Kavun deyip geçmeyin. Faydaları say say bitmiyor.

SAĞLIK 02.05.2017 - 15:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kavun deyip geçmeyin. Faydaları say say bitmiyor.

Kavun Hakkında bilmediklerinizi size haberimizde aktaracağız.

Kavun Hakkında bilmediklerinizi size haberimizde aktaracağız.     Bir yaz meyvasının ve bu meyvayı yetiştiren bitkinin adıdır. Kavun kabakgiller familyasındandır. Hıyar, kabak, karpuz gibi kavunun da dalları yerde sürünerek uzar. İlkbaharda gelişmeye başlayan kavun küçük sarı çiçekler açar. Birçok çeşitleri vardır. Bazıları dayanıklı değildir, beklemeye gelmez, bazı çeşitleri kış ortalarına, hattâ iyi bakılırsa kış sonlarına kadar dayanır. Kavunların büyüklüğü 1 kilodan 4 kiloya kadar değişir.   Yemeklerden önce yenecek kavunun ise sindirim organlarını temizlediğini söyleyen uzmanlar kavunun yararlarını şöyle sıralıyor: Böbrek-mesane kumu dökülürken kavun yenilirse böbrekler rahatlar ve sakinleşme hissi sağlanır.   Kavun idrar söktürücüdür. İdrar yolu hastalıklarına iyi gelir. Basur şikayetlerini azaltır.   Kavun çekirdekleri kaynatılarak içildiğinde solunum yolu rahatsızlıklarını giderilmesine yardımcı olur.   Karaciğer hastalarına da kavun çekirdeği suyu faydalıdır. Fakat günde 1 bardaktan fazla içilmemesi gerekiyor.   Vücudu serinletir.   Yanıklara kavun konursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır   Çekirdekleri yenirse iç yaralarına iyi gelir ve idrarı söktürür.   50 gram kavun çekirdeği tozu sıcak su ile yutulursa öksürüğe fayda sağlar.      
Kavun Hakkında bilmediklerinizi size haberimizde aktaracağız.

Kavun Hakkında bilmediklerinizi size haberimizde aktaracağız.

 

 

Bir yaz meyvasının ve bu meyvayı yetiştiren bitkinin adıdır. Kavun kabakgiller familyasındandır. Hıyar, kabak, karpuz gibi kavunun da dalları yerde sürünerek uzar. İlkbaharda gelişmeye başlayan kavun küçük sarı çiçekler açar. Birçok çeşitleri vardır. Bazıları dayanıklı değildir, beklemeye gelmez, bazı çeşitleri kış ortalarına, hattâ iyi bakılırsa kış sonlarına kadar dayanır. Kavunların büyüklüğü 1 kilodan 4 kiloya kadar değişir.

 

  1. Yemeklerden önce yenecek kavunun ise sindirim organlarını temizlediğini söyleyen uzmanlar kavunun yararlarını şöyle sıralıyor: Böbrek-mesane kumu dökülürken kavun yenilirse böbrekler rahatlar ve sakinleşme hissi sağlanır.

 

  1. Kavun idrar söktürücüdür. İdrar yolu hastalıklarına iyi gelir. Basur şikayetlerini azaltır.

 

  1. Kavun çekirdekleri kaynatılarak içildiğinde solunum yolu rahatsızlıklarını giderilmesine yardımcı olur.

 

  1. Karaciğer hastalarına da kavun çekirdeği suyu faydalıdır. Fakat günde 1 bardaktan fazla içilmemesi gerekiyor.

 

  1. Vücudu serinletir.

 

  1. Yanıklara kavun konursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır

 

  1. Çekirdekleri yenirse iç yaralarına iyi gelir ve idrarı söktürür.

 

  1. 50 gram kavun çekirdeği tozu sıcak su ile yutulursa öksürüğe fayda sağlar.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.