Kaderdaşları ve kendisi için Cumhurbaşkanı'na seslendi

SAĞLIK 19.11.2016 - 16:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kaderdaşları ve kendisi için Cumhurbaşkanı'na seslendi

denizli haber / denizli 20 haber / Kaderdaşları ve kendisi için Cumhurbaşkanı'na seslendi

Günümüzün önemli hastalıklarından olan ve uzun süreli tedavi gerektiren ‘Kas Hastalığı’na yakalanmış olan İzmirli Soner Durmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: Yaşama Hakkımızı Elimizden Almayın” adlı imza kampanyası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.   Merdiven çıkarken, yürürken ve oturduktan sonra kalkarken kalkma güçlüğü gibi sorunlara neden olan kas hastalıkları günlük yaşamı bir hayli rahatsız eden hastalıkların başında gelmektedir. Her yaştan insanı etkisi altına alabilen bu hastalık grubunu ortadan kaldırabilmek için doğru teşhis ve önlemlerin de kısa süre içinde alınması oldukça önemlidir.   Denizli’de de bu hastalığa yakalanan birçok kişi mevcut olup, Türkiye genelinde önemli derecede bu sayı yükselmektedir.   İzmirli Soner Durmaz bu hastalığın sesi olmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana yazdığı mektup değerindeki yazısı ise şöyle;   Sayın Cumhurbaşkanım Beni ve kaderdaşlarımı yalnız bırakmayacağınıza inanarak. Bizlere biçilen ömrümüzün sonuna her geçen gün daha fazla yaklaştığımızı hoşgörünüze sığınarak kısaca hayatımızı ve siz Devlet Büyüğümüzden beklentilerimizi dile getireceğim. Bizler Kas Hastası olarak doğduk. D.M.D denen bu hastalık ne yürümemize ne rahatça vücudumuzu kullanmamıza asla izin vermedi, o yüzdendir ki annelerimizin büyümeyen bebekleriyiz. En geç 12 yasımızda önce tekerlekli sandalyeye ilerleyen zaman içinde solunum cihazına bağlanıyoruz. Bizlerin sadece beyinleri zarar görmüyor buda bizim düşünmemize yetiyor. Ülkemizde yapılan kök hücre uygulanması biz ileri evre gençlere neden uygulanmıyor.   Bizim yaşama umudumuzu elimizden alıyorlar. Ben ve birçok arkadaşım denek olmaya öleceksek bu uğurda ölmeye razıyız. Lütfen bizi görmezden gelmeyin. Ya yaşam hakkımız verilsin ya da ötenazi hakkımız. Zaten ölüme terk etmekte ötenazi sayılmaz mı? Size yalvarıyoruz, bizler bu vatanın evlatlarıyız hem vatanımızı hem yaşamayı seviyoruz. Kök hücre naklinin bizlere uygulanması için gereğinin yapılacağını umuyor. Saygılarımı sunuyorum.   Bu kampanyaya sizde destek vermek isterseniz eğer BURAYI TIKLAYIN!
denizli haber / denizli 20 haber / Kaderdaşları ve kendisi için Cumhurbaşkanı'na seslendi

Günümüzün önemli hastalıklarından olan ve uzun süreli tedavi gerektiren ‘Kas Hastalığı’na yakalanmış olan İzmirli Soner Durmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: Yaşama Hakkımızı Elimizden Almayın” adlı imza kampanyası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

 

Merdiven çıkarken, yürürken ve oturduktan sonra kalkarken kalkma güçlüğü gibi sorunlara neden olan kas hastalıkları günlük yaşamı bir hayli rahatsız eden hastalıkların başında gelmektedir. Her yaştan insanı etkisi altına alabilen bu hastalık grubunu ortadan kaldırabilmek için doğru teşhis ve önlemlerin de kısa süre içinde alınması oldukça önemlidir.

 

Denizli’de de bu hastalığa yakalanan birçok kişi mevcut olup, Türkiye genelinde önemli derecede bu sayı yükselmektedir.

 

İzmirli Soner Durmaz bu hastalığın sesi olmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana yazdığı mektup değerindeki yazısı ise şöyle;

 

Sayın Cumhurbaşkanım


Beni ve kaderdaşlarımı yalnız bırakmayacağınıza inanarak. Bizlere biçilen ömrümüzün sonuna her geçen gün daha fazla yaklaştığımızı hoşgörünüze sığınarak kısaca hayatımızı ve siz Devlet Büyüğümüzden beklentilerimizi dile getireceğim.


Bizler Kas Hastası olarak doğduk. D.M.D denen bu hastalık ne yürümemize ne rahatça vücudumuzu kullanmamıza asla izin vermedi, o yüzdendir ki annelerimizin büyümeyen bebekleriyiz.

En geç 12 yasımızda önce tekerlekli sandalyeye ilerleyen zaman içinde solunum cihazına bağlanıyoruz. Bizlerin sadece beyinleri zarar görmüyor buda bizim düşünmemize yetiyor. Ülkemizde yapılan kök hücre uygulanması biz ileri evre gençlere neden uygulanmıyor.

 

Bizim yaşama umudumuzu elimizden alıyorlar. Ben ve birçok arkadaşım denek olmaya öleceksek bu uğurda ölmeye razıyız. Lütfen bizi görmezden gelmeyin. Ya yaşam hakkımız verilsin ya da ötenazi hakkımız. Zaten ölüme terk etmekte ötenazi sayılmaz mı? Size yalvarıyoruz, bizler bu vatanın evlatlarıyız hem vatanımızı hem yaşamayı seviyoruz. Kök hücre naklinin bizlere uygulanması için gereğinin yapılacağını umuyor.

Saygılarımı sunuyorum.

 

Bu kampanyaya sizde destek vermek isterseniz eğer BURAYI TIKLAYIN!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.