Kavun karpuz üreticisinin yüzünü güldürdü

DENİZLİ 07.09.2020 - 11:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Kavun karpuz üreticisinin yüzünü güldürdü

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi’nde kavun karpuz üreticileri bu yıl verimden ve fiyattan memmun. Sezon başında tarladan toptan kilogramı 2 liradan satılan kavunlar şimdi 1.40 kuruşa satılmaya devam ediyor.   Bostanköy Mahallesi’nde 45 yıldan bu yana kavun karpuz üretimi yapan 56 yaşındaki çiftçi Aydın Salan, yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl kavun karpuz üretiminde sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. 21 dönümlük kavun tarlasından 50-60 tona yakın kavun hasadı yapmayı hedeflediğini anlatan Salan, “Bu yıl 21 dönümlük tarlamda Davutbey, 9016 ve tanem türlerinden kavun üretimi yapıyorum. Mayıs ayında tarlaya diktiğim fidanlardan ilk hasadı haziran ayında aldım. Tufanda kavun ilk hasatta 20 tona yakın kavun topladım, kilogramı 2 TL’den tarlasında sattım. Tarlamızda hasat devam ediyor. Kasım ayı sonuna kadar hasat devam edecek. Şuan tarlasında kavunu kilogramı 1.40 TL’den toptan satıyorum. Bu yıl kavun iyi para etti. Yaşanan tüm olumsuz hava şartlarına rağmen istediğim rekolteye ulaştım. Satışlarımızın tamamını da peşin paraya yapıyoruz. Veriye devri artık kapandı. Karpuzda da bu yıl sevindiren bir yıl geçirdik. 20 dönümlük karpuz tarlasından yaklaşık 100 tona yakın karpuz üretme hedefim vardı. Karpuzu tarlasında götürü usulüyle peşin paraya sattım. Seneye daha geniş alanlarda kavun karpuz üretmeye devam edeceğim” dedi.  

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi’nde kavun karpuz üreticileri bu yıl verimden ve fiyattan memmun. Sezon başında tarladan toptan kilogramı 2 liradan satılan kavunlar şimdi 1.40 kuruşa satılmaya devam ediyor.

 

Bostanköy Mahallesi’nde 45 yıldan bu yana kavun karpuz üretimi yapan 56 yaşındaki çiftçi Aydın Salan, yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl kavun karpuz üretiminde sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. 21 dönümlük kavun tarlasından 50-60 tona yakın kavun hasadı yapmayı hedeflediğini anlatan Salan, “Bu yıl 21 dönümlük tarlamda Davutbey, 9016 ve tanem türlerinden kavun üretimi yapıyorum. Mayıs ayında tarlaya diktiğim fidanlardan ilk hasadı haziran ayında aldım. Tufanda kavun ilk hasatta 20 tona yakın kavun topladım, kilogramı 2 TL’den tarlasında sattım. Tarlamızda hasat devam ediyor. Kasım ayı sonuna kadar hasat devam edecek. Şuan tarlasında kavunu kilogramı 1.40 TL’den toptan satıyorum. Bu yıl kavun iyi para etti. Yaşanan tüm olumsuz hava şartlarına rağmen istediğim rekolteye ulaştım. Satışlarımızın tamamını da peşin paraya yapıyoruz. Veriye devri artık kapandı. Karpuzda da bu yıl sevindiren bir yıl geçirdik. 20 dönümlük karpuz tarlasından yaklaşık 100 tona yakın karpuz üretme hedefim vardı. Karpuzu tarlasında götürü usulüyle peşin paraya sattım. Seneye daha geniş alanlarda kavun karpuz üretmeye devam edeceğim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.