Karahayıt Yeni Vizyonu İle Termal Turizmde Merkez Olacak

TURİZM 09.11.2016 - 10:53, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Karahayıt Yeni Vizyonu İle Termal Turizmde Merkez Olacak

denizli haber / denizli 20 haber / Karahayıt Yeni Vizyonu İle Termal Turizmde Merkez Olacak

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale’ye yakınlığı ve en önemlisi termal su kaynakları ile özellikle fiziksel tedavi amaçlı gelen turistlere hitap eden, ancak yıllardır yenilenemeyen Karahayıt, artık yeni vizyonu ile misafirlerini ağırlayacak. Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Karahayıt’taki mevcut pansiyonlar ile TOKİ tarafından yapılan yeni pansiyon alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.   İncelemelerde, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Kültür ve Turizm Müdür V. Gülsüm Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy ile diğer ilgili daire müdürleri hazır bulundu.   Karahayıt’ta incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, ilk olarak  Pamukkale Ece Termal Otel ve mevcut pansiyonları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Şu an faal olarak hizmet veren pansiyon binalarını gezerek işletme sahipleri ile görüşen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, daha sonra TOKİ tarafından yapımında son aşamalara gelinen pansiyon bloklarında incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak, harita üzerinde de bölgedeki son durum hakkında bilgiler alarak, mevcut pansiyonların ve inşa edilmiş olan yeni pansiyonların kentsel dönüşüm çerçevesinde en verimli şekilde kullanılması konusunda pansiyon sahiplerinin ve TOKİ yetkililerinin görüşlerini dinledi.     Daha sonra Pam Otel’de; Pamukkale-Karahayıt Bölgesinin termal sağlık turizmi bölgesine dönüştürülmesi için yapılan toplantıda Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyelerinin yapmış oldukları çalışmalar ve geleceğe yönelik projeler hakkında sunum yapıldı. Toplantıda bisiklet yolu, kent ormanı, çevre düzenlemesi ve termal su altyapı çalışmaları ele alındı.     Pamukkale Belediyesinin bölgeyi içeren projelerini beğenen ve bu projelerin Karahayıt Bölgesinin cazibesini arttıracağını ifade eden Vali Altıparmak, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e turizme yaptığı katkılar için teşekkür etti.      
denizli haber / denizli 20 haber / Karahayıt Yeni Vizyonu İle Termal Turizmde Merkez Olacak

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale’ye yakınlığı ve en önemlisi termal su kaynakları ile özellikle fiziksel tedavi amaçlı gelen turistlere hitap eden, ancak yıllardır yenilenemeyen Karahayıt, artık yeni vizyonu ile misafirlerini ağırlayacak. Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Karahayıt’taki mevcut pansiyonlar ile TOKİ tarafından yapılan yeni pansiyon alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

İncelemelerde, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Kültür ve Turizm Müdür V. Gülsüm Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy ile diğer ilgili daire müdürleri hazır bulundu.

 

Karahayıt’ta incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, ilk olarak  Pamukkale Ece Termal Otel ve mevcut pansiyonları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Şu an faal olarak hizmet veren pansiyon binalarını gezerek işletme sahipleri ile görüşen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, daha sonra TOKİ tarafından yapımında son aşamalara gelinen pansiyon bloklarında incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak, harita üzerinde de bölgedeki son durum hakkında bilgiler alarak, mevcut pansiyonların ve inşa edilmiş olan yeni pansiyonların kentsel dönüşüm çerçevesinde en verimli şekilde kullanılması konusunda pansiyon sahiplerinin ve TOKİ yetkililerinin görüşlerini dinledi.

 

 

Daha sonra Pam Otel’de; Pamukkale-Karahayıt Bölgesinin termal sağlık turizmi bölgesine dönüştürülmesi için yapılan toplantıda Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyelerinin yapmış oldukları çalışmalar ve geleceğe yönelik projeler hakkında sunum yapıldı. Toplantıda bisiklet yolu, kent ormanı, çevre düzenlemesi ve termal su altyapı çalışmaları ele alındı.

 

 

Pamukkale Belediyesinin bölgeyi içeren projelerini beğenen ve bu projelerin Karahayıt Bölgesinin cazibesini arttıracağını ifade eden Vali Altıparmak, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e turizme yaptığı katkılar için teşekkür etti.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.