Kasr-ı Arifan'da Manevi Lezzet

DENİZLİ 01.07.2016 - 19:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Kasr-ı Arifan'da Manevi Lezzet

denizli haber / denizli 20 haber / Kasr-ı Arifan'da Manevi Lezzet

Bu Ramazan Kasr-ı Arifan Cami’ye gidenler manevi havanın yanı sıra Ramazan bereketi ile kazançları da çok oldu. İftarlarını açanlar akşam namazının ardından sohbet edip teravi namazını kıldıktan sonra zikir yaparak manevi kazanç sağladılar. Denizli Merkezefendi İlçesi Bereketli Mahallesinde bulunan Kasr-ı Arifan Camii’nde, cami derneği ve Hacı Ahmet Pakel Vakfı tarafından düzenlenen, geleneksel iftar yemeğinin, bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine tüm vatandaşlar davet edildi. Her akşam bin kişiden fazla vatandaşa yemek verilen Kasr-ı Arifan Camii’nde akşam namazı sonrası ve teravih namazından sonra çay ikram edildi. TERAVİ SONRASI ZİKİR YAPILDI Nakşibendî Tarikatı Mensubu olan Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları tarafından hizmet edilen iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Bereketli Kasr-ı Arifan Camii’nde iftar için gelenler, iftarlarını açtıktan sonra akşam namazlarını eda edip cami bahçesinde çay içerek sohbet etti. Teravi namazı saatine kadar sohbet eden ve bir birleri ile kaynaşan vatandaşlar, Teravih namazı sonrası cemaat mensuplarının yapmış oldukları zikir ibadetine iştirak ettiler. Manevi havanın yüksek olduğu Kasr-ı Arifan Cami’ye gelenler Ramazan ayının hazzını yaşadıklarını belirttiler. MEHTERAN TAKIMI ÇOŞTURDU Her yıl olduğu gibi düzenlenen iftar programına bu yılda Denizli Oğuzhan Mehter Ve Semazen ekibi yerini aldı. Ramazan ayının son haftasında üç gün boyunca iftar programına katılan ve vatandaşlara milli duygularla hitap eden ekip herkesi coşturdu. Çeşitli ilahilerle mehtere eşlik eden vatandaşlar, düşmana korku dosta güveni verdi. Bazı vatandaşların sesden dolayı rahatsız olduklarını belirterek emniyet güçlerine şikayette bulunması, bu coşkuya engel olamadı. Gösteri sonrası hatim duaları yapılarak İstanbul Atatürk Havaalanında şehit olan vatandaşlar ve tüm şehitler için hediye edilip dualar okundu. HER CAMİDE İFTAR VERİLMELİ Denizli’nin manevi önderlerinden Nakşibendi Şeyhi Hacı Ahmet Pakel Efendi, “ Her yıl düzenlemeyi düşündüğümüz iftar programımızın tüm ülkeye yayılmasını örnek olmasını diliyoruz. Belediyelerce yapılan iftar çadırları çok güzel, ama eksikler var. Durumu ve gücü olan iş adamlarımızın bu mübarek ayda her camide iftar vermesi daha anlamlı olmaz mı? Yolda kalan evinde yiyecek ekmeği olmayanlar var, onların bunlardan istifade etmesi buna vesile olması hem müslüman olarak hem de yüce Türk milletinin şiarında vardır. İftar yemeği verenler asla kaybetmezler, bilakis daha çok kazanacaklardır. Bizler çok şükür burada her Ramazan iftar programı düzenliyoruz. Bu yıl dördüncü yılımız. İftar sonrası namazlarımızı kılıp sohbet ediyoruz. Teravi namazını kıldıktan sonra Allaha şükrümüzü zikirle yapıyoruz. Maddi yemeğin ardından manevi yemeğimizi yiyerek bizlere bu nimetleri veren yüce yaradana sığınıyoruz. Herkes duyacak bilecek saklanamaz bu gerçek. Allah’ı zikretmek kimseye zarar vermez” dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Kasr-ı Arifan'da Manevi Lezzet

Bu Ramazan Kasr-ı Arifan Cami’ye gidenler manevi havanın yanı sıra Ramazan bereketi ile kazançları da çok oldu. İftarlarını açanlar akşam namazının ardından sohbet edip teravi namazını kıldıktan sonra zikir yaparak manevi kazanç sağladılar.

