Kalbi duran Zeynep bebek sağlığına kavuştu

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.02.2018 - 16:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kalbi duran Zeynep bebek sağlığına kavuştu

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesine Manisa’dan ağır komada, bilinci kapalı ve idrar yapmamaya bağlı tüm vücudu şişmiş durumda gelen, iki kez de kalbi duran Zeynep bebek sağlığına kavuşarak evine döndü.   Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesine Manisa’dan yaklaşık 1 ay önce, idrar yapamama, bilinç kapalılığı ve sürekli havale geçirme nedeniyle Çocuk Nefroloji Kliniğine sevk edilen Zeynep Ada Memiş yoğun bakım ünitesine alındı.  Küçük Zeynep’in yapılan değerlendirmesi sonucunda hemolitik üremik sendrom hastalığına bağlı böbreklerinin bozulduğu, aynı zamanda bu hastalıkta çok nadir görülen ve son derece ağır seyreden beyin tutulumunun gerçekleştiği belirlendi. Prof. Dr. Selçuk Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Girişgen başkanlığındaki Çocuk Nefroloji ekibi ve Yoğun Bakım Ünitesi çalışanlarının girişimleri ve etkin tedavileri ile ağır komada gelen küçük Zeynep babasının kucağında gülerek taburcu oldu.    Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Selçuk Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Girişgen ‘Hemolitik Üremik Sendrom’ hastalığının mikrop bulaşmış ve iyi temizlenmemiş gıdalardan bulaştığını, önce zehirli ishal ardından şiddetli bir böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon, koma, idrar çıkaramama ve sonunda hayatın kaybedilmesine kadar giden risklerinin olduğunu kaydetti.   Prof. Dr. Selçuk Yüksel, "Küçük Zeynep Manisa ilinden yoğun bakım ünitemize ilk geldiğinde ağır komada, bilinci kapalı ve idrar yapmamaya bağlı tüm vücudu şişmiş durumdaydı. Çok kez havale geçirmişti ve kendi solunumu olmadığı için solunum cihazına bağlamak zorunda kaldık. Başlangıçta birkaç kez de kalbi duran ve yeniden çalıştırılan hastamız tam 2 hafta hiç idrar yapmadı. Etkin tedaviler ile hastamızın önce böbreğinin yeniden çalışması sağlandı, daha sonra bilinci yerine geldi ve solunum cihazından çıkarıldı. Yaklaşık 10 gün kadar serviste izlendikten sonra da tam iyileşme sağlanarak evine gönderildi. Bu hastalık çocukluk çağının en tehlikeli hastalıklarından biri, hastaların büyük bir kısmı ölüm ve kalıcı böbrek yetmezliği ile karşı karşıya gelebiliyor ancak küçük Zeynep uygun ve zamanında yapılan tedavisi ile hasarsız iyileşti" dedi. 

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesine Manisa’dan ağır komada, bilinci kapalı ve idrar yapmamaya bağlı tüm vücudu şişmiş durumda gelen, iki kez de kalbi duran Zeynep bebek sağlığına kavuşarak evine döndü.

 

Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesine Manisa’dan yaklaşık 1 ay önce, idrar yapamama, bilinç kapalılığı ve sürekli havale geçirme nedeniyle Çocuk Nefroloji Kliniğine sevk edilen Zeynep Ada Memiş yoğun bakım ünitesine alındı. 


Küçük Zeynep’in yapılan değerlendirmesi sonucunda hemolitik üremik sendrom hastalığına bağlı böbreklerinin bozulduğu, aynı zamanda bu hastalıkta çok nadir görülen ve son derece ağır seyreden beyin tutulumunun gerçekleştiği belirlendi. Prof. Dr. Selçuk Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Girişgen başkanlığındaki Çocuk Nefroloji ekibi ve Yoğun Bakım Ünitesi çalışanlarının girişimleri ve etkin tedavileri ile ağır komada gelen küçük Zeynep babasının kucağında gülerek taburcu oldu. 

 


Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Selçuk Yüksel ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Girişgen ‘Hemolitik Üremik Sendrom’ hastalığının mikrop bulaşmış ve iyi temizlenmemiş gıdalardan bulaştığını, önce zehirli ishal ardından şiddetli bir böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon, koma, idrar çıkaramama ve sonunda hayatın kaybedilmesine kadar giden risklerinin olduğunu kaydetti.

 

Prof. Dr. Selçuk Yüksel, "Küçük Zeynep Manisa ilinden yoğun bakım ünitemize ilk geldiğinde ağır komada, bilinci kapalı ve idrar yapmamaya bağlı tüm vücudu şişmiş durumdaydı. Çok kez havale geçirmişti ve kendi solunumu olmadığı için solunum cihazına bağlamak zorunda kaldık. Başlangıçta birkaç kez de kalbi duran ve yeniden çalıştırılan hastamız tam 2 hafta hiç idrar yapmadı. Etkin tedaviler ile hastamızın önce böbreğinin yeniden çalışması sağlandı, daha sonra bilinci yerine geldi ve solunum cihazından çıkarıldı. Yaklaşık 10 gün kadar serviste izlendikten sonra da tam iyileşme sağlanarak evine gönderildi. Bu hastalık çocukluk çağının en tehlikeli hastalıklarından biri, hastaların büyük bir kısmı ölüm ve kalıcı böbrek yetmezliği ile karşı karşıya gelebiliyor ancak küçük Zeynep uygun ve zamanında yapılan tedavisi ile hasarsız iyileşti" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.