KHK ile 10 bin 159 kişi kamudan ihraç edildi

GÜNDEM 30.10.2016 - 01:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

KHK ile 10 bin 159 kişi kamudan ihraç edildi

denizli haber / denizli 20 haber / KHK ile 10 bin 159 kişi kamudan ihraç edildi

675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Denizli’de 44 Sağlık Bakanlığı personeli, 29 Milli Eğitim Bakanlığı personeli, 3 Tarım Bakanlığı personeli olmak kaydı ile toplam 76 kişi kamu görevinden ihraç edildi.   Olağanüstü hal (OHAL)  kapsamında dün yayınlanan yeni kararnameyle, terör örgütleriyle ilgisi olduğu belirtilen 10 bin 159 kişi kamudan ihraç edildi. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapılara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı bulunduğu belirtilen kişiler, kamudan ihraç edildi. Bu kapsamda, TBMM’den 32 kişi, Diyanet’ten 249 personel, Adalet Bakanlığı’ndan 2 bin 534 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2 bin 219 personel, Sağlık Bakanlığı’ndan 2 bin 774 kişi, üniversitelerden ise bin 267 kişinin işine son verildi. Yargıtay, Sayıştay ve birçok bakanlıktan da bu kapsamda personel ihraç edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden de 101 personel ihraç listesinde yer aldı.   DENİZLİ’DE 76 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ Dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 10 bin 159 kişi’den 76’sı Denizli’den ihraç edildi. İhraç edilenlerin en çoğu 44 kişi ile Sağlık Bakanlığı personeli arasında yer aldı. 2012-2015 yılları arasında Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği’nde başhekimlik, başhekim yardımcılığı, mali işler ve tıbbi işler gibi çeşitli yerlerde görev almış ve kısa süre önce görevden uzaklaştırılan isimlerde ihraç edilen isimler arasında yer aldı. İhraç edilenler arasında, İbrahim G., Mustafa Ş., İlhami B., İbrahim Ethem Ç., Durmuş Ali Ç., Mustafa N., Ramazan Ö. Gibi önemli isimlerde yer aldı.  İhraç edilen sağlık personelini 29 öğretmenle Milli Eğitim personeli izlerken, 3 tarım çalışanı ile Denizli’de toplam 76 kişi ihraç listesinde yer aldı. İşte o liste;    
denizli haber / denizli 20 haber / KHK ile 10 bin 159 kişi kamudan ihraç edildi

675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Denizli’de 44 Sağlık Bakanlığı personeli, 29 Milli Eğitim Bakanlığı personeli, 3 Tarım Bakanlığı personeli olmak kaydı ile toplam 76 kişi kamu görevinden ihraç edildi.

 

Olağanüstü hal (OHAL)  kapsamında dün yayınlanan yeni kararnameyle, terör örgütleriyle ilgisi olduğu belirtilen 10 bin 159 kişi kamudan ihraç edildi.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapılara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı bulunduğu belirtilen kişiler, kamudan ihraç edildi. Bu kapsamda, TBMM’den 32 kişi, Diyanet’ten 249 personel, Adalet Bakanlığı’ndan 2 bin 534 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 2 bin 219 personel, Sağlık Bakanlığı’ndan 2 bin 774 kişi, üniversitelerden ise bin 267 kişinin işine son verildi. Yargıtay, Sayıştay ve birçok bakanlıktan da bu kapsamda personel ihraç edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden de 101 personel ihraç listesinde yer aldı.

 

DENİZLİ’DE 76 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 10 bin 159 kişi’den 76’sı Denizli’den ihraç edildi. İhraç edilenlerin en çoğu 44 kişi ile Sağlık Bakanlığı personeli arasında yer aldı. 2012-2015 yılları arasında Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği’nde başhekimlik, başhekim yardımcılığı, mali işler ve tıbbi işler gibi çeşitli yerlerde görev almış ve kısa süre önce görevden uzaklaştırılan isimlerde ihraç edilen isimler arasında yer aldı. İhraç edilenler arasında, İbrahim G., Mustafa Ş., İlhami B., İbrahim Ethem Ç., Durmuş Ali Ç., Mustafa N., Ramazan Ö. Gibi önemli isimlerde yer aldı.

 İhraç edilen sağlık personelini 29 öğretmenle Milli Eğitim personeli izlerken, 3 tarım çalışanı ile Denizli’de toplam 76 kişi ihraç listesinde yer aldı.

İşte o liste;

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.