İtfaiye personeline psikolog desteği

DENİZLİ 12.09.2018 - 13:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

İtfaiye personeline psikolog desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kentte bir çok olaya müdahale ederken, zaman zaman zor ve hayati önem taşıyan vakalara müdahale etmeye maruz kalıyor. Yapılan kurtarma çalışmaları esnasında hayat kurtarmak adına önemli görevler düşüyor.   İtfaiye dediğimizde ilk akla gelen yangın vakaları olsa da, itfaiye personelleri hemen hemen her türlü olayda görev alıyor. Yangından tutunda, trafik kazalarına, mahsur kalanların kurtarılmasında, intihar ve evcil hayvanların kurtarılmasında gibi bir çok olaya müdahale ediyor.   Bu nedenle Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Eğitim Şube Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitimde personele neler yapmaları gerektiği anlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen psikologlar eşliğinde İtfaiye personelleri, özellikle gittikleri vakalar arasında bulunan, intihar ve kazalarda yaklaşım şekilleri ve davranış tipleri eğitimi verildi.   Personellere ilk önce kendi can güvenliğini almaları ve oluşan vakalarda müdahale esnasında zor durumda olan vatandaşlara nasıl yaklaşmaları gerektiği, olası bir olumsuz durumda hangi yollara başvuracakları anlatıldı. Kalabalık bir katılımla gerçekleşen eğitim sonrası, personellerin hayat kurtarmada önemli bilgiler edindi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kentte bir çok olaya müdahale ederken, zaman zaman zor ve hayati önem taşıyan vakalara müdahale etmeye maruz kalıyor. Yapılan kurtarma çalışmaları esnasında hayat kurtarmak adına önemli görevler düşüyor.

 

İtfaiye dediğimizde ilk akla gelen yangın vakaları olsa da, itfaiye personelleri hemen hemen her türlü olayda görev alıyor. Yangından tutunda, trafik kazalarına, mahsur kalanların kurtarılmasında, intihar ve evcil hayvanların kurtarılmasında gibi bir çok olaya müdahale ediyor.

 

Bu nedenle Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Eğitim Şube Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitimde personele neler yapmaları gerektiği anlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen psikologlar eşliğinde İtfaiye personelleri, özellikle gittikleri vakalar arasında bulunan, intihar ve kazalarda yaklaşım şekilleri ve davranış tipleri eğitimi verildi.

 

Personellere ilk önce kendi can güvenliğini almaları ve oluşan vakalarda müdahale esnasında zor durumda olan vatandaşlara nasıl yaklaşmaları gerektiği, olası bir olumsuz durumda hangi yollara başvuracakları anlatıldı. Kalabalık bir katılımla gerçekleşen eğitim sonrası, personellerin hayat kurtarmada önemli bilgiler edindi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.