KOBİ Buluşmalarına DENİB Ev Sahipliği Yaptı

EKONOMİ 25.01.2018 - 13:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

KOBİ Buluşmalarına DENİB Ev Sahipliği Yaptı

Denizli İhracatçılar Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Bloomberg HT’de Çıkış Yolu programında yayınlanan “QNB Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı KOBİ Buluşmaları” toplantısı 24 Ocak 2018 Çarşamba günü düzenlendi.   Çıkış Yolu programının sunucusu Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve QNB Finansbank Bireysel ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın’ın konuk olarak katıldığı toplantıya Denizlili sanayiciler ve ihracatçılar son derece yoğun ilgi gösterdi.   KGF Katkı Sunmaya Devam Edecek   Söz konusu toplantıda yapılan değerlendirmelerde, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla sağlanan finansmanın ekonomi açısından oldukça önemli bir araç olduğunun altı çizilerek, 2018 yılında sağlanacak fonun da piyasalara önemli katkısının olacağını belirtildi.   Bu yıl sağlanacak 55 milyar TL’lik kefaletin, üretim ve ihracat açısından önemine de değinildiği toplantıda, sürdürülebilir büyüme rakamlarına ulaşabilmek için üretim ve ihracatın olmazsa olmaz konumunda olduğunun ve KGF aracılığıyla sağlanacak fonda üretime ve ihracata aktarılacak finansmanın ne denli önemli olduğu vurgulandı.   Sadece Çok Üretim Değil, Katma Değerli Üretim   Toplantıda 2017 yılının ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert şunları söyledi.     “2014, Denizli ihracatının 3,2 milyar USD ile rekor kırdığı bir yıldı. 2017’de bir kez daha 3 milyar USD sınırını aşarak tarihimizin en yüksek ikinci ihracat rakamına ulaştık. İlimiz ihracatında temel sektör tekstil ve konfeksiyon olmakla birlikte; son yıllarda elektrik, demir, çelik, maden, modern tarımın da payı giderek yükseliyor. sektörel çeşitliliğin artması, ilimiz ihracatı ve ekonomisi için de son derece sevindirici.   Değinmek istediğim bir diğer konu da, ihracat kapasitesiyle birlikte ihracatın katma değerinin de artmasının gerekliliği. Sadece daha fazla üretmek değil, katma değer sağlayarak üretmek günümüzde çok daha önemli. Bunun da yolu Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmadan geçiyor.”   Söz konusu toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Denizli İhracatçılar Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Bloomberg HT’de Çıkış Yolu programında yayınlanan “QNB Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı KOBİ Buluşmaları” toplantısı 24 Ocak 2018 Çarşamba günü düzenlendi.

 

Çıkış Yolu programının sunucusu Sami Altınkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve QNB Finansbank Bireysel ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın’ın konuk olarak katıldığı toplantıya Denizlili sanayiciler ve ihracatçılar son derece yoğun ilgi gösterdi.

 

KGF Katkı Sunmaya Devam Edecek

 

Söz konusu toplantıda yapılan değerlendirmelerde, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla sağlanan finansmanın ekonomi açısından oldukça önemli bir araç olduğunun altı çizilerek, 2018 yılında sağlanacak fonun da piyasalara önemli katkısının olacağını belirtildi.

 

Bu yıl sağlanacak 55 milyar TL’lik kefaletin, üretim ve ihracat açısından önemine de değinildiği toplantıda, sürdürülebilir büyüme rakamlarına ulaşabilmek için üretim ve ihracatın olmazsa olmaz konumunda olduğunun ve KGF aracılığıyla sağlanacak fonda üretime ve ihracata aktarılacak finansmanın ne denli önemli olduğu vurgulandı.

 

Sadece Çok Üretim Değil, Katma Değerli Üretim

 

Toplantıda 2017 yılının ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert şunları söyledi.

 

 

“2014, Denizli ihracatının 3,2 milyar USD ile rekor kırdığı bir yıldı. 2017’de bir kez daha 3 milyar USD sınırını aşarak tarihimizin en yüksek ikinci ihracat rakamına ulaştık. İlimiz ihracatında temel sektör tekstil ve konfeksiyon olmakla birlikte; son yıllarda elektrik, demir, çelik, maden, modern tarımın da payı giderek yükseliyor. sektörel çeşitliliğin artması, ilimiz ihracatı ve ekonomisi için de son derece sevindirici.

 

Değinmek istediğim bir diğer konu da, ihracat kapasitesiyle birlikte ihracatın katma değerinin de artmasının gerekliliği. Sadece daha fazla üretmek değil, katma değer sağlayarak üretmek günümüzde çok daha önemli. Bunun da yolu Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmadan geçiyor.”

 

Söz konusu toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.