Kadınlar Ata’nın huzurunda

BÜYÜKŞEHİR 08.03.2020 - 15:28, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kadınlar Ata’nın huzurunda

Denizlili kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.   Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programa, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.     Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kadınlar Ata'nın huzuruna çelenk bıraktı. Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada,1857 yılında Amerika'da 129 kadının yaşamını yitirmesiyle başlayan 8 Mart'ın tarihsel sürecini anlattı. Özen konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz Türk kadınıyız, Hayme Hatun’dan, Zübeyde Hanım’a kadar her güçlüğe göğüs germiş olan biz ulusun torunlarıyız. Bizler zor günleri sileceğiz. Önümüzde çok güzel günler var. Bu günlere de hep beraber, el ele sizlerle beraber yürüyeceğiz" diyerek kendilerine her zaman destek olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.     "Kadınların güçlü olmasıyla toplum güçlü olur "   Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin çalışmalarından övgüyle bahsederek Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Milletvekili Ök, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kahraman kadınlarımıza ithaf etmek istiyorum. Nene Hatun'a, Kara Fatma’ya, Halide Edip Adıvar’a, Sabiha Gökçen’e, 15 Temmuz’da şehit olan Ayşe Aykaç’a ve binlerce isimsiz kahramana ithaf etmek istiyorum. Biz kadınların güçlü olmasıyla toplum güçlü olur” diye konuştu. Milletvekili Ök, 2010 yılında Anayasa'ya pozitif ayrımcılık içeren maddelerin yanı sıra 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesi ile ilgili çok ciddi yasaları hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.     Lokma hayrı yapıldı, El Emeği Pazarı standı açıldı   Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan, İdlib’te şehit olan Mehmetçik için yapılan lokma hayrına katılarak, vatandaşlara ikram etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi El Emeği Pazarı üyeleri de yaptıkları el emeği göz nuru eserleri 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda  açtıkları stantta sergiledi.      

Denizlili kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programa, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

 

 

Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kadınlar Ata'nın huzuruna çelenk bıraktı. Kadın Meclisi Başkanı Özen, burada yaptığı konuşmada,1857 yılında Amerika'da 129 kadının yaşamını yitirmesiyle başlayan 8 Mart'ın tarihsel sürecini anlattı. Özen konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz Türk kadınıyız, Hayme Hatun’dan, Zübeyde Hanım’a kadar her güçlüğe göğüs germiş olan biz ulusun torunlarıyız. Bizler zor günleri sileceğiz. Önümüzde çok güzel günler var. Bu günlere de hep beraber, el ele sizlerle beraber yürüyeceğiz" diyerek kendilerine her zaman destek olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

 

 

"Kadınların güçlü olmasıyla toplum güçlü olur "

 

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin çalışmalarından övgüyle bahsederek Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Milletvekili Ök, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kahraman kadınlarımıza ithaf etmek istiyorum. Nene Hatun'a, Kara Fatma’ya, Halide Edip Adıvar’a, Sabiha Gökçen’e, 15 Temmuz’da şehit olan Ayşe Aykaç’a ve binlerce isimsiz kahramana ithaf etmek istiyorum. Biz kadınların güçlü olmasıyla toplum güçlü olur” diye konuştu. Milletvekili Ök, 2010 yılında Anayasa'ya pozitif ayrımcılık içeren maddelerin yanı sıra 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesi ile ilgili çok ciddi yasaları hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

 

 

Lokma hayrı yapıldı, El Emeği Pazarı standı açıldı

 

Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan, İdlib’te şehit olan Mehmetçik için yapılan lokma hayrına katılarak, vatandaşlara ikram etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi El Emeği Pazarı üyeleri de yaptıkları el emeği göz nuru eserleri 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda  açtıkları stantta sergiledi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.