Karaca; “Menderes nehri ve dalaman çayı kirliliğini nasıl önleyeceksiniz?”

SİYASET 20.12.2019 - 10:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Karaca; “Menderes nehri ve dalaman çayı kirliliğini nasıl önleyeceksiniz?”

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca TBMM’de 2020 Bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanına Menderes Nehri ve Dalaman Çayı kirliliği ile ilgili soru sordu.   Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gülizar Biçer Karaca’nın sorusunu cevapsız bıraktı.   MENDERES’İN KİRLETİLMESİNE GÖZ YUMUYORLAR CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de bütçe mesaisi devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanına Genel Kurul’da Menderes Nehri ile ilgili sorular yöneltti. Uşak, Denizli, Aydın ovalarını sulayarak Ege Denizi'ne akan Menderes Nehrinin, sanayi atıkları, kimyasal atıklar, jeotermal akışkanlar nedeniyle kirlendiğini ve artık kirliliğin boyutunun geri dönülemez boyutlara ulaştığına dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca  ‘Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Menderes Ovası'nı sulayan Menderes Nehri'nin kirliliğin önlenmesi için bir çalışmanız var mıdır?’ Diye sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı bir çok soruya cevap verirken Gülizar Biçer Karaca’nın sorusunu yanıtsız bıraktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Bakanın sorusuna cevap vermemesini ‘Ülkemizin en önemli su kaynaklarından biri olan Menderes Nehrinin kirletilmesine göz yumuyorlar. Menderes Nehrinin kirliliği ciddi boyutlara ulaştı ve konuyla ilgili sorumuza yanıt bile vermemeleri Menderes Nehrine verdikleri değeri göstermektedir.’ şeklinde değerlendirdi.   DALAMAN ÇAYI MENDERES NEHRİ İLE AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR. CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Menderes Nehri ile aynı kaderi paylaşan Acıpayam ilçesi sınırlarından geçen Dalaman'a akan Dalaman Çayı’ndaki kirlilik ile ilgili de Bakan Kurum’a soru sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı bu soruyu da yanıtsız bıraktı. Gülizar Biçer Karaca iklim krizine dikkat çekerek termik santrallerin kapatılmasına ilişkin herhangi bir tarih öngörülüp öngörülmediğini de sordu.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca TBMM’de 2020 Bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanına Menderes Nehri ve Dalaman Çayı kirliliği ile ilgili soru sordu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gülizar Biçer Karaca’nın sorusunu cevapsız bıraktı.

 

MENDERES’İN KİRLETİLMESİNE GÖZ YUMUYORLAR

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM’de bütçe mesaisi devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanına Genel Kurul’da Menderes Nehri ile ilgili sorular yöneltti. Uşak, Denizli, Aydın ovalarını sulayarak Ege Denizi'ne akan Menderes Nehrinin, sanayi atıkları, kimyasal atıklar, jeotermal akışkanlar nedeniyle kirlendiğini ve artık kirliliğin boyutunun geri dönülemez boyutlara ulaştığına dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca  ‘Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Menderes Ovası'nı sulayan Menderes Nehri'nin kirliliğin önlenmesi için bir çalışmanız var mıdır?’ Diye sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı bir çok soruya cevap verirken Gülizar Biçer Karaca’nın sorusunu yanıtsız bıraktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Bakanın sorusuna cevap vermemesini ‘Ülkemizin en önemli su kaynaklarından biri olan Menderes Nehrinin kirletilmesine göz yumuyorlar. Menderes Nehrinin kirliliği ciddi boyutlara ulaştı ve konuyla ilgili sorumuza yanıt bile vermemeleri Menderes Nehrine verdikleri değeri göstermektedir.’ şeklinde değerlendirdi.

 

DALAMAN ÇAYI MENDERES NEHRİ İLE AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR.

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Menderes Nehri ile aynı kaderi paylaşan Acıpayam ilçesi sınırlarından geçen Dalaman'a akan Dalaman Çayı’ndaki kirlilik ile ilgili de Bakan Kurum’a soru sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı bu soruyu da yanıtsız bıraktı. Gülizar Biçer Karaca iklim krizine dikkat çekerek termik santrallerin kapatılmasına ilişkin herhangi bir tarih öngörülüp öngörülmediğini de sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.