Jandarma güvenli sürüş seminerlerini sürdürüyor

EĞİTİM 22.02.2018 - 15:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Jandarma güvenli sürüş seminerlerini sürdürüyor

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ikinci seminer, 21 Şubat 2018 Çarşamba günü Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde 90 lise öğrencisine yönelik yapıldı.   Motosiklet kullanan 16-20 yaş arası gençlerin bilinçlendirilmesi amaçlanan seminerde; jandarma trafik görevlileri müdahale ettikleri kazalardan elde ettikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaşıldı.   Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulanmıştır. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilendi ve soruları bilen iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi.     Seminerin ardından okul bahçesinde güvenli kullanım uygulamalı olarak gösterildi. ‘Nereye bakarsan motosiklet oraya gider’ kuralı üzerinde durularak, trafiğe kapalı alan motosiklet eğitimi kısaca izah edildi. Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre motosiklet kazalarının yarısı tek taraflı olarak meydana gelmektedir. Güvenli kullanım ile motosiklet sürücüsünden kaynaklanan kazalarda azalma sağlanması hedefleniyor.                  Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülüyor. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiş, ölenlerin (13)’ü Acıpayam bölgesindendir. Hayatını kaybedenlerden birisinin Acıpayam İmam Hatip Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi.   Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmaktadır.     Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yapmıştır. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 2000 sürücüye ulaşılması hedeflenmiştir.             

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ikinci seminer, 21 Şubat 2018 Çarşamba günü Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde 90 lise öğrencisine yönelik yapıldı.

 

Motosiklet kullanan 16-20 yaş arası gençlerin bilinçlendirilmesi amaçlanan seminerde; jandarma trafik görevlileri müdahale ettikleri kazalardan elde ettikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaşıldı.

 

Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulanmıştır. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilendi ve soruları bilen iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi.

 

 

Seminerin ardından okul bahçesinde güvenli kullanım uygulamalı olarak gösterildi. ‘Nereye bakarsan motosiklet oraya gider’ kuralı üzerinde durularak, trafiğe kapalı alan motosiklet eğitimi kısaca izah edildi. Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre motosiklet kazalarının yarısı tek taraflı olarak meydana gelmektedir. Güvenli kullanım ile motosiklet sürücüsünden kaynaklanan kazalarda azalma sağlanması hedefleniyor. 

 

           

 

Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülüyor. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü kazalarda (24) motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmiş, ölenlerin (13)’ü Acıpayam bölgesindendir. Hayatını kaybedenlerden birisinin Acıpayam İmam Hatip Lisesi öğrencisi olduğu öğrenildi.

 

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

 

Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yapmıştır. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 2000 sürücüye ulaşılması hedeflenmiştir.         

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.