Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılıyor

GÜNDEM 05.08.2016 - 16:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılıyor

denizli haber / denizli 20 haber / Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılıyor

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne CHP lideri Kılıçdaroğlu da katılma kararı aldı. Böylece 15 Temmuz'un ardından Cumhurbaşkanı ile 3 partinin lideri birlikte meydanda olacak   Pazar günü Yenikapı'da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için olağanüstü toplanan MYK'da karar alındı. Buna göre Kılıçdaroğlu da Yenikapı'daki mitingte olacak.   MYK'nın ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "15 Temmuz gecesi TBMM bombalandığı zaman vekillerimiz hangi gerekçeyle parlamentodaysa Yenikapı'da da o gerekçeyle olacaktı. Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da mitinge katılacak" şeklinde konuştu.   Daha önce mitinge katılmayacağını beyan eden Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararını yeniden değerlendirmesi çağrısında bulunmuş Başbakan Yıldırım da telefonla davetini yinelemişti. Kamuoyunun da yoğun talebinin ardından olağanüstü toplanan MYK'da durum değerlendirilerek katılma kararı oybirliğiyle alındı.  Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacağını bildirdi. MHP DE KATILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI Yenikapı'daki demokrasi nöbetine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacağını açıklamıştı.   AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA AK Parti'den karara ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Karar için CHP'yi kutluyorum" dedi. NUMAN KURTULMUŞ: ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da yapılacak mitinge katılacağının açıklanması hakkında, "İnşallah 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı'daki mitinge AK Parti, MHP ve CHP katılacak. Sayın Bahçeli katılacağını daha önce ifade etmişti, Sayın Kılıçdaroğlu da katılacağını bilahare ifade etti. Sayın Kılıçdarolu'na da çok teşekkür ediyoruz. Doğrusu buydu. İnşallah el ele, hep beraber Yenikapı Meydanı'nda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız. Böylece Türkiye'nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye'nin dostları, bu aziz millet de sevinecek" dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Kılıçdaroğlu Yenikapı mitingine katılıyor

Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne CHP lideri Kılıçdaroğlu da katılma kararı aldı. Böylece 15 Temmuz'un ardından Cumhurbaşkanı ile 3 partinin lideri birlikte meydanda olacak

 

Pazar günü Yenikapı'da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için olağanüstü toplanan MYK'da karar alındı. Buna göre Kılıçdaroğlu da Yenikapı'daki mitingte olacak.

 

MYK'nın ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "15 Temmuz gecesi TBMM bombalandığı zaman vekillerimiz hangi gerekçeyle parlamentodaysa Yenikapı'da da o gerekçeyle olacaktı. Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da mitinge katılacak" şeklinde konuştu.

 

Daha önce mitinge katılmayacağını beyan eden Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararını yeniden değerlendirmesi çağrısında bulunmuş Başbakan Yıldırım da telefonla davetini yinelemişti. Kamuoyunun da yoğun talebinin ardından olağanüstü toplanan MYK'da durum değerlendirilerek katılma kararı oybirliğiyle alındı. 

Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacağını bildirdi.



MHP DE KATILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
Yenikapı'daki demokrasi nöbetine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacağını açıklamıştı.

 

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA
AK Parti'den karara ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Karar için CHP'yi kutluyorum" dedi.



NUMAN KURTULMUŞ: ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da yapılacak mitinge katılacağının açıklanması hakkında, "İnşallah 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı'daki mitinge AK Parti, MHP ve CHP katılacak. Sayın Bahçeli katılacağını daha önce ifade etmişti, Sayın Kılıçdaroğlu da katılacağını bilahare ifade etti. Sayın Kılıçdarolu'na da çok teşekkür ediyoruz. Doğrusu buydu. İnşallah el ele, hep beraber Yenikapı Meydanı'nda milli birliğimizi ve beraberliğimizi haykıracağız. Böylece Türkiye'nin düşmanları korkacağı gibi Türkiye'nin dostları, bu aziz millet de sevinecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.