İşletme Cetveli Bildiriminin Son Günü 30 Ağustos!

TEKNOLOJİ 13.08.2020 - 11:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İşletme Cetveli Bildiriminin Son Günü 30 Ağustos!

Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sanayi Sicil Belgesine sahip firmalara yıllık işletme cetveli duyurusunda bulundu. Covid-19 salgını nedeniyle 30 Ağustos’a kadar uzatılan sürenin dolacağını ve bildirim yapmayanlara idari para cezası uygulanacağını açıkladı.   Yapılan açıklamada; “Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmeler, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. Maddesi gereği bir önceki yıla ait faaliyetlerini içeren Yıllık İşletme Cetvellerini her yılın ilk dört ayı içerisinde bildirmeleri gerekmektedir. Bu yıl yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle, “mücbir sebep başvurusu yapmak kaydıyla” öngörülen süre dört ay (Ağustos ayı sonuna kadar) uzatılmıştır.   Bu bağlamda Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde;   Mücbir sebep bildirmeyen işletmelerin öncelikle sistem üzerinden “Covid-19 YİC Dilekçesi” bildirimi yapmaları ve ardından 2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli doldurmaları,   Bildirim yapan firmaların ise doğrudan 2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelini doldurmaları gerekmektedir.   Yıllık işletme cetvelinin bildirilmemesi durumunda bu yıl için uygulanacak idari para cezası 1.586,00 TL’dir.   Konu hakkında detaylı bilgi Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün 444 61 00 nolu telefon hattından alınabilir. Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan firmalara önemle duyurulur.  

Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sanayi Sicil Belgesine sahip firmalara yıllık işletme cetveli duyurusunda bulundu. Covid-19 salgını nedeniyle 30 Ağustos’a kadar uzatılan sürenin dolacağını ve bildirim yapmayanlara idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

 

Yapılan açıklamada; “Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmeler, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. Maddesi gereği bir önceki yıla ait faaliyetlerini içeren Yıllık İşletme Cetvellerini her yılın ilk dört ayı içerisinde bildirmeleri gerekmektedir. Bu yıl yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle, “mücbir sebep başvurusu yapmak kaydıyla” öngörülen süre dört ay (Ağustos ayı sonuna kadar) uzatılmıştır.

 

Bu bağlamda Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde;

 

Mücbir sebep bildirmeyen işletmelerin öncelikle sistem üzerinden “Covid-19 YİC Dilekçesi” bildirimi yapmaları ve ardından 2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli doldurmaları,

 

Bildirim yapan firmaların ise doğrudan 2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelini doldurmaları gerekmektedir.

 

Yıllık işletme cetvelinin bildirilmemesi durumunda bu yıl için uygulanacak idari para cezası 1.586,00 TL’dir.

 

Konu hakkında detaylı bilgi Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün 444 61 00 nolu telefon hattından alınabilir.

Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan firmalara önemle duyurulur.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.