Kızıldere Jeotermal Santrali üretimi durdurdu!

DENİZLİ 02.02.2018 - 08:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Kızıldere Jeotermal Santrali üretimi durdurdu!

Türkiye’nin ilk jeotermal elektrik santrali olan Kızıldere Jeotermal Elektrik Santrali 35 yıllık hizmetten sonra dün itibariyle durduruldu.   Zorlu Enerji Grubu'na ait Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise ikinci jeotermal elektrik santrali olarak 1974 yapımına başlanan ve 1983 yılında aktif olarak faaliyete giren Kızıldere Jeotermal Elektrik Santrali, kurulduğu günden bugüne kadar jeotermal enerji kapasitesi ve doğrudan kullanımda dünyanın beşinci jeotermal elektrik santrali konumundaydı.     Santralden Sarayköy'ün jeotermalle ısınması ile bölgedeki seralar ve oteller için gerekli olan sıcak suyu ücretsiz sağlanırken, bölgedeki bir fabrikaya da karbondioksit gazı temin ediyordu. Verilen hizmetin aksamadan devam edeceği, hizmetin diğer santrallerden sağlanacağı belirtildi.   Zorlu Enerji Grubu'ndan yapılan açıklamada, Kızıldere l santralinin, buhar türbin bakımı nedeniyle geçici bir süre için devre dışı bırakıldığı belirtildi. Sarayköy’deki Kızıldere I santralinde bakım ve geçici durdurma ile ilgili TEİAŞ ve ilgili kuruluşlara bildirim yapıldığı,3 ay sürecek buhar türbini bakımı sonrasında yeniden devreye alınması planlanlandığı söylendi.   Kızıldere Jeotermal Santrali’nde 4 vardiya sistemiyle 2’şer kişiden oluşan personelin işlerine devam ettiği yapılacak olan bakım sonrası santralin işlevine devam edeceği ifade edildi.  

Türkiye’nin ilk jeotermal elektrik santrali olan Kızıldere Jeotermal Elektrik Santrali 35 yıllık hizmetten sonra dün itibariyle durduruldu.

 

Zorlu Enerji Grubu'na ait Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise ikinci jeotermal elektrik santrali olarak 1974 yapımına başlanan ve 1983 yılında aktif olarak faaliyete giren Kızıldere Jeotermal Elektrik Santrali, kurulduğu günden bugüne kadar jeotermal enerji kapasitesi ve doğrudan kullanımda dünyanın beşinci jeotermal elektrik santrali konumundaydı.

 

 

Santralden Sarayköy'ün jeotermalle ısınması ile bölgedeki seralar ve oteller için gerekli olan sıcak suyu ücretsiz sağlanırken, bölgedeki bir fabrikaya da karbondioksit gazı temin ediyordu. Verilen hizmetin aksamadan devam edeceği, hizmetin diğer santrallerden sağlanacağı belirtildi.

 

Zorlu Enerji Grubu'ndan yapılan açıklamada, Kızıldere l santralinin, buhar türbin bakımı nedeniyle geçici bir süre için devre dışı bırakıldığı belirtildi. Sarayköy’deki Kızıldere I santralinde bakım ve geçici durdurma ile ilgili TEİAŞ ve ilgili kuruluşlara bildirim yapıldığı,3 ay sürecek buhar türbini bakımı sonrasında yeniden devreye alınması planlanlandığı söylendi.

 

Kızıldere Jeotermal Santrali’nde 4 vardiya sistemiyle 2’şer kişiden oluşan personelin işlerine devam ettiği yapılacak olan bakım sonrası santralin işlevine devam edeceği ifade edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.