Kamu Kurumlarına ve STK'lara Uluslararası Fonlardan Kaynak Yaratma Eğitimi

DENİZLİ 10.09.2020 - 09:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kamu Kurumlarına ve STK'lara Uluslararası Fonlardan Kaynak Yaratma Eğitimi

Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından desteklenen "Kamu Kurumlarına ve STK'lara Uluslararası Fonlardan Kaynak Yaratma Eğitimi" adlı uluslararası projeler yazma eğitimi 31 Ağustos - 5 Eylül 2020 tarihleri arasında Denizli North Point otelde gerçekleştirildi.   Projenin yazımı ve yürütülmesinde Proje Koordinatörü olarak görev alan Valilik İl Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Ebru Dünyagüzeli Yılmaz koordinesinde sürdürülen eğitimin son gününde projeden sorumlu Vali Yardımcısı Vekili Halil Canavar katılımcılara sertifikalarını verdi.   Teorik ve uygulamayı birlikte içeren ve 6 gün süren bu proje eğitimi kapsamında, 25 kamu kurumu personeli ve 25 STK çalışanı olmak üzere toplamda 50 kişi Avrupa Birliği ve çeşitli uluslararası fon kaynaklarına proje yazımı ile ilgili eğitim aldı. Bunun yanı sıra katılımcılar ulusal ve uluslararası hibe desteklerinin takip, iş ve işlemleri ile ilgili de bilgi sahibi oldular ve eğitimin sonunda katılım sertifikalarını almaya hak kazandılar.     Asıl amacı Kamu - STK işbirliğini teşvik ile Denizli'ye nicelik ve nitelik bakımından daha yüksek verimlilikte projeler oluşturulması olan bu projeyle, İlimizin AB ve diğer uluslararası fon kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanması hedefleniyor.   Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu 2017'de belirlenen yönergesiyle "İl Proje Koordinasyon Merkezi" olarak bu eğitimle sınırlı kalmayıp bundan sonraki süreçte projenin sürekliliğini sağlamayı planlıyor. Ayda bir olarak düzenlenecek şekilde Kamu - STK işbirliği hedefi yolunda ortak akıl toplantıları yapılması planlanıyor. Bu toplantılar aracılığıyla Denizli Valiliği koordinesinde proje eğitimi katılımcıları arasındaki gönüllülerden oluşacak beyin takımı ile birlikte proje fikirleri üretmek, geliştirmek ve güncel açık hibe çağrılarını paylaşarak İlimize katma değer yaratmak amaçlanmaktadır.  

Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından desteklenen "Kamu Kurumlarına ve STK'lara Uluslararası Fonlardan Kaynak Yaratma Eğitimi" adlı uluslararası projeler yazma eğitimi 31 Ağustos - 5 Eylül 2020 tarihleri arasında Denizli North Point otelde gerçekleştirildi.

 

Projenin yazımı ve yürütülmesinde Proje Koordinatörü olarak görev alan Valilik İl Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Ebru Dünyagüzeli Yılmaz koordinesinde sürdürülen eğitimin son gününde projeden sorumlu Vali Yardımcısı Vekili Halil Canavar katılımcılara sertifikalarını verdi.

 

Teorik ve uygulamayı birlikte içeren ve 6 gün süren bu proje eğitimi kapsamında, 25 kamu kurumu personeli ve 25 STK çalışanı olmak üzere toplamda 50 kişi Avrupa Birliği ve çeşitli uluslararası fon kaynaklarına proje yazımı ile ilgili eğitim aldı. Bunun yanı sıra katılımcılar ulusal ve uluslararası hibe desteklerinin takip, iş ve işlemleri ile ilgili de bilgi sahibi oldular ve eğitimin sonunda katılım sertifikalarını almaya hak kazandılar.

 

 

Asıl amacı Kamu - STK işbirliğini teşvik ile Denizli'ye nicelik ve nitelik bakımından daha yüksek verimlilikte projeler oluşturulması olan bu projeyle, İlimizin AB ve diğer uluslararası fon kaynaklarından maksimum düzeyde yararlanması hedefleniyor.

 

Denizli Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu 2017'de belirlenen yönergesiyle "İl Proje Koordinasyon Merkezi" olarak bu eğitimle sınırlı kalmayıp bundan sonraki süreçte projenin sürekliliğini sağlamayı planlıyor. Ayda bir olarak düzenlenecek şekilde Kamu - STK işbirliği hedefi yolunda ortak akıl toplantıları yapılması planlanıyor. Bu toplantılar aracılığıyla Denizli Valiliği koordinesinde proje eğitimi katılımcıları arasındaki gönüllülerden oluşacak beyin takımı ile birlikte proje fikirleri üretmek, geliştirmek ve güncel açık hibe çağrılarını paylaşarak İlimize katma değer yaratmak amaçlanmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.