İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

DENİZLİ 12.03.2018 - 09:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan, İstiklal Marşı’nın vatanı, milleti, tüm mukaddes değerleri ve inancı için canları hiçe sayan Türk milletinin destanı olduğunu kaydetti.   12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milli şairin kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın bir milletin yedi düvele karşı verdiği varoluş mücadelesinin mührü olduğunu söyledi. Kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın, TBMM’de kabulünün üzerinden 97 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Osman Zolan, İstiklal Marşı’nın vatanı, milleti, tüm mukaddes değerleri ve inancı için canları hiçe sayan Türk milletinin destanı olduğunu kaydetti.   Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinin geleceğine yön veren en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Milletimizin bağımsızlığına, vatanına, bayrağına ve dinine olan bağlılığını muhteşem bir coşkuyla anlatan; tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağını millete aşılayan Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına şükranları sunuyorum.”   Türk gençliğinin, Milli Şair’in kaleme aldığı Safahat ve İstiklal Marşı’nın her mısrasının ne anlam ifade ettiğini bilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğinden de söz edilemez. Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık mücadelesi verirken kanını ve canını veren Mehmetçiğimiz bugün de Afrin’de ülkemizin bekası için destanlar yazıyor. Ezelden ebede, bu kutsal vatan için şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yüce Türk milletimize başsağlığı diliyorum” dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan, İstiklal Marşı’nın vatanı, milleti, tüm mukaddes değerleri ve inancı için canları hiçe sayan Türk milletinin destanı olduğunu kaydetti.

 

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milli şairin kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın bir milletin yedi düvele karşı verdiği varoluş mücadelesinin mührü olduğunu söyledi. Kendisini vatanına ve milletine adayan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın, TBMM’de kabulünün üzerinden 97 yıl geçtiğini hatırlatan Başkan Osman Zolan, İstiklal Marşı’nın vatanı, milleti, tüm mukaddes değerleri ve inancı için canları hiçe sayan Türk milletinin destanı olduğunu kaydetti.

 

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Türk milletinin geleceğine yön veren en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Milletimizin bağımsızlığına, vatanına, bayrağına ve dinine olan bağlılığını muhteşem bir coşkuyla anlatan; tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağını millete aşılayan Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına şükranları sunuyorum.”

 

Türk gençliğinin, Milli Şair’in kaleme aldığı Safahat ve İstiklal Marşı’nın her mısrasının ne anlam ifade ettiğini bilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğinden de söz edilemez. Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık mücadelesi verirken kanını ve canını veren Mehmetçiğimiz bugün de Afrin’de ülkemizin bekası için destanlar yazıyor. Ezelden ebede, bu kutsal vatan için şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yüce Türk milletimize başsağlığı diliyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.