne kadar sevindiğimi anlatamam.

 

Koyuncu, mahallemde, “Senin iş olmaz” diyen çoğunluğa umut oldu. Hatta bu dönemde arkadaşlarımdan biri de beni örnek alarak projesini İŞKUR’a sundu.

 

Kurduğu Büyükbaş hayvancılığında gelirim şu şekilde,  İşletmemi şubat ayında kurdum, ilk aşamada işletmeyi, 4 büyükbaş hayvan başladım, Bugün itibari ile 7 büyükbaş hayvanım var, Aylık ortalama 600 litre sütün 400 litresini süt kooperatifine, 200 litresini perakende satarak gelir elde ediyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.