Denizli Merkezefendi İlçesi Bereketli Mahallesinde bulunan Kasr-ı Arifan Camii’nde, cami derneği ve Hacı Ahmet Pakel Vakfı tarafından düzenlenen, geleneksel iftar yemeğinin, bu yıl dördüncüsü düzenlendi.
Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen iftar yemeğine tüm vatandaşlar davet edildi. Her akşam bin kişiden fazla vatandaşa yemek verilen Kasr-ı Arifan Camii’nde akşam namazı sonrası ve teravih namazından sonra çay ikram edildi.

TERAVİ SONRASI ZİKİR YAPILDI

Nakşibendî Tarikatı Mensubu olan Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları tarafından hizmet edilen iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Bereketli Kasr-ı Arifan Camii’nde iftar için gelenler, iftarlarını açtıktan sonra akşam namazlarını eda edip cami bahçesinde çay içerek sohbet etti. Teravi namazı saatine kadar sohbet eden ve bir birleri ile kaynaşan vatandaşlar, Teravih namazı sonrası cemaat mensuplarının yapmış oldukları zikir ibadetine iştirak ettiler. Manevi havanın yüksek olduğu Kasr-ı Arifan Cami’ye gelenler Ramazan ayının hazzını yaşadıklarını belirttiler.

MEHTERAN TAKIMI ÇOŞTURDU

Her yıl olduğu gibi düzenlenen iftar programına bu yılda Denizli Oğuzhan Mehter Ve Semazen ekibi yerini aldı. Ramazan ayının son haftasında üç gün boyunca iftar programına katılan ve vatandaşlara milli duygularla hitap eden ekip herkesi coşturdu. Çeşitli ilahilerle mehtere eşlik eden vatandaşlar, düşmana korku dosta güveni verdi. Bazı vatandaşların sesden dolayı rahatsız olduklarını belirterek emniyet güçlerine şikayette bulunması, bu coşkuya engel olamadı. Gösteri sonrası hatim duaları yapılarak İstanbul Atatürk Havaalanında şehit olan vatandaşlar ve tüm şehitler için hediye edilip dualar okundu.

HER CAMİDE İFTAR VERİLMELİ

Denizli’nin manevi önderlerinden Nakşibendi Şeyhi Hacı Ahmet Pakel Efendi, “ Her yıl düzenlemeyi düşündüğümüz iftar programımızın tüm ülkeye yayılmasını örnek olmasını diliyoruz. Belediyelerce yapılan iftar çadırları çok güzel, ama eksikler var. Durumu ve gücü olan iş adamlarımızın bu mübarek ayda her camide iftar vermesi daha anlamlı olmaz mı? Yolda kalan evinde yiyecek ekmeği olmayanlar var, onların bunlardan istifade etmesi buna vesile olması hem müslüman olarak hem de yüce Türk milletinin şiarında vardır. İftar yemeği verenler asla kaybetmezler, bilakis daha çok kazanacaklardır. Bizler çok şükür burada her Ramazan iftar programı düzenliyoruz. Bu yıl dördüncü yılımız. İftar sonrası namazlarımızı kılıp sohbet ediyoruz. Teravi namazını kıldıktan sonra Allaha şükrümüzü zikirle yapıyoruz. Maddi yemeğin ardından manevi yemeğimizi yiyerek bizlere bu nimetleri veren yüce yaradana sığınıyoruz. Herkes duyacak bilecek saklanamaz bu gerçek. Allah’ı zikretmek kimseye zarar vermez” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.