İzmir’de camilere alçak saldırı: Ezan sistemine sızıp Çav Bella çaldılar

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.05.2020 - 08:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İzmir’de camilere alçak saldırı: Ezan sistemine sızıp Çav Bella çaldılar

İHA- İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı. İzmir Müftülüğü, ildeki bu olay üzerine inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da "dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlattı. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ise minare korsanlığını müzik coşkusuyla kutladı ve dört cami minaresinden “Çav Bella”nın şarkısının dinletilmesinin görüntülerini paylaştı.   İzmir’de dün akşam saat 17.00 sıralarında akıl almaz bir olay yaşandı. Bazı camilere ahlaksız bir saldırı yapıldı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı. Birçok sosyal medya kullanıcısı yapılan ahlaksız saldırıya tepki göstererek olayın faillerinin bulunmasını istedi.     SORUŞTURMA BAŞLATILDI İzmir Müftülüğünce yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”   Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.   PROVOKASYONA CHP'Lİ İSİM DE DESTEK VERDİ! CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in; sosyal medya hesabından Konak, Karşıkaya, Bornova ve Çiğli'deki dört cami minaresinden "Çav Bella"nın şarkısının dinletilmesinin görüntülerini paylaşması ve paylaşımlarına müzik notalarını eklemesi tepki topladı.   Özdemir, söz konusu paylaşımlarının ardından, "Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella Çoklu müzikal nota çalındığı videolarını gördük" ifadelerini kullandı.       SORUŞTURMA BAŞLATILDI   İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca; bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella’nın çalınması üzerine, söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, "dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatıldı.

İHA- İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı. İzmir Müftülüğü, ildeki bu olay üzerine inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da "dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlattı. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ise minare korsanlığını müzik coşkusuyla kutladı ve dört cami minaresinden “Çav Bella”nın şarkısının dinletilmesinin görüntülerini paylaştı.

 

İzmir’de dün akşam saat 17.00 sıralarında akıl almaz bir olay yaşandı. Bazı camilere ahlaksız bir saldırı yapıldı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı. Birçok sosyal medya kullanıcısı yapılan ahlaksız saldırıya tepki göstererek olayın faillerinin bulunmasını istedi.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


İzmir Müftülüğünce yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

PROVOKASYONA CHP'Lİ İSİM DE DESTEK VERDİ!

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in; sosyal medya hesabından Konak, Karşıkaya, Bornova ve Çiğli'deki dört cami minaresinden "Çav Bella"nın şarkısının dinletilmesinin görüntülerini paylaşması ve paylaşımlarına müzik notalarını eklemesi tepki topladı.

 

Özdemir, söz konusu paylaşımlarının ardından, "Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella Çoklu müzikal nota çalındığı videolarını gördük" ifadelerini kullandı.

 

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca; bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella’nın çalınması üzerine, söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, "dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.