Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Eğitim

DENİZLİ 08.02.2018 - 15:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Eğitim

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının ne çok Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde meydana geldiği tespit edildi. Motosiklet kullanıcılarına ulaşılarak güvenli yol sürüş kontrol sistemi platformu eğitim üyeleri tarafından eğitim verileceği belirtildi.    Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına bin 24 motosiklet karıştı. Bu kazalarda 24 motosiklet sürücüsü hayatını kaybettiği, ölenlerin 13’ü Acıpayam bölgesinde olduğu belirtildi.                 Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik eğitim semineri planlaması yapıldı. 20 hafta ve 20 ders olarak planlanan proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor.     Meydana gelen motosiklet kazalarına karışan sürücülerin önemli bir kısmının 16-20 yaş aralığında olması nedeniyle lise öğrencileri ana hedef kitle olarak belirlendi. Önümüzdeki hafta başlayacak olan seminerlerde, güvenli yol sürüş kontrol sistemi platformu eğitim üyeleri eğitim verecek.                 Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10 bin motosiklet bulunduğu, 2 bin sürücüye ulaşılması hedefleniyor. Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmış, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.  

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının ne çok Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde meydana geldiği tespit edildi. Motosiklet kullanıcılarına ulaşılarak güvenli yol sürüş kontrol sistemi platformu eğitim üyeleri tarafından eğitim verileceği belirtildi.

 

 Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına bin 24 motosiklet karıştı. Bu kazalarda 24 motosiklet sürücüsü hayatını kaybettiği, ölenlerin 13’ü Acıpayam bölgesinde olduğu belirtildi.

               

Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik eğitim semineri planlaması yapıldı. 20 hafta ve 20 ders olarak planlanan proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor.

 

 

Meydana gelen motosiklet kazalarına karışan sürücülerin önemli bir kısmının 16-20 yaş aralığında olması nedeniyle lise öğrencileri ana hedef kitle olarak belirlendi. Önümüzdeki hafta başlayacak olan seminerlerde, güvenli yol sürüş kontrol sistemi platformu eğitim üyeleri eğitim verecek.

               

Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10 bin motosiklet bulunduğu, 2 bin sürücüye ulaşılması hedefleniyor. Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmış, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.