İŞKUR'dan Kadınlar ve Gençlere müjde...

YAŞAM 17.10.2018 - 10:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

İŞKUR'dan Kadınlar ve Gençlere müjde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında İŞKUR İl Müdürlüklerince yürütülecek olan projeler ile kadınlar ve gençlerin istihdamda önü açılacak.   ‘İş’e İlk Adım Projesi’ ile üniversite mezunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerini temin etmek amaçlanmakta.     İşe İlk Adım Projesi; fakülte veya yüksekokullardan mezun 18-29 yaş arası gençleri kapsayacak ve programdan sonraki istihdam sürecinde de işverenlere ücret desteği sağlanması yoluyla uygulanacak. İşverenler, gençlere İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işi öğretecek. Program bitiminde işverenin kişiyi, 12 ay istihdam edeceğini taahhüt etmesi halinde, bu kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin 50 si kadarını İŞKUR karşılayacak. İlk 12 ay sürenin sonunda tekrar 12 ay daha istihdamda kalma sözü vermesi halinde de kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin 25’i kadarını İŞKUR karşılayacak.  Ayrıca, İşbaşı Eğitim Programı süresince işyerinde çalışan gencin günlük 61,65 TL cep harçlığı ile İş kazası meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası giderleri yine Denizli  İŞKUR tarafından karşılanacak.     “İş’te Anne Projesi” ile Denizli İŞKUR tarafından düzenlenecek istihdam garantili mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına katılması uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan annelere, kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verilmesi; bu sayede istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması amaçlanmakta.     İş’te Anne Projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu bulunanlardan; sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecek. Kadınların evlatlık edindiği ve velayeti altında bulunan çocuk için de yukarıdaki şartları taşımaları halinde destekten yararlanabilirler. İŞKUR bu proje ile Türkiye genelinde 5000 annenin istihdamını gerçekleştirecek.     Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih IŞIK konuyla ilgili yaptığı açıklamada  "Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programına katılan annelere bilindiği üzere 400 TL bakım desteği verilmektedir. İş’te Anne Projesine katılan annelerimize, çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara (2-5 yaş arası çocuğunu bakımevi, kreş ya da anaokuluna gönderenler) ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir.Projeler hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler. " ifadelerini kullandı.      

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında İŞKUR İl Müdürlüklerince yürütülecek olan projeler ile kadınlar ve gençlerin istihdamda önü açılacak.

 

‘İş’e İlk Adım Projesi’ ile üniversite mezunu gençlerin işgücü piyasasında kalıcı istihdamının sağlanması ve nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerini temin etmek amaçlanmakta.

 

 

İşe İlk Adım Projesi; fakülte veya yüksekokullardan mezun 18-29 yaş arası gençleri kapsayacak ve programdan sonraki istihdam sürecinde de işverenlere ücret desteği sağlanması yoluyla uygulanacak. İşverenler, gençlere İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işi öğretecek. Program bitiminde işverenin kişiyi, 12 ay istihdam edeceğini taahhüt etmesi halinde, bu kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin 50 si kadarını İŞKUR karşılayacak. İlk 12 ay sürenin sonunda tekrar 12 ay daha istihdamda kalma sözü vermesi halinde de kişiye ödeyeceği aylık ücretin asgari ücretin 25’i kadarını İŞKUR karşılayacak.  Ayrıca, İşbaşı Eğitim Programı süresince işyerinde çalışan gencin günlük 61,65 TL cep harçlığı ile İş kazası meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası giderleri yine Denizli  İŞKUR tarafından karşılanacak.

 

 

“İş’te Anne Projesi” ile Denizli İŞKUR tarafından düzenlenecek istihdam garantili mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına katılması uygun bulunan ve belirlenen gruplar içerisinde yer alan annelere, kursa veya programa devam ettikleri günler için günlük 70 TL tutarında katılımcı gideri verilmesi; bu sayede istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması amaçlanmakta.

 

 

İş’te Anne Projesi kapsamında sunulan destekten 0-15 yaş arasında (15 yaş dahil) çocuğu bulunanlardan; sosyal yardım alan kadınlar, kadın sığınma veya konukevlerinde kalan anneler öncelikli olmak üzere, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü işbirliği kapsamında belirlenecek gruplar içerisinde yer alan anneler yararlanabilecek. Kadınların evlatlık edindiği ve velayeti altında bulunan çocuk için de yukarıdaki şartları taşımaları halinde destekten yararlanabilirler. İŞKUR bu proje ile Türkiye genelinde 5000 annenin istihdamını gerçekleştirecek.

 

 

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih IŞIK konuyla ilgili yaptığı açıklamada  "Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programına katılan annelere bilindiği üzere 400 TL bakım desteği verilmektedir. İş’te Anne Projesine katılan annelerimize, çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara (2-5 yaş arası çocuğunu bakımevi, kreş ya da anaokuluna gönderenler) ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir.Projeler hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler. " ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.