Kale Devlet Hastanesi Kamu Kuruluşlarına Örnek Olacak

TEKNOLOJİ 30.05.2017 - 15:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kale Devlet Hastanesi Kamu Kuruluşlarına Örnek Olacak

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi’nden bir ilk daha gerçekleştiriyor

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi’nden bir ilk daha gerçekleştiriyor   Hastane bünyesinde oluşturulacak Güneş Enerjisi’nden Elektrik Enerjisi Üretimi projesiyle 90 gün sürecek çalışmalar sonunda Kale Devlet Hastanesi kendi enerjisinin tamamını güneşten sağlayan ilk devlet hastanesi olacak.   Kale Devlet Hastanesi’nde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretilmesi için kurulacak sistemle ilgili projelendirme, çağrı mektubu, ilgili kurum ve kuruluş izinleri ve diğer resmi prosedürler tamamlandı. Projenin önündeki tüm engellerin kalkmasıyla birlikte ihaleye çıkılarak sözleşme imzalandı. 90 gün sürecek çalışmalar sonunda Kale Devlet Hastanesi elektrik tüketiminin tamamını kurulacak sistemden sağlayacak.     Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık sloganıyla başlattıkları enerji verimliliği çalışmalarına her dönem yeni bir şeyler ekleyerek ilerlediklerini söyleyerek Kale Devlet Hastanesi’nde faaliyete geçecek elektrik enerjisi üretimi hakkında bilgi verdi. Öztürk: “Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerimizde enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve bu kaynakların sağlık hizmetlerine aktarılması için yürüttüğümüz çalışmalara ilk olarak enerji verimliliği komisyonu kurarak başladık. Bu komisyonla çeşitli çalışmalar yürüttük ve 4 yılın sonunda yaklaşık 5,6 milyon TL tasarruf sağladık.  Şimdi de 2 yıldır üzerinde çalıştığımız Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretimi için Kale Devlet Hastanesi’ndeki çalışmalarımızın son aşamasına geldik. 2016 yılında projesi onaylanan ve gerekli prosedürlerin halledildiği hastanemizde elektrik üretimi için ihalemizi yaptık 90 gün içinde sistemin kurulmasıyla hastanede elektrik üretimine geçeceğiz. Bu proje ile Kale Devlet Hastanesi kendi kullandığı elektriğin yüzde 100’ünü güneşten karşılayan ilk hastane olacak” dedi. 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi’nden bir ilk daha gerçekleştiriyor

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi’nden bir ilk daha gerçekleştiriyor

 

Hastane bünyesinde oluşturulacak Güneş Enerjisi’nden Elektrik Enerjisi Üretimi projesiyle 90 gün sürecek çalışmalar sonunda Kale Devlet Hastanesi kendi enerjisinin tamamını güneşten sağlayan ilk devlet hastanesi olacak.

 

Kale Devlet Hastanesi’nde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretilmesi için kurulacak sistemle ilgili projelendirme, çağrı mektubu, ilgili kurum ve kuruluş izinleri ve diğer resmi prosedürler tamamlandı. Projenin önündeki tüm engellerin kalkmasıyla birlikte ihaleye çıkılarak sözleşme imzalandı. 90 gün sürecek çalışmalar sonunda Kale Devlet Hastanesi elektrik tüketiminin tamamını kurulacak sistemden sağlayacak.

 

 

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Enerjini Boşa Harcama Sahip Çık sloganıyla başlattıkları enerji verimliliği çalışmalarına her dönem yeni bir şeyler ekleyerek ilerlediklerini söyleyerek Kale Devlet Hastanesi’nde faaliyete geçecek elektrik enerjisi üretimi hakkında bilgi verdi. Öztürk: “Genel Sekreterliğimize bağlı hastanelerimizde enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve bu kaynakların sağlık hizmetlerine aktarılması için yürüttüğümüz çalışmalara ilk olarak enerji verimliliği komisyonu kurarak başladık. Bu komisyonla çeşitli çalışmalar yürüttük ve 4 yılın sonunda yaklaşık 5,6 milyon TL tasarruf sağladık.  Şimdi de 2 yıldır üzerinde çalıştığımız Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretimi için Kale Devlet Hastanesi’ndeki çalışmalarımızın son aşamasına geldik. 2016 yılında projesi onaylanan ve gerekli prosedürlerin halledildiği hastanemizde elektrik üretimi için ihalemizi yaptık 90 gün içinde sistemin kurulmasıyla hastanede elektrik üretimine geçeceğiz. Bu proje ile Kale Devlet Hastanesi kendi kullandığı elektriğin yüzde 100’ünü güneşten karşılayan ilk hastane olacak” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.