Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Seminer

DENİZLİ 15.02.2018 - 10:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Seminer

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ilk seminer, 13 Şubat 2018 Salı günü Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 120 lise öğrencisi ile birlikte gerçekleşti.   Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulandı. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilendi ve iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi.   Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmakta, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.   Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına bin 24 motosiklet karıştı. Bu kazalarda 24 motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti, ölenlerin 13’ü Acıpayam bölgesinde olduğu belirtildi.   Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yaptı. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10.000 motosiklet bulunmakta olup, 2000 sürücüye ulaşılması hedefleniyor.   Seminere gelen misafirlere Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından yapılan sütlü tatlı ikramı ile Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda bölümü ürünleri tanıtıldı.                  

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ilk seminer, 13 Şubat 2018 Salı günü Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 120 lise öğrencisi ile birlikte gerçekleşti.

 

Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulandı. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilendi ve iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi.

 

Proje ile birlikte; kask takma oranının artırılması, motosikletlerin trafikte görünürlüğünün sağlanması, güvenli sürüş bilinci kazandırılması amaçlanmakta, kazaların azaltılması ve kazalardaki ölüm-yaralanma oranlarının düşürülmesi hedefleniyor.

 

Yapılan kaza analizleri sonucunda motosiklet kazalarının Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Son beş yıl içerisinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına bin 24 motosiklet karıştı. Bu kazalarda 24 motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti, ölenlerin 13’ü Acıpayam bölgesinde olduğu belirtildi.

 

Analiz sonuçlarını değerlendiren Denizli İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü, motosiklet kullanıcılarına yönelik (20) eğitim seminer planlaması yaptı. Proje, Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülüyor. Acıpayam, Çameli ve Serinhisar bölgesinde yaklaşık 10.000 motosiklet bulunmakta olup, 2000 sürücüye ulaşılması hedefleniyor.

 

Seminere gelen misafirlere Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından yapılan sütlü tatlı ikramı ile Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda bölümü ürünleri tanıtıldı.

               

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.