KOBİ’lere 3 Milyar TL’lik Bir Destek Daha Geldi

DTO 12.04.2019 - 10:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

KOBİ’lere 3 Milyar TL’lik Bir Destek Daha Geldi

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Kredi Garanti Fonu (KGF)’nca sağlanacak kefalet desteğiyle,Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)kapsamında, KOBİ'lere 3 milyar TL kredi imkânı sağlandığını duyurdu. KOBİ'lerin, 12 ayı ödemesiz olmak üzere 60 ay vadeyle, 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabileceklerini müjdeledi.   DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan,KGF'den, KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve büyümelerini desteklemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından yürütülen COSME Projesi’nin Türkiye ayağının KGF iş birliği ile hayata geçirileceğinin açıklandığını bildirdi. Başkan Erdoğan, “KGF’den, piyasaların beklediği güzel bir haber geldi. Avrupa Yatırım Fonu tarafından KGF’ye kontrgaranti anlaşmasıyla hibe fon sağlanacak. Kefalet işlemleri Kredi Garanti Fonu’nun öz kaynaklarından yapılacak. KGF, bu kredilerin 80’ine kefalet verecek.Sağlanacak kefalet desteği ile her bir KOBİ’miz, ilgili bankalarca istenilen şartları yerine getirirse, ilk 1 yılı ödemesiz dönem olmak üzere 60 ay vade ile 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Proje kapsamında KOBİ’lerimize yaklaşık 3 Milyar TL tutarında kredi kullandırılması bekleniyor. İş dünyamız, böyle bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Her kuruşunun yatırım, iş geliştirme, üretim, istihdam ve ihracat olarak ekonomimize katkı sağlayacağından en ufak şüphem yok. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.   BAŞVURULAR, PROTOKOL İMZALANAN BANKALARA YAPILACAK KOBİ’ler, COSME Projesi’nden faydalanmak için Akbank, Alternatif Bank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, QNB Finans Bank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Bank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası’nın aralarında bulunduğu KGF’nin protokol imzaladığı 16 bankaya başvuruda bulunabiliyorlar.  

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Kredi Garanti Fonu (KGF)’nca sağlanacak kefalet desteğiyle,Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)kapsamında, KOBİ'lere 3 milyar TL kredi imkânı sağlandığını duyurdu. KOBİ'lerin, 12 ayı ödemesiz olmak üzere 60 ay vadeyle, 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabileceklerini müjdeledi.

 

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan,KGF'den, KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve büyümelerini desteklemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından yürütülen COSME Projesi’nin Türkiye ayağının KGF iş birliği ile hayata geçirileceğinin açıklandığını bildirdi. Başkan Erdoğan, “KGF’den, piyasaların beklediği güzel bir haber geldi. Avrupa Yatırım Fonu tarafından KGF’ye kontrgaranti anlaşmasıyla hibe fon sağlanacak. Kefalet işlemleri Kredi Garanti Fonu’nun öz kaynaklarından yapılacak. KGF, bu kredilerin 80’ine kefalet verecek.Sağlanacak kefalet desteği ile her bir KOBİ’miz, ilgili bankalarca istenilen şartları yerine getirirse, ilk 1 yılı ödemesiz dönem olmak üzere 60 ay vade ile 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Proje kapsamında KOBİ’lerimize yaklaşık 3 Milyar TL tutarında kredi kullandırılması bekleniyor. İş dünyamız, böyle bir fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Her kuruşunun yatırım, iş geliştirme, üretim, istihdam ve ihracat olarak ekonomimize katkı sağlayacağından en ufak şüphem yok. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

 

BAŞVURULAR, PROTOKOL İMZALANAN BANKALARA YAPILACAK

KOBİ’ler, COSME Projesi’nden faydalanmak için Akbank, Alternatif Bank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, QNB Finans Bank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Bank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası’nın aralarında bulunduğu KGF’nin protokol imzaladığı 16 bankaya başvuruda bulunabiliyorlar.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.