Kadına Şiddete Hayır!

PAMUKKALE 01.09.2019 - 14:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kadına Şiddete Hayır!

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın destekleri, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun onayı ve Ege Otomobil Sporları Kulübü'nün sportif organizasyonuyla yapılan Pamukkale Rallisi’nde kadına karşı şiddete hayır dendi.   Adrenalin tutkunlarının büyük merakla beklediği Pamukkale Rallisi’nde heyecan başladı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın destekleri ile yapılan Pamukkale Rallisi’nde son dönemde ülke gündeminde yer alan kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için basın açıklaması yapıldı. Rallinin star alanında Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi ile Pamukkale Rallisi’nde yer alan bayan pilotlar yer aldı. Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, açıklamasında, “Dünya üzerinde şiddeti yok etmenin yolu ‘Şiddete hayır’yerine; ‘Sevgi ve Eşitliğe Evet’ demekle olur.Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri toplumsal bir sorundur.Bireylerdeki otokontrol mekanizmasının oluşturulması, vicdan duygusunun geliştirilmesi ve duygusal olgunun sağlanması bu anlamda son derece önemlidir. Kadına yönelik şiddet, temel insan hakları ve özgürlüklerin ihlali olup, kadın ve erkek arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu ortaya çıkan toplumsal bir sorun ve önemli bir halk sağlığı problemidir” dedi. Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise kadına karşı şiddetin en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade ederek, “Biz her türlü şiddete karşıyız. Şiddetin her türlüsü insanlık suçudur. Ama özellikle kadına ve çocuklarımıza karşı şiddet asla kabul edilemez. Hele hele kadınında suçu vardır; kim bilir ne yaptı hiç denilemez. Kadına karşı şiddete mücadelemiz her türlü devam edecektir” dedi. Pamukkale Rallisi’ne katılan 40 araçta “Kadına Şiddete Hayır” sloganı yer aldı.      

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın destekleri, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun onayı ve Ege Otomobil Sporları Kulübü'nün sportif organizasyonuyla yapılan Pamukkale Rallisi’nde kadına karşı şiddete hayır dendi.

 

Adrenalin tutkunlarının büyük merakla beklediği Pamukkale Rallisi’nde heyecan başladı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası'nın destekleri ile yapılan Pamukkale Rallisi’nde son dönemde ülke gündeminde yer alan kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için basın açıklaması yapıldı. Rallinin star alanında Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi ile Pamukkale Rallisi’nde yer alan bayan pilotlar yer aldı. Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, açıklamasında, “Dünya üzerinde şiddeti yok etmenin yolu ‘Şiddete hayır’yerine; ‘Sevgi ve Eşitliğe Evet’ demekle olur.Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri toplumsal bir sorundur.Bireylerdeki otokontrol mekanizmasının oluşturulması, vicdan duygusunun geliştirilmesi ve duygusal olgunun sağlanması bu anlamda son derece önemlidir. Kadına yönelik şiddet, temel insan hakları ve özgürlüklerin ihlali olup, kadın ve erkek arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu ortaya çıkan toplumsal bir sorun ve önemli bir halk sağlığı problemidir” dedi. Ak Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise kadına karşı şiddetin en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade ederek, “Biz her türlü şiddete karşıyız. Şiddetin her türlüsü insanlık suçudur. Ama özellikle kadına ve çocuklarımıza karşı şiddet asla kabul edilemez. Hele hele kadınında suçu vardır; kim bilir ne yaptı hiç denilemez. Kadına karşı şiddete mücadelemiz her türlü devam edecektir” dedi. Pamukkale Rallisi’ne katılan 40 araçta “Kadına Şiddete Hayır” sloganı yer aldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